Şimdi Ara

100 Km Hızdan Sonra Araba Sallanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
14.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 100 km hızdan sonra araba sallanıyor. ayağımı gazdan çekince azalıyor, hatta kesiliyor gibi oluyor iki ayrı ustaya gösterdim biri amatisörlerden dedi diğeri arka viraj denge kol burçlarından dedi sorun ne olabilir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

100 Km Hızdan Sonra Araba Sallanıyor: Nedenleri ve Çözümleri

100 km/saatin üzerindeki hızlarda araba kullanırken sallanma problemi yaşamak yaygın bir sorundur. Bu sallanma, sürüş deneyimini rahatsız edici hale getirebilir ve potansiyel olarak tehlike oluşturabilir. Arabanızın yüksek hızlarda sallanmasının birkaç nedeni olabilir:

• Tekerlek Dengesizliği: Tekerleklerinizin dengesiz olması, yüksek hızlarda sallanmaya neden olabilir. Dengesiz tekerlekler, arabanın titremesine ve sallanmasına neden olan eşit olmayan ağırlık dağılımına sahiptir.
    • Dingil Uygunsuzluğu: Dingilleriniz uyumsuzsa, arabanız bir tarafa doğru çekme yapabilir ve sallanabilir. Dingil uyumsuzluğu, süspansiyon bileşenlerindeki aşınma veya hasar nedeniyle oluşabilir.
    • Süspansiyon Sorunları: Şoklar ve yaylar, arabanızın sallanma hareketini kontrol etmekten sorumludur. Bu bileşenlerin aşınması veya hasar görmesi, yüksek hızlarda sallanmaya neden olabilir.
    • Lastik Sorunları: Aşınmış veya yanlış şişirilmiş lastikler de arabadaki sallanmaya katkıda bulunabilir. Aşınmış lastiklerin sırt deseni düzgün olmaz, bu da dengesizliğe ve sallanmaya neden olur.
    • Yol Koşulları: Çukurlu veya engebeli yollar, özellikle yüksek hızlarda araba sallanmasına neden olabilir.

Arabanızın yüksek hızlarda sallanması sorununu çözmek için şu adımları atabilirsiniz:

• Tekerlek Dengenizi Kontrol Ettirin: Bir tamirci, tekerlek dengenizi kontrol edebilir ve gerekirse dengeleyebilir.
    • Dingil Uygunluğunuzu Ayarlatın: Bir dingil hizalama servisi, dingillerinizin uygun şekilde hizalanmasını sağlayabilir.
    • Süspansiyonunuzu Kontrol Ettirin: Bir mekaniker, şoklarınızı, yaylarınızı ve diğer süspansiyon bileşenlerinizi kontrol edebilir ve gerekirse değiştirebilir.
    • Lastiklerinizi Kontrol Ettirin: Lastiklerinizin aşınmasını veya şişirme basıncını kontrol edin ve gerekirse değiştirin veya şişirin.
    • Yol Koşullarına Dikkat Edin: Mümkünse, çukurlu veya engebeli yollardan kaçının.

Yüksek hızlarda araba sallanması problemi çözülmemişse, daha ciddi sorunların işaretçisi olabilir. Bu durumda, aracınızı profesyonel bir tamirciye göstermeniz şiddetle tavsiye edilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam seninde ne bitmek bilmez sorunların varmış.Her gün ayrı bir konu.Araç sıkıntılı sanırım Allah yardımcın olsun .

• Beşik gibimi sallanıyor aracın kazası varmı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Şifon

Hocam seninde ne bitmek bilmez sorunların varmış.Her gün ayrı bir konu.Araç sıkıntılı sanırım Allah yardımcın olsun .

Konu sahibi arkadaşın her açtığı konudan sonra 2.el araç alma niyetinden vazgeçer insan sorunları saymakla bitmiyo

• quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

quote:

Hocam seninde ne bitmek bilmez sorunların varmış.Her gün ayrı bir konu.Araç sıkıntılı sanırım Allah yardımcın olsun .

Konu sahibi arkadaşın her açtığı konudan sonra 2.el araç alma niyetinden vazgeçer insan sorunları saymakla bitmiyo

Sen vazgeçtin mi yoksa ?

• quote:

Her arabada sorun vardır ufak tefek

• Rot balansa baktirin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bakman gereken başlıca şeyler

Lastik havaları (az hava söylediğin gibi sallama yapar)

Bunu kendin yapıcan bi benzinlikte bakarsın

Rot balans

Mahalle arası bi lastikçiye git hepsinde balans makinesi var. 30-40 tl en fazla verirsin. Jantın durumuna göre içine kurşun ağırlıklar koyucak

Ön arka takım

Bunu artık iyi bi ustaya götürmen lazım. Belki amontisör belki rot başları değiimesi gerekir.

Şase yamuk değilse başkada neden yapar bilmem

Edit imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erreguay -- 9 Ekim 2017; 9:4:55 >
  • Sallama mi titreme mi direksiyon titriyorsa balans kurtarir ama kabin de sallaniyorsa aks boslugu da olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: kml_77

Sallama mi titreme mi direksiyon titriyorsa balans kurtarir ama kabin de sallaniyorsa aks boslugu da olabilir

Sallama yapıyor koltukta sallanıyorum resmen yüksek hız yapmaya korkuyorum 100 den sonra sıkıntı

• Benim arka lastiklerden biri tel atmış arka bildiğin beşik sizde kontrol ettrin yanaklarda balon yok lastiğin üstü balon yapmış acayip sallıyor.

• Kesinlikle aks kafalarında sorun var fazla maliyetli bir şey değil değiştirin düzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeniuye

Kesinlikle aks kafalarında sorun var fazla maliyetli bir şey değil değiştirin düzelir.

Akslardan olsa katır kutur ses yapar

• Bilmiyorum akslardan mı amatisörlerden mi çözüm bulamadım

• Hocam şafta baktırabilirisin geçen günlerde benim araçta 80 den sonra aşırı bir titreme vardı şartın mafsallarındanmış

• Benim arabada titreme yok 100ü geçince sağa sola hafif zikzak yapıyor araba sanki 4 teker bir basmıyormuş gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Ccestr

quote:

Kesinlikle aks kafalarında sorun var fazla maliyetli bir şey değil değiştirin düzelir.

Her zaman ses yapmıyor. Başımıza geldi. Belirtiler tamamen onu gösteriyor. Balans olsa gaz kesmeyle geçmez. Gaz verince artıp çekince azalıyorsa sorun akslardadır.

• quote:

quote:

quote:

Her zaman ses yapmıyor. Başımıza geldi. Belirtiler tamamen onu gösteriyor. Balans olsa gaz kesmeyle geçmez. Gaz verince artıp çekince azalıyorsa sorun akslardadır.

Bakın detaylı tarif edeyim şimdi düz yolda yani asfalt düzgünse hiç sorun yok araba yağ gibi gidiyor ama ufak bi çukura denk gelsem araba çat çut yapıyor konsol kırılacak gibi oluyor bu 1. sorun 2. sorun otobanda 100 120 km hızda ilerliyorum denizde rüzgar olur tekne sallanırya aynen o şekilde oluyor titreme çok az oluyor araçtaki sorunlar bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Onurusl

quote:

quote:

quote:

Bakın detaylı tarif edeyim şimdi düz yolda yani asfalt düzgünse hiç sorun yok araba yağ gibi gidiyor ama ufak bi çukura denk gelsem araba çat çut yapıyor konsol kırılacak gibi oluyor bu 1. sorun 2. sorun otobanda 100 120 km hızda ilerliyorum denizde rüzgar olur tekne sallanırya aynen o şekilde oluyor titreme çok az oluyor araçtaki sorunlar bunlar

Amatisor takozları 4 tanesinide değiştir tadından yenmez başka alternatif yok çünkü çukurlarda tak tuk diye ses yapmaması lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Onurusl

quote:

Orijinalden alıntı: kml_77

Sallama mi titreme mi direksiyon titriyorsa balans kurtarir ama kabin de sallaniyorsa aks boslugu da olabilir

Sallama yapıyor koltukta sallanıyorum resmen yüksek hız yapmaya korkuyorum 100 den sonra sıkıntı

lastik telleri kırık ta olabilir. başıma gelmişti. lastikleri değiştirmeden düzelmez eğer sorun buysa.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.