Şimdi Ara

Elektrikli şofbende bi sıkıntı var, evde duş alamıyoruz acil.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
21.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sıkıntı şu; 1-2-3 diye üç kademeden oluşan bir ısıtıcı bu. Yuvarlak anahtarı çevirip 3 e getirdiğinizde en sıcak, 1deyken en düşük sıcak şeklinde ısı veriyor.

1nci kademede sağ taraftaki ışık,
    2nci kademede sol taraftaki ışık
    3ncü kademede ikisi birden yanıyordu. Fakat nolduysa en son halinde 2nci kademe yani sol ışık artık yanmıyor. 3tede 1dede aynı ısıyı veriyor bu yüzden. Sanırım şofbenin bir kısmı bozuldu. Veya bir kablosu sıkıntı. Ölecez korkumuzdan duşta alamıyoz, öğrenciyiz paramızda yok zaten 1 ay sonra üniversite bitiyor. Napalım bir çözüm, bunu kendimiz yapabilirmiyiz.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elektrikli şofbeninizde sorun yaşıyorsanız ve evde duş alamıyorsanız, sorunu gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

• Elektrikli Şofbenin Gücünün Kapalı Olduğunu Kontrol Edin: Şofbenin fişinin prize takılı olduğundan ve güç düğmesinin açık olduğundan emin olun.
    • Şofbenin Işıklarının Yanıp Yanmadığını Kontrol Edin: Işıklar yanmıyorsa, şofbende elektrik kesintisi veya başka bir sorun olabilir.
    • Şofbenin Kademelerini Kontrol Edin: Kademe düğmesi olması gereken konumda olduğundan emin olun. Elektrikli şofbenler genellikle 2 veya 3 kademede çalışır.
    • Şofbenin Isısını Kontrol Edin: Sıcaklık düğmesi olması gereken konumda olduğundan emin olun. Elektrikli şofbenler genellikle düşük, orta ve yüksek ısı ayarlarına sahiptir.
    • Şofbenin Su Basıncını Kontrol Edin: Su basıncı çok düşükse, şofben düzgün çalışmayabilir. Su basıncınızı kontrol etmek için bir basınç göstergesi kullanabilirsiniz.
    • Şofbeni Sıfırlayın: Bazı elektrikli şofbenlerde bir sıfırlama düğmesi bulunur. Şofben düzgün çalışmıyorsa, sıfırlama düğmesine basmayı deneyebilirsiniz.
    • Profesyonel Bir Tesisatçıdan Yardım Alın: Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra şofbeniniz hala çalışmıyorsa, kalifiye bir tesisatçıdan yardım almanız önerilir.

Şofbeninizin neden ısıtmadığına ilişkin diğer olası nedenler şunlardır:

• Arızalı termostat
    • Bozuk ısıtma elemanı
    • Tıkalı su boruları
    • Yetersiz elektrik kaynağı

Şofbeninizin tamir maliyeti, sorunun türüne bağlı olarak değişebilir. Küçük onarımlar genellikle 100-200 TL arasında bir maliyete sahiptir. Ancak, daha ciddi sorunlar daha pahalı onarımlara yol açabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sök dersek takabilecek misiniz ? Ona göre kabloda çıkıklık olabilir. Kontrol etmek lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendislik okuyan arkadaşınız var mı? Çağırın gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

Mühendislik okuyan arkadaşınız var mı? Çağırın gelsin

Ben takmıştım zaten, ayrıca mühendislik okuyorum fakat inşaat. Mezun muhendis arkadaşlarımı aradımda, tehlikeli olabilir tamirciye bile güvenme dediler o yüzdende yenisini almaya karar verdik.
  • linyit43 hakli. Eliniz yatkin mi bu islere? Daha önceden benzeri bir tamir islemi yaptiniz mi? Eliniz yatkin degilse hiç ugrasmayin. Sökün; götürün bir tamirciye. Sökmeden önce ana otomatigi kapatarak evin tüm elektrigini kesmeyi unutmayin...
    Illâ kendimiz yapacagiz diyorsaniz elekrigin ana otomatigini kapatin; evin tüm elektrigini kesin. Ardindan sofbeni açin ve bakin bakalim görebildiginiz kadariyla yanik bir parça var mi. Farkli açilardan bir resmini de çeker, buraya koyarsaniz belki yardimci olabilecek birileri çikar.

quote:

Orijinalden alıntı: ManEssence

quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

Mühendislik okuyan arkadaşınız var mı? Çağırın gelsin

Ben takmıştım zaten, ayrıca mühendislik okuyorum fakat inşaat. Mezun muhendis arkadaşlarımı aradımda, tehlikeli olabilir tamirciye bile güvenme dediler o yüzdende yenisini almaya karar verdik.

Tehlikeli nesi varmis? Tehlike diyorsaniz sofbenin kendisi basli basina tehlike zaten. Bilmem kaç bin voltu bir anda üzerinizden geçirme riskini bünyesinde barindiriyor. Bendeki sofbenin simdiye kadar farkli zamanlarda bir anahtar bir de kablosu yandi. Ikisini de degistirdim; hâlâ kullaniyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k-c-r -- 27 Nisan 2016; 18:21:59 >

• Şofbenin içinde iki adet su basınç swici var.Onlardan biri arızalıdır.5-10 lira birşey.Elektrikçi den alın değiştirin.Çok basit.

• Sayın @k-c-r "...Bilmem kaç bin voltu ..." Şebekede olmayan bilmem kaçbin Volt şofbende n'arıyor?
    Ve Sayın @symbolcu "..su basınç swici.." çalışan bi şofbende switch neden ozuk olsun?

Şofbenlerde topraklama vardır. O önemli. Şofbenin rezistansı bozulunca suya elektrik verir, toprak önemli bir güvencedir. Ama kovaya su doldurarak yıkanır korkanlar? İlla altına girmek gerekmez.

Kademe düğmesi de bozulmuş olabilir, rezistans da ve ya aracı kablolar da sorunlu olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • symbolcu S kullanıcısına yanıt
    Evde iki adet şofben ve bir şpfben sigortası yaktık. Çok söktüm taktım en ince ayrıntısına kadar.

Basınç switchi tek ise sadece bir anahtardır. İki adet ise ya biri basmazsa diye konulmuştur, ya da dereceye göre ikinci switch yeterli basınç kontrolü yapar.

Isııtan haznenin (rezistans) kafasındaki kablolara iyi bakın hepsinin yerinde olması gerek. Giriş klemensine bakın, bizim 3. Kademede klemensi eritmişti , aşırı yük eritip birbirine değmesini sağlamış.

Sigorta sorunumuz ise , atamayıp 3 kere yarıda kalıyordu şalter. En son şalteri yaktı. Sorun ise şofben elektrik kablolarının damarlı olmasıymış. Kalınlığı aynı olsa bile tek damar yüksek akımda daha verimli oluyor.

Hiçbiri sorunsuzsa rezistansı söküp kirecini temizleyip geri takarak denemelisiniz. Ama en başında söylediğim gibi el beceriniz yoksa iyice bozmuşluğunuzla kalırsınız.

• Yeni bitane aldık arkadaşlar, öncesiyle değiştirdik. Çalışıyor ve sıkıntı yok gibi.

Öğrenci olduğumuz için bozulan şofbeni 45 tl gibi bir fiyata almıştık. Markası adı sanı belirsiz, birşeydi.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Ömründe şofben sökmeden konuşuyorsun.3 kademeli şofbende 2 adet su basınç swici vardır.Bir tanesi 3000 watt 1.kademe, diğeri 4000 watt 2. kademe yi sürer.3 üncü kademede ikisi birden devrededir. Arkadaş ne demiş kademenin biri çalışmıyor demiş.

Yani çalışan şofbenlede alakası varmıs. Değilmi güzel kardeşim.

• Değil Sayın @symbolcu
    Kademeler döner tip anahtardan değiştiriliyor. Su basınç switchi ise şofbenin su almadığı zamanda çalışmasını önlüyor. Susuz çalışsa n'olur?
    Şofben çalışıyorsa bu swtichte değildir sorun. Ayrıca zaten 4kW lık şofben 2.kademesinde neden 4kW olsun?

Soru sahibi sinsice şofbeni yok ettiğinden meseleyi anlayamicaz maalesef!
  • quote:

Orijinalden alıntı: karafetva

Değil Sayın @symbolcu
    Kademeler döner tip anahtardan değiştiriliyor. Su basınç switchi ise şofbenin su almadığı zamanda çalışmasını önlüyor. Susuz çalışsa n'olur?
    Şofben çalışıyorsa bu swtichte değildir sorun. Ayrıca zaten 4kW lık şofben 2.kademesinde neden 4kW olsun?

Soru sahibi sinsice şofbeni yok ettiğinden meseleyi anlayamicaz maalesef!

Normal duş alınan şofbenler 7 ila 7.5 kw tır.Sizin 4 kw dediğiniz şofben (aslında buna ani su ısıtıcı demek daha doğru)ancak mutfak tezgahlarına takılanlardır.
    Onlarda 3.5 kw ila 5 kw arasındadır.Dolayısıyla 7 kw çeken şofben (dandikler hariç)en az iki swiçle yol verilmek zorundadır.Çünkü 7000/220=31.8 amper çekerki tek olan kontak anında kavrulur.Adam bunu 3kw ve 4 kw olarak iki swiçten sürer kontak başına 18-20 amper düşer ömrü uzun olur.

Saygılar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• @symbolcu iddianı ispatlar mısın? Bilmem kaç yüz amperlik şalterleri bilmesek kavrulma işini inanırdık belki...
    Bahsettiğin güçleri taşıyabilecek elektriksel elemanlar bulunmakta ayrıca döner anahtar yerine switch bağlamak elektriksel yükün taşınmayacağı anlamına gelmez. Ve de basınç sensörü kontaktör demek değil...
  • Neyi ispatlıycam yaa.Sen bir şofben sök içine bak ondan sonra gel bana kafa tut.Konuşyorsun ama boşuna.

Bu son mesajımdır.Sana hayırlı işler.

https://www.youtube.com/watch?v=s94ffVCJvfs 5.30 dan itibaren iyi izle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbolcu -- 16 Mayıs 2016; 11:34:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • "kafa tut" yok kafa tutmayalım. videoyu dinleyemedim ama videodan eğitim almadığımızdan tekrar soralım;
    kontaktör yerine basınç sensörü mü deniyor artık? Yük taşınamayınca basınç sensörü mü takılıyor? yada basınç switch i?
    Bu güç anahtardan geçecekse ve basınç sensörleri röle-kontaktör gibi düşük güçle büyük gücü kontrol etmiyorsa sonuç ortada...
  • quote:

Orijinalden alıntı: karafetva

"kafa tut" yok kafa tutmayalım. videoyu dinleyemedim ama videodan eğitim almadığımızdan tekrar soralım;
    kontaktör yerine basınç sensörü mü deniyor artık? Yük taşınamayınca basınç sensörü mü takılıyor? yada basınç switch i?
    Bu güç anahtardan geçecekse ve basınç sensörleri röle-kontaktör gibi düşük güçle büyük gücü kontrol etmiyorsa sonuç ortada...

Sen onu bunu boşver. Teknik terim tartışması ayrı bir konu... Sen elektrikli şofbenden çarpılıp da ölen veya yaralanan var mıdır yok mudur onu söyle. Her elektrikli cihazda olduğu gibi bunda da ölme veya yaralanma riski var mı yok mu? Derdimiz tartışmak değil ama illâki bir şeyler söyleyeceksen bu sorulara net bir cevap ver. Yoksa isteyen istediği malzemeye istediği adı versin; isteyen kullansın, isteyen de kullanmasın; çok da dert değil...

• Sayın @k-c-r
    boşverelim ama gerçek değişmeyecektir.Teknik tanım dediğin hatalı bilgi. Mesele teknik tanım değil. Gücün basınç switchi sayesinde aktarıldığını sanmışsın. Onların vazifesi aç-kapa. Döndürülerek kademesi değiştirilen bir alet var ortada. Bu düğme ayrı güç röleleri ve ya kontaktörle güç aktarmadığından kendisi yapıyor aktarma işini. Ola ki birileri takmıştır kademe düğmesine röle ve ya kontaktör, bizi bağlamaz. Sonuç ortada...
  • ELEKTRİKLİ ŞOFBEN (Ani Su Isıtıcı) SÖKÜMÜ_Bugün Ne Sökelim?-25-

https://youtu.be/s94ffVCJvfs

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.