Öncelikle herkese merhaba, 2016 model dizel otomatik Renault Kadjar satın aldım 3 ay önce. Araçtan genel olarak memnunum, hafta sonu araç muayenesi vardı, gittim, motor no okunuyor, far ayarları sorunsuz, ilk yardım çantam var, kusursuz geçeceğim diye beklerken araç muayeneden kaldı. Sebebi de, aracın benden önceki sahibi aracı çeki sistemi ve çeki demirli olarak kullanıyormuş. Ruhsatta da bu şekilde işliymiş, ancak şu an araç üzerinde ne sistem ne de çeki demiri var. Ağır Kusur: Çeki sistemi yok, hafif kusur: çeki kancası yok şeklinde 2 kusur tespit edildi. Çeki sistemi eklettirmek mi , çeki sistemini ruhsattan sildirmek mi daha az maliyetli olur. Ben çeki sistemini kullanmayacağım ama muayeneden geçmek için hangisi daha az maliyetli ise o yolu seçeceğim. Ayrıca söktürme işlemi nasıl yapılır bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim. |
Araçtan Çeki Demiri Sildirme: Adım Adım Kılavuz
Çeki demiri, bir araca römork veya karavan gibi ek yükleri çekme imkanı veren bir aksesuardır. Ancak, bazı durumlarda çeki demirini sökmek ve ruhsattan sildirmek gerekebilir. Bu işlem hakkında bilmeniz gerekenler şu şekildedir:
Çeki Demiri Söktürme
- Çeki demirini aracınızdan sökmek için yetkili bir servise veya tamirciye başvurmalısınız.
- Söküm işlemi, çeki demirinin modeline ve aracınıza bağlantı şekline bağlı olarak değişebilir.
- Söküm ücreti, işçilik maliyetleri ve kullanılan malzemelere göre farklılık gösterir.
Çeki Demiri Ruhsattan Sildirme
- Çeki demirini sök???, ruhsattan sildirmeniz gerekmektedir.
- Bunun için Tüvtürk muayene istasyonlarına başvurmanız gerekir.
- Ruhsattan sildirme işlemi için aracın muayene edilmesi ve eksik bir parça olup olmadığının kontrol edilmesi gerekir.
- Ruhsattan sildirme ücreti, muayene ücretine dahildir.
Çeki Demiri Takma Maliyeti
- Aracınıza çeki demiri taktırmak istiyorsanız, maliyet çeki demirinin modeline, aracınızın modeline ve işçilik ücretlerine bağlı olarak değişir.
- Ortalama olarak, bir çeki demiri taktırma maliyeti 500-1500 TL arasında değişebilir.
Çeki Demirli Araç Alınır mı?
- Çeki demirli araçların alınması veya alınmaması kişisel tercihlere bağlıdır.
- Çeki demiri, bazıları için ek bir özellik olarak görülebilirken, diğerleri için gereksiz bir aksesuar olarak değerlendirilebilir.
- Çeki demirli araç almadan önce, ihtiyacınıza uygun olup olmadığını dikkatlice değerlendirmelisiniz.
Sonuç
Çeki demirini aracınızdan sökmek ve ruhsattan sildirmek, belirli durumlarda gerekli olan bir işlemdir. Yukarıdaki adımları takip ederek, bu işlemi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Çeki demiri taktırma veya sildirme maliyetleri ve çeki demirli araçların alınması veya alınmaması konusunda ise kişisel tercihlerinize göre karar vermelisiniz.