Şimdi Ara

Araç tamir pert işlemi ne yapmalıyım yardım edin lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 01.01.2019 da anayolda yolumda giderken tali yoldan yola fırlayan aracın karşıdan karşıya geçememesi sonucu araca yandan çarptım ve sonuç arabam hasar aldı ve hava yastığı açtı. Vaziyet bu.
    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2722396/ef640954-b87b-47c6-b51e-5a22f593ac35.JPG [/simage]

Aracımı sanayide anlaşması olmayan ustama bıraktım ve usta evrakları doldurup göndereceğini beklemem gerektiğini söyledi. Karşı taraf %100 suçlu bulundu. Bu arada expertiz gelmiş ve ustaya aracı 9100 tl ye yapıp yapamayacağını sormuş ustamda bu aracın o fiyatlara olamayacağını belirtmiş. Daha sonra aracımı ihaleye çıkarttılar ve expetizi aradım bu süreçte aracımın perte ayrılabileceğini ihale bitiminde mail ile dönüş yapacağını belirtti. Dün ihale süreci bitti ve exper bana mail attı.

Attığı mail; Merhaba Mustafa Bey
    Söz konusu aracınız ihale süreci sonuçlanmıştır.Aracınız için 9.000 TL onarım onayı gelmiştir.Onarım onayı konusunda mubatabıksanız servis ile iletişime geçmeniz rica olunur.

Bende hemen bu sabah experi aradım ustamın aracı bu fiyatlara yapmak istemediğini belirttim. Exper aracı anlaşmalı olan yerlerin 9.000 ti ye yapacağını belirtti. Bende bu fiyatlara aracımın olmayacağını ve başka yerde tamir ettirmek istemediğimi söyledim. Ayrıca aracımda boya var ama değişen yoktu. aracım 219000 kmde. Ve içi dışı tertemiz piyasasına baktığımda 32.000 tl civarında geçiyor. Kaput çamurluklar farlar vs. değiştikten sonra ve bu hasar kaydı işlendikten sonra aracım 23000 -24000 den fazla etmiyor ve zarara giriyorum. Ayrıca aracım eskisi gibi olacak mı oda bir muamma.
    Expere tamir istemediğimi aracımın perte ayrılmasını istedimi mail ve telefonla ilettim. Sigortayla görüşüp tekliflerini ileteceğini söyledi. Ama verdikleri teklif seni tatmin etmeyebilir dedi. Bu arada aracımı sovtaj sitesinde piyasa bedeline 30.000 tl yazmışlar. Ama muhtemelen istedikleri fiyatları alamadıkları için tamir yoluna gittiler. Şimdi size sorum ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim verdikleri teklifi kabul mu etmeliyim yoksa aracımı anlaşmalı olan yerde tamir mi ettirmeliyim.
    Aracımda 4.000 ti hasar kaydı vardı zaten birde şimdi 9000 tl işlenirse 13000 tl hasar kaydı olacak. Görüş ve fikirlerinizi bekliyorum saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafadalgi -- 18 Ocak 2019; 11:12:59 >

• Mevcut fiyatlar ile tamir masrafı gerçekten afaki rakamlara ulaşıyor.

Pert konusunda teklif gelirse ona göre hareket edebilirsiniz. Gelmezse, değer kaybı olayının sınırları var ama yinede bu konuda araştırma yapabilirsiniz. Eğer olursa en azından kaybınızın bir kısmını belki karşılayabilir.

Ekleme: İstediğiniz yere tamir ettirme konusunda iyi araştırın tekrar. Sigortacı gelişi güzel anlaşmalı bir yerde çıkma parçalarla yaptırmaya kalkarsa muhtemelen fiyat düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prokizya -- 18 Ocak 2019; 15:14:35 >
  • Araba kaç model eğer 15 yaşındaysan fazlaysa 32binlerden 23-24 binlere düşmez fiyatı. 32 ediyorsa 27 olur.

Arabanız modeli ve yaşı nedir ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o arabada 9.000 tllik hasar yok. Maximum 3.000 tl hadi bilemedin 4.000 tl . Bu birinci durum. İkincisi ise aracınızın 32.000 tl etme gibi bir durumu da söz konusu değil . Piyasaya bakarak yorum yapmak yanlış olur . 9.000 TL hasar şişirme olacaktır. (benim görüşüm) aracın max değeri 26.000 tl
  • orktas O kullanıcısına yanıt
    Aracım 2001 model toyota corolla terra 219.000 km de içi dışı emsalsiz temizlikte. Emsalleri 30 - 32 arası geçiyor. Peki ben bu değer kaybını nasıl kurtarabilirim. Değer kaybı tazminatında 165.000 km sınırı olduğu söyleniyor ?
  • Lego95 kullanıcısına yanıt
    Sol çamurluk, kaput, farlar, sinyaller, ızgara, tampon hava yastığı değişecek. Sağ çamurluk, podyeler düzelecek motor kısmındaki hasar belirli değil 3.000 tl bana biraz mantıksız geldi. Hocam hava yastığı hava yastığı beyni emniyet kemerleri takım değişen parçalarmış 5.000 tl yi bulur diyorlar. Ayrıca aracın önündeki hasardan dolayı çamurluklar da yamuldu kapı bile zor açılıyor zor indim arabadan. Benim aracı bıraktığım servis aracın 15.000 tl ye zor yapılacagını söylüyor. Bir de merak ettiğim birşey var aracı anlaşmalı olan yerde 9000 tl ye yaptırsam aracın hasar kaydı bana mı işlenecek karşı tarafa mı ? Ve ben daha sonra bu araçtan değer kaybı tazminatı alabilirmiyim? km:219.000
  • Kasko yoktu sanırım aracında. Balıkesir Altan yetkili servise çekip daha rahat alırdın perti

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Balıkesir de 9000 fiyatı kim vermiş yazıyor mu

• Experin dediğine göre sistemden sorgulayınca 9000 tl ye anlaşmalı yerler yapıyormuş. Onların parçada işçilikte iskontosu olduğunu ucuza yapabileceğini söylüyor. Outoking le anlaşması varmış. Deli olacağım hocam. Yeni verdikleri cevap şu;

Merhaba Mustafa bey

Aracınızın pert değerlendirmesi yapılamamaktadır.Gelen sovtaj rakamın düşük olduğunu ifade etmektedir.Sigorta şirketi onarım onayı vermektedir.Bilgilerinize

Bende bunu yazdım ;
    Gelen sovtaj rakamı benim sorunum değil sigorta şirketinin sorunu. Aracımın onarılması beni mağdur eder ve maddi zarara sokar. Sizin sigortalınız yoluma çıkarak aracımı pert hale getirdi ve kendisi yüzde yüz suçlu bulundu. Benim hiçbir suçum yok. Aracımın benim istediğim yerde 9000 TL ye yapılması imkansız görünüyor. Zaten bende bu hasar kaydını aracıma işletip aracımın değer kaybetmesini istemiyorum bu yüzden aracımı perte çıkarmak istiyorum. Durumu sigorta tahkim komisyonuna taşımaktan başka çare bırakmadınız bana. Teşekkürler iyi çalışmalar.

Cevap gelmedi hala..

• Kasko yok hocam aracı bıraktığım yerden aldırsam altana götürsem peki nasıl olur. Zaten benim bıraktığım usta da 15.000 e bile bu aracın zor yapılacağını söylüyor. Exper aracı anlaşmalı oldukları yere götürmemi söylüyor ki böyle bir hakkı yok. Çok zor durumdayım. Ne yapacağım bilemiyorum.
  • Auto king iyidir Balıkesir de. Ön kaput yamulmuş bayağı, herşey orjinali ile değişecekse yaptırabilirsin aslında.

Düşündüğün kadar değer kaybetmez bence aracın.

• 1 hafta önce sefaköy de kayınpeder kaza yaptı. Aynı senin gibi yandan vurdu, o da sanayide tamir ediliyor.

Kasko varken kaskondan yetkili servise bırakıp işlemleri onlara bırakıyorsun da yokken experin bulduğu yerlere mi gitmelisin tam bilmiyorum bende.

• Hocam orjinal değil eşdeğer(YANSANAYİ ÇIKMA TAM BİLGİ VERMİYOR??) parça takılır diyor. Experle konusuyorum mesela hava yastığı 750 tl tutuyor diyor sistemde ben soruyorum 5000 tlyi bulur diyorlar. Kaput normalde 1800 tl iken eşdeğer olanı 700 tl diyor. Benim asıl merak ettiğim şey hasar kaydı. 4000 zaten vardı 9000 daha işlenecek ve 13000 hasar kayıtlı olacak araba. Satmaya kalktığımda aracın yarı fiyatı kadar nerdeyse hasarlı görünecek.
  • Yan sanayi yapacaksa ve bu fiyatları veriyorsa neden 9 bin diyor exper. Adam gibi 2-3 bin desinler sende gönül rahatlığıyla yaptır bin aracına

• Benimde anlamadığım şey o zaten. Outokinge gidip bi görüşmem lazım ama bu hasar kaydı işi çok canımı sıkıyor. Hocam sizin aracın hava yastığı açıldımı ?
  • Yok bizde h.yastığı açılmadı.
    Exper bu işi 3000 e bitirip üstünü cukka yapmanın peşinde mi. Bence sen bi sor başka yerlere. Oto zenit, haskan vs yerlerden fikir al.

Kasko yok bu nedenle karşı tarafın sigortası yan sanayi ürün kullanabilir(yazıyordur belgede). Fiyatı mantıklı seviyelere çekip tamir ettirmeye bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimefe -- 18 Ocak 2019; 17:13:36 >
  • Geçmiş olsun. İşin sonunda sizi biktirip 9.000 tl ye tamir ettirecekler. Tahkim muhtemelen olumsuz sonuçlanır. Canınızı sikmayin. Bunlar ülkemizin gerçekleri. Ne yazık ki hepimizin başına benzer şeyler geliyor. Bunların tahkimde bile adamları var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akşam üzeri experle yaptığımız görüşmede exper aracın ihale sonucu 17500 tl ettiğini ve sigortanın da bu paranın üstüne 9000 tl den fazla para vermek istemediğini söyledi. Benim sigorta tahkim komisyonuna taşıyacağım demem üzerine tekrar mail attığını ve yarın cevap vereceğini belirtti. Size sorum şu exper inatla sigorta 9000 tl den fazla fiyat vermiyorlar diyor. Anlaşmalı yerler bu fiyata yaparmış aracı. Ben aracımı istediğim yerde yaptırmakta özgür değil miyim. Benim bildiğim özgürüm ve benim ustam 15.000-16000 civarı fiyat istemiş bu sebeple benim ustama yaptırmayı reddiyorlar.
  • Hocam konu hakkında yazını okudum biraz yardımcı olur musun ? Ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafadalgi

Hocam konu hakkında yazını okudum biraz yardımcı olur musun ? Ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim ?
    Kaskonuz olmadığı için maalesef karşı tarafın söylediğine mahkumsunuz gibi duruyor. Eğer sizin kaskonuz olsaydı, kendi kaskonuzla istediğiniz yerde yaptırırdınız, sizin kaskonuz karşı taraftan parasını alırdı. Sizin istediğiniz yerde yaptırma hakkınız maalesef yok. Kaskonuz olsaydı işler değişirdi tabi.

Duyduğuma göre parça fiyatları çok fazla arttığı için kasko şirketleri ödemeleri eksik yapıyormuş bu dönemlerde. Benim başlığı paylaştığım dönemlerdeki gibi işlemiyor maalesef şuan. Tek ihtimal olarak sizin ustanızla görüşüp, firmanın verdiği 9000 TL üzerini kendiniz tamamlayarak kendi ustanızda yaptırmak gibi duruyo. O da cebinizden ekstra para çıkması demek. ya da 9000 TL yi 10000-11000 gibi arttırarak 17500+10000 TL alarak aracı satmanız. Başka bir yol varsa da ben bilmiyorum. Sizi yanlış yönlendirmek istemem. Yardımcı olamadığım için üzgünüm.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.