Şimdi Ara

Karter catlak tamiri hakkinda?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
10.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bende clio2 rxt var. Kartelde ufak bi catlak var sizinti yapiyor. Kaynak yapilicak. 200 tl iscilikle beraber fiyat aldim. Sizce fiyat nasil? Sifir fiyati nedir bilgisi olan bana yardmci olursa memnun olurum. Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Karter Çatlağı ve Delinmesi Tamiri

Karter, motorun yağının depolandığı ve yağlama sisteminin bir parçası olan önemli bir bileşendir. Karterde oluşan çatlaklar veya delinmeler, yağ sızıntılarına yol açarak motorun ciddi şekilde hasar görmesine neden olabilir.

Karter Çatlağı Belirtileri:

• Motor bölmesinden gelen yağ sızıntısı
    • Yağ seviyesinin hızla düşmesi
    • Motorunuzdan gelen alışılmadık sesler

Karter Tamiri Seçenekleri:

Karterde oluşan çatlak veya delinmelerin tamiri için çeşitli seçenekler mevcuttur:

• Kaynak: Çatlak veya delinme küçükse, kaynak ile kapatılabilir.
    • Kimyasal Metal: İki bileşenli bir epoksi olan kimyasal metal, çatlakları veya delinmeleri onarmak için kullanılabilir.
    • Karter Değişimi: Hasar ciddi ise, tüm karterin değiştirilmesi gerekebilir.

Motosiklet Karter Çatlağı Tamiri:

Motosiklet karterlerine kaynak yapmak zor olabilir. Bu nedenle, kimyasal metal veya karter değişimi gibi alternatif onarım yöntemleri genellikle tercih edilir.

Karter Tamiri Maliyeti:

Karter tamiri maliyeti, hasarın boyutuna ve onarım yöntemine bağlı olarak değişir. Küçük bir çatlağın kaynaklanması birkaç yüz liraya mal olabilirken, tüm karterin değiştirilmesi binlerce liraya kadar çıkabilir.

Önemli Notlar:

• Karterde çatlak veya delinme oluştuğundan şüpheleniyorsanız, derhal bir tamirciye başvurmalısınız.
    • Hasarın daha da kötüleşmesini önlemek için, aracınızı kullanmayı bırakmalısınız.
    • Karter onarımları için yalnızca kalifiye bir tamirciye güvenmelisiniz.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • arabanızı tam bilmiyorum ama sıfırı 150 200 arası galiba

örnek:
    www.semihotomotiv.com
    CLIO II (03-06 Faz2) - RENAULT CLIO II YAÐ KARTERÝ K4M-K4J - clio 2 yað karteri, clio k4m karter, clio sýfýr karter, clio k4j karter
    http://www.semihotomotiv.com/?sayfa=urunDetay&id=947
  • 200 tl yazık günah

karterin çıkmasını sıfırını daha uyguna bulursunuz
  • Karterin kendi o kadar etmez, bir kaynağa o kadar para istenirmi , millet bulduğunu öpmeye çalışıyor.

• arabasına göre değişir. benim arac üzerinden aynı işlemi düşündüm sök kaynak yap tak ederi en fazla 50 lira olmalı. yeni karterde olsun olsun en fazla 100 lira olmalı. 30 lira takma sökme işçilik. toplamda 130 lira olmalı. hiçbi özelliği olmayan metal bi kap sadece.
  • Karter inince mecburen yağ değişecek hazır Açmışken aslında yağ filtresi vs değişim iyi olur bence

200 TL fazla değilmi? Çıkma bile daha ucuza gelir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ForeverY-

Karter inince mecburen yağ değişecek hazır Açmışken aslında yağ filtresi vs değişim iyi olur bence

200 TL fazla değilmi? Çıkma bile daha ucuza gelir

Yağ değişmek zorunda değil, çıkanı kaba boşalacak, oradan tekrar kullanılacak. Ha eskimiş ise bakımı da aradan çıkarabilir.

• arkadaşın karteri yarılmıştı
    usta 40 lira kaynak parası aldı sadece

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar hepinize tesekkur ederim. Bugun kartel koruyucuyu sokup baktik kilcak catlak var ikitane. Yagim yeni degismicek. Usta kaynak yaptirip geri takicak sadece bide isciligi 200 tl dedi. Banada fazla geldi bu fiyat o yuzden sizlere danismak istedim.

• serseri006 kullanıcısına yanıt
    Ewd ustad aynen kartel bu. Ustaya attim resmini degistirsek daha mantikli degilmi dedim olur diyo. Umarim demek istedigimi anlamistir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyyy34

Ewd ustad aynen kartel bu. Ustaya attim resmini degistirsek daha mantikli degilmi dedim olur diyo. Umarim demek istedigimi anlamistir.

Değişmek tabiki daha mantikli contasi 13 lira,şahsi fikrim çıkma bulabilirsen çıkma al çok daha ucuza kapatirsin ayrıca ustanı değiştir

Bastan hepsi iyiler sonradan degisiyolar ya. Hic birine guvenemiyosun ki. Cikmaya cok gerek yok 0 alip takmadan yanayim buyuk ihtimal ile oyle yapacagim.

• Sızıntı çok değilse, bakıma kadar idare edebilirseniz bekleyin. Bakım zamanı yağı boşaltır yeni karteri takarsınız daha kolay ve ekonomik olur bu şekilde.
  • gripin518 kullanıcısına yanıt
    Evet bakima 4 bin km var. Sizinti cok az. Zaten yol bilgisayarmda yag seviye gostergeside var. Ordan kontrol edebiliyorum. Fakat cok takintili oldugum icin bakima kadar bekleyebilcegimi dusunmuyorm :) o beni kemiriyor suanda :) bakicaz bi cagresine artik :)

• bu iş için 200 tl fiyat çekiyorsa, bir daha dükkanın önünden geçmeyin =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyy34

Bastan hepsi iyiler sonradan degisiyolar ya. Hic birine guvenemiyosun ki. Cikmaya cok gerek yok 0 alip takmadan yanayim buyuk ihtimal ile oyle yapacagim.

Ustalar eskisi gibi helal kazanmiyor, sadece komşumuzun tanıdığı bi şanzımanci vardı,adam sesi duysa motor ve şanzımandaki sorunu buluyordu oda dükkanı kapatıp kayboldu ortadan,devir çok bozuldu helal kazanan çok zorlanıyor

Çok haklisin dostum.. Ben isini duzgun yapan birine daha rastlamadim. Tabiki helal yoldan yapanlarda vardir onlara lafimiz yok ama %80 i helal para kazanmiyor malesef..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.