Şimdi Ara

Servo motor kontrolüde sıkıtı var lütfen yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba aldığım servo motor 90 büyük açılarda sürekli sağ 90 küçük açılarda ise sürekli sola dönüyor ve 90 derecede hiçbir şey yapmıyor. Acaba servo motor analog değilde dijitalmi eğer dijitalse kontrolü farklımı oluyor

kodlar:

#include<Servo.h>
    Servo motor;
    void setup() {
    motor.attach(9);
    }
    void loop() {
    motor.write(90);
    }

• servo mg996 mı? şu metal dişli ve 360 derece olansa eğer farklı bir çalışma şekli var. sinyal girişine uygulanan dalgalı akımın frekansı ile yön ve hız ayarlanıyor. mesela 90mhz frekansta sabit olduğunu varsayarsak 90mhz altında sola, üzerinde sağa dönüyor. 90'dan uzaklaştıkça belli bir hıza sahip oluyor. Yani 180 servolardaki gibi belli bir değere gelip sabitlenmiyor. Etkin kontrol gerektiriyor. Ayrıca arduino dışında bir güç kaynağı ile beslemek gerekiyor çünkü kendi metal ağırlığını zor döndürüyor.

Aslında yön kontrolünün yanında diğer servolardan farklı olarak hız kontrolünün de sinyal yolu ile ayarlanabilir olması çok güzel bir özellik ama sanırım arduino ile verimli değil.

Nano ile randıman alamadım, içini açıp devresini söktüm redüktör olarak kullanıyorum :)
  • Aldığınız servo 360° servo gibi duruyor. Bu tür servolarla açısal kontrol yapamazsınız.
  • motorun etiketini vermeden sadece yazılım kodlarıyla çözüm alamazsın. bu yüzden motor hakkında da bilgi vermelisin.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrıldı01 -- 2 Ağustos 2020; 13:46:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katalikitci

Aldığınız servo 360° servo gibi duruyor. Bu tür servolarla açısal kontrol yapamazsınız.

Hocam merhaba, bu tür servolarda 90 derece döndürüp durdurma (deneme yanılma yöntemi ile) olanağıda mı yok? en azından nasıl ve hangi kodlarla çalıştığını öğretirseniz basit işler için kullanabiliriz belki. araştırdım ama pek bulamadım:( . Eğer biliyor iseniz hangi kod ile nasıl hareket eder ne hızda döner bilgilendirir misiniz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.