2011 1.6 LPG li otomatik Cruze hafif rampa yukarı 160 160 giderken birden gazı kesti. Pedala basmaya devam ettim, araba 120 ye kadar düşünce ayağımı kaldırıp tekrar bastım ve gaz almaya başladı. Bu arada arabada tekleme, stop etme vesaire hiçbir şey olmadı. Yalnızca sanki ayağımı gaz pedalından çekmişim gibi oldu. Hemen sanayiye uğradım. "Usta" baktı etti, cihaza bağladı. Yakıt kesme arızası vermiş araç. Arıza kodunu sordum, sildim tekrar göremem dedi. Sonuç olarak hepimizin gayet aşina olduğu "bir sorun yok böyle bin tekrar yaparsa uğra" teşhisini koydu. Daha sonra aracı çevre yolunda tekrar 160-170 Allah ne verdiyse bastım sorun olmadı. Yalnız arızayı yaptığında araç LPG deydi. Sanayiden ayrılınca LPG ye almadım bir daha. Şu an benzinde biniyorum ve arıza lambası yakmıyor. Sizce sorun ne olabilir??? |
Araba yolda Birden gaz kesti
-
-
lpg de kesici 3 tane anahtar var o devreye girmiş gazı kesmiştir benzinde yapmaz bazen yapıyor atiker lpg mi ?
-
Landirrenzo.
-
P0171 ve P0420 hata kodlarını verdi.
-
Geçmiş olsun internetde ufak bir araştırma yaptım P0171 aracın fakir karışım ile yürüdüğünü belirtiyormuş lpg enjektörleriyle alakalı olabilir, P0420 ise kataletik konvetör ile alakalı gibi görünüyor.Bana daha çok sensör arızası vs. gibi geldi oksijen sensörü ve maf sensörünü bir kontrol ettirin bence. -
Teşekkür ederim. P0171 arızasını benzinde de verdi. Kanister valfi denen bir parça varmış, "usta"lari ikna edebilirsem onu degistirmeye çalışacağım.
-
2 SENE ÖNCE Bİ TANE DİZEL ALBEA ALDIM. ARAÇTA SU KAÇAĞI VARDI. DEVİRDAİMDEN ŞÜPHELENİYORDUM. DİĞER KAÇAK YAPACAK YERLERİ KONTROL ETTİĞİMDE KAÇAK OLMADIĞI İÇİN. USTAMA GİTTİM. DEVİRDAİMİ DEĞİŞTİR DEDİM. BAKTI SAĞLAM BU DEĞİŞTİRMEYE GEREK YOK DEDİ. ONA GÜVENDİM UZUN YOLA ÇIKTIM. ARAÇ DEVİRDAİM DAĞITTI. TELEFON AÇTIM BASTIM KÜFÜRÜ. ADAM DEDİĞİMİ YAPSA ÇEKİCİ PARASI VERMEYECEKTİM.
USTALARIN İKNA OLMAMASI TAM KOMEDİ..
-
Ustanın ikna olmaması ne demek ya? Ustanın fikri sorulmaz, değiştir diye talimat verilir. Daha önce ki aracım Clio 3 tü, şanzıman yağını değiştirmek istiyordum (araç 60 Bin km de idi), Usta "Şanzıman yağı değişmez ömürlüktür, hem aracın km si düşük dedi", ben "değişmesini istiyorum" dedim, ve kendi götürdüğüm "Motul" marka şanzıman yağla değiştirttim. Ayrıca yine Clio 3 ü yetkili servis de ağır bakıma soktum, ve "Devirdaimin" de değişmesi istediğimi söyledim, "Devirdaimin 80 Bin de değişmesi gerektiğini" söylediler, "değişmesi istiyorum" dedim ve yine değiştirttim. Bildiğiniz şeyler de, ustanın insafına bırakmayın, değişmesi gerektiğini söyleyin ve değiştirtin.
-
Fakir karışım arızası ise 30-40 km kadar benzinde sürüp tekrar deneyin bi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: tefenniliUstanın ikna olmaması ne demek ya? Ustanın fikri sorulmaz, değiştir diye talimat verilir. Daha önce ki aracım Clio 3 tü, şanzıman yağını değiştirmek istiyordum (araç 60 Bin km de idi), Usta "Şanzıman yağı değişmez ömürlüktür, hem aracın km si düşük dedi", ben "değişmesini istiyorum" dedim, ve kendi götürdüğüm "Motul" marka şanzıman yağla değiştirttim. Ayrıca yine Clio 3 ü yetkili servis de ağır bakıma soktum, ve "Devirdaimin" de değişmesi istediğimi söyledim, "Devirdaimin 80 Bin de değişmesi gerektiğini" söylediler, "değişmesi istiyorum" dedim ve yine değiştirttim. Bildiğiniz şeyler de, ustanın insafına bırakmayın, değişmesi gerektiğini söyleyin ve değiştirtin.
DEĞİŞTİRMEDİ VALLA. YOLDA KALDIM.
-
Arıza kodunu sildi ve aralıklı geçici arıza vermiş, Araçta herşey yolunda görünüyor tekrarlanmaması lazım dedi. Üç gündür benzinde biniyordum, bugün LPG ye geçtim sorun yaşamadım. Umarım tekrarlamaz. Cevap veren herkese teşekkür ederim.
-
Neden gaz kestiği konusunda ise ne LPG ustası nede motor ustası bir yorum yapamadı.
-
Gaz kesici gevşemiş. Yerinden oynayıp gazı kesiyormus. İyice sıktı, tekrarlaması lazım dedi. Bakalım neler olacak. -
Fakir karışım vermiş, benzinde de vermeseydi lpg ayarı da sıkıntılı olabilir derdim. Bu problem halledilmeden aracı sıkıştırmayın, fakir karışım supap uzamasının en büyük nedenlerinden biridir. Eğer karışım hatası kaynaklı değilse katalizör de yolcu gibi görünüyor. Kontrol ettirmekte fayda var.
-
Nerede hocam bu gaz kesici tam olarak ben de bir kontrol ettireyim geçenlerde benim cruze da böyle gaz yemedi yolda kalıyordum az kalsın ama sonradan düzeldi şimdi de yürümeye yürüyor araba ama tekrar gaz yememe sıkıntısı olursa diye tedirgin oluyorum kullanırken.
-
Katalizöru yeniledim sorun halloldu hocam. Gaz kesme ile ilgilide belirttiğim gibi kesici yerinden oynamış, sıktı tekrarlaması lazım dedi. Bu hafta sonu yaklaşık 500 km şehir dışı gel-git yaptım. Aracı yer yer sikistirdim, sorun yaşamadım.
-
Kırmızı olan hocam.
-
Eyvallah hocam teşekkür ederim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X