QS marka oksijen sensörü
Cruze 1.6 124hp aracıma "usta" nin yoğun ısrarları neticesinde QS marka daha önce duymadığım bir oksijen sensörü takıldı. 1 yıl boyunca arıza ışığı yakarsa geri alım garantisi ile razı oldum. 6 yıldır sürekli gittiğim bir dükkan olduğu ve daha öncede verdiği sözleri tutan birisi olduğu için içime sinmesede olur verdim. Bu marka hakkında bilgisi olan var mı? Zaman geçtikçe sorun yaşarsam bilgilendirme amaçlı yazmaya devam edeceğim.
Regülatör arızası diyebilir miyiz?
Araçta LPG var ama bitmiş gibi ötüyor. Değerler bu şekilde. Parça değiştirmeden önce fikirlerinizi alabilir miyim?
Yüksek km Megane düşük km egea
İkiside filo çıkması olan kaporta olarak görece aynı dizel otomatik araçlardan iki çocuklu memur ailesi için şehiriçi yoğun kullanım ve az masraflı hangisini tavsiye edersiniz?
Geçen hafta 1.6 benzin/lpg li 145bin kmdeki aracımın katalizörünü metal olanı ile değiştirdim. Araçta inanılmaz bir çekiş düşüklüğü başladı. Katalizöru takan kişi çekiş düşüklüğünü kabul ediyor ama arıza ışığı yanmadigi için sorun başka bir yerde olmalı benim taktigim mal kesinlikle sorunsuz diyor. Başına böyle bir durum gelen oldu mu? Kullandıkça açılır mı? Çözüm öneriniz nedir?
Araba yolda Birden gaz kesti
2011 1.6 LPG li otomatik Cruze hafif rampa yukarı 160 160 giderken birden gazı kesti. Pedala basmaya devam ettim, araba 120 ye kadar düşünce ayağımı kaldırıp tekrar bastım ve gaz almaya başladı. Bu arada arabada tekleme, stop etme vesaire hiçbir şey olmadı. Yalnızca sanki ayağımı gaz pedalından çekmişim gibi oldu. Hemen sanayiye uğradım. "Usta" baktı etti, cihaza bağladı. Yakıt kesme arızası vermiş araç. Arıza kodunu sordum, sildim tekrar göremem dedi. Sonuç olarak hepimizin gayet aşina olduğu "bir sorun yok böyle bin tekrar yaparsa uğra" teşhisini koydu. Daha sonra aracı çevre yolunda tekrar 160-170 Allah ne verdiyse bastım sorun olmadı. Yalnız arızayı yaptığında araç LPG deydi. Sanayiden ayrılınca LPG ye almadım bir daha. Şu an benzinde biniyorum ve arıza lambası yakmıyor. Sizce sorun ne olabilir???
Oto yıkama ücretleri
Dükkan işleten yerleri geçtim - üstüne parada verseler onlara yikatmam- benzin istasyonları bile 5 lira olmuş.
Şehir ve ücret paylaşabilir miyiz? İlk taşı ben atıyorum: Gaziantep/Karataş 65 TL
Aracıma sol taraftan carpmislardi. Sol arka kapı tam ve sol ön kapı yarım boyalı olarak tamir edildi. Tamir sonrası ön kapının üst tarafından ve on-arka kapı birleşim yerinden ses ve rüzgar alıyor. Tamir yapılan yere iki defa gittim ama onaramadilar. Tavsiye üzerine iyi bilinen başka bir kaporta ustasına gittim yine olmadı. Araç 5 yıldır bende. Neresinde ne ses var bilirim. Yani ses olayı psikolojik değil. Yer Gaziantep, araç Cruze. Bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Bu hafta subaplar değişti, egzantrik dişlisi değişti, bir kaç hortum değişti, yağ kanalı ringleri değişti, katalizör değişti, yağ basınç valfi değişti, LPG ayarı yapıldı, LPG filtresi değişti. Kısaca 10 binlik oldum ama hala klima açıkken frene basınca aracım STOP ediyor ve lanet olası arıza ışığı yanıyor. Bir fakir karışım uyarısı birde katalizör uyarısı veriyor. Bu işlemleri Ankara'da iyi bilinen yerlerde yaptırdım. Yani paradan kaçmadım. Yardım lütfen.
Edit: şehir şehir gezip LPG ayarı yapan Volkan isimli (Facebook tan ulaşılabilir) arkadaş sorunu beş dakikada çözdü. Artık ne arıza lambası yanıyor nede frene basınca stop etme var aracımda.
Kaportacı tavsiye Gaziantep???
Hangimiz daha karlı?
Sen plaka taktiktan sonra ikinci el olan araclarinı " sıfır km " diyerek çok ama çok yüksek fiyata ilana koymak yerine makul davransaydin, elindeki nakiti 3 aydır yatan -belki daha fazla yatacak- bu araçlara bağlamak yerine ticaretine aktarıp cevirebilseydin, piyasayı şişirip fiyatların fezaya çıkmasına yardımcı olmasaydın daha mı az kar ederdin? Sen satıcı ben alıcı hangimiz daha karlı?
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.002
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 45.037 (Bu ay: 813)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.131 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası