Şimdi Ara

motorla gezerken yolda birden stop etti benzin bitti sandım ama bozulmuş...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilk başta yerdeki yağı görünce şok oldum motor gitti dedim, ama ondan sonra motorcumla konuşurken kontağı açtım kapattım karbüratörden benzin indiğini gördüm, motorcum çekici gönderdi dükkanına bıraktım, acaba ne kadar masraf çıkar?
    birde nasıl bozulmuştur durduk yere, avm de istenilmeyen yere park etmiştim bir şey yapmış olabilirler mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motosiklet/Motor Giderken Stop Ettiğinde Ne Yapmalısın?

Yolda motosikletiniz/motorunuzla seyir halindeyken aniden stop etmesi stresli bir durum olabilir. İlk düşünceniz benzinin bitmesi olabilir, ancak sorun başka bir şey de olabilir.

Motorun/Motosikletin Stop Etmesinin Nedenleri

Motorun/motosikletin stop etmesinin birkaç nedeni olabilir:

• Yakıt bitmesi: Bu en yaygın nedenlerden biridir.
    • Buji arızası: Bujiler, hava-yakıt karışımını tutuşturarak motorun çalışmasını sağlar.
    • Karbüratör veya yakıt enjeksiyon sistemi arızası: Bu sistemler motora yakıt tedarik eder.
    • Elektrik arızası: Akü, marş motoru veya ateşleme sistemi arızalanabilir.
    • Aktarma organları arızası: Debriyaj veya şanzıman sorunları, motorun çalışmasını durdurabilir.

Stop Eden Motosiklet/Motor İçin Ne Yapılmalı?

Motorunuz/motosikletiniz stop ettiğinde paniğe kapılma. Aşağıdaki adımları izleyerek sorunu teşhis etmeye ve gidermeye çalışın:

• Güvenli bir yere çekin: Motorunuzu/motosikletinizi yolun kenarına çekin ve park frenini çekin.
    • Benzin kontrol edin: Benzin göstergesini kontrol edin veya depo kapağını açarak yakıt olup olmadığını kontrol edin.
    • Bujileri kontrol edin: Bujileri çıkarın ve elektrotların aşınmış veya kirli olmadığını kontrol edin. Gerekirse temizleyin veya değiştirin.
    • Karbüratör veya yakıt enjeksiyon sistemini kontrol edin: Karbüratörde veya yakıt enjeksiyon sisteminde yakıt olduğundan emin olun.
    • Elektrik sistemi kontrol edin: Akünün şarjlı olduğundan ve kabloların gevşek veya hasarlı olmadığından emin olun.
    • Aktarma organlarını kontrol edin: Debriyaj ve şanzıman sorunlarına bakın.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala sorun devam ediyorsa, bir motosiklet tamircisine başvurmanız gerekebilir. Onlar, daha ileri düzeyde bir teşhis ve onarım sağlayabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • makavel1 kullanıcısına yanıt
    Bu bir merak sorusudur: Karbüratörden benzin indiğini nasıl gördünüz? Yoksa benzin dıştan mı akıyordu?

Markasını modelini durumunu arızasını ve tamirciyi söylerseniz beki ne kadar masraf çıkacağını söyleyebilecek bir kahin bulabiliriz. Bu bilgiler elde olmadan 1 ila 10.000 TL arasında diyebiliriz (eğer motosikletinizin değeri 10.000 TL altında ise).

Arızanın ne olduğunu dahi bilmeden motorunuzun durduk yere nasıl bozulduğu konusunda bir tahminde bulunmak için aleti laboratuara alıp kapsamlı birtakım testler yapmak gerekebilir ki, bunun maliyetine katlanmak istemezsiniz herhalde.

AVM'de bir şey yapmış olabilirler mi? Olabilirler, neden olmasın?

Umarım sorularınıza tatmin edici cevaplar vermişimdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: entarhan

Bu bir merak sorusudur: Karbüratörden benzin indiğini nasıl gördünüz? Yoksa benzin dıştan mı akıyordu?

Markasını modelini durumunu arızasını ve tamirciyi söylerseniz beki ne kadar masraf çıkacağını söyleyebilecek bir kahin bulabiliriz. Bu bilgiler elde olmadan 1 ila 10.000 TL arasında diyebiliriz (eğer motosikletinizin değeri 10.000 TL altında ise).

Arızanın ne olduğunu dahi bilmeden motorunuzun durduk yere nasıl bozulduğu konusunda bir tahminde bulunmak için aleti laboratuara alıp kapsamlı birtakım testler yapmak gerekebilir ki, bunun maliyetine katlanmak istemezsiniz herhalde.

Hicbir sey belirtmeden soru soran ve cevap almayi umit eden arkadaslarimiz malesef ki aramizda mevcut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Harrisonn
    Hicbir sey belirtmeden soru soran ve cevap almayi umit eden arkadaslarimiz malesef ki aramizda mevcut.

Biz de onlara cevap vermeliyiz, değil mi?
  • 12.515 tl masraf cıkar avm de neler yapmışlardır neler ohoooo
  • quote:

Orijinalden alıntı: entarhan

kontajı açınca gelen cızırtı sesleri vardı o sesler gelirken karbüratörden görüyorum ordan benzin iniyor taşıyor gibi, sjcam ile çektim ama karanlıkta bişey gözüktüğünü hiç sanmıyorum, hatta ilk başta yer yagı görünce dedim gitti 3-5 bin ama yağ ile benzini ayırt edemiyorum heralde ben benzinmiş kontağı her açıp kapatmada akıyor, motorcumun kim olduğunu mu söylemeliyim?, motorcum bayram tatilinden gelince bana haber vericek küçük bir şeyse haber vermeden değiştirir ama büyükse arar söyler umarım bir şey değildir

• Guncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba arkadaslar motorumun anahtarını kaybettım scooter 150 lik bir motorum var ve düzkontak yapıp motorcuya goturmem lazım bildiğime gore on kapağı acıp ordan kontak yapılıyomus tam ayrıntılı bı sekılde anlatırsanız sevinirimmmm...
  • Motorunun marka modelini söylersen arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilirler.

Bir de benim de başıma bir iki kez şöyle bir olay geldi. Soğuk havalarda motorda ilk önce jikleyi çekip öyle çalıştıyorum, bazen acelem olduğu için motorun ısınmasını beklemeden hareket edip jikleyi yolda indiririm diye düşünüyorum. Tabii, dalgınlığıma bir iki sefer indirmeyi unuttuğum oldu ve motor yolda giderken aniden stop etti(Muhtemelen boğuldu). İlk seferinde baya korkmuştum motoru bozdum diye. Tabii, jikleyi en alta çekince düzeldi. Neyse ki motora bir zarar vermedik. (Öyle umut ediyorum9
  • motor kawasaki z750 markasının modelinin bir önemi yok aslında
  • depodan çıkan benzin borusu çatlamış onu değiştirmiş 150 tl verdim normal mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.