Şimdi Ara

1 aylık aracımız pert oldu. araç babamın kazayı ben yaptım kaskoda kesinti olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
0
Favori
15.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar merhaba. 1ay önce 0 km focus almstk. Arac babamın ama genelde ben kullanrm ve dün buyuk sayılabılecek bır kaza yaptım. Arac buyuk olaslkla pert. 100km hızla gıderken hemen Onumdekı aracın anıden fren yapmasıyla dıreksıyonu kırınca aracın hakımıyetını kaybettım refujden karsı serıde kadar gectım cok sukur bende bırsey yok ama aracn motor bogu dustu alt takımlar bıtmıs durumda. refüje önden çıktığım için ön 2 hava yastığı açıldı. refüje çıkarken 4 lastikte parçalandı zaten bir süre 4 jant üzerinde sürüklendim. Sızlere sorum arac 1 aylık 45 bın lıra kasko degerı war.kasko ne kadar kesıntı yapar kasko degerıne nekadar yakn para alablrz. yada aynı aracın yenisini vermeleri gibi bir durum söz konusu olur mu araç tam 1 ay 3 günlük(tü) 3 yıllık ehliyetim var ve alkolsüzdüm. birde şöyle bir durum var araç babamın üstüne. kaskoda onun adına ama kazayı ben yaptım bu sıkıntı çıkarır mı?

• Kaskodaki maddelere bağlı bazı kaskolarda araç sahibinden başkası kullanırsa kasko para ödemiyor diye biliyorum ama ucuz oluyor onun kaskosuda. 1 aylıksa pek fazla kesinti yapmaz diye düşünüyorum eğer dediğim madde yoksa bir sorun çıkmaz diye düşünüyorum
  • ehliyetin var, alkol yok; bir problem olmaz.

aracını dün bile almış olsan yeni araç vermezler öyle bir prosedür yok.

pert kesinse, aracın rayiç bedelini yani piyasa değerini verirler.

Bu da sonuçta kasko bedelinin altında olur; çünkü aracı alıp kontağını çevirdiğinde ikinci el oluyor ve değeri düşüyor.

ancak senin aracın sadece bir aylık dolayısıyla birkaç bin tl' den fazla zarar etmezsin muhtemelen, sıfır fiyatına yakın bir ödeme alırsın.

düzeltme: doğru, kasko poliçesinde sıfır değer klozu belirtilmişse o anki sıfır bedelini alırsın. onu düşünemedim, yanlış yönlendirdiysem affola.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 9 Eylül 2010; 12:22:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kalsiyum 17

ehliyetin var, alkol yok; bir problem olmaz.

Bu da sonuçta kasko bedelinin altında olur; çünkü aracı alıp kontağını çevirdiğinde ikinci el oluyor ve değeri düşüyor.

ancak senin aracın sadece bir aylık dolayısıyla birkaç bin tl' den fazla zarar etmezsin muhtemelen, sıfır fiyatına yakın bir ödeme alırsın.

düzeltme: doğru, kasko poliçesinde sıfır değer klozu belirtilmişse o anki sıfır bedelini alırsın. onu düşünemedim, yanlış yönlendirdiysem affola.
    Policede 'Yeni Deger Klozu' varsa sigortadan direk arabanin liste fiyatini alirsin, yoksa arabanin piyasa bedelini

Milleti dinleme policeni ac bak dedigim kloz varsa sifir arabani alirsin devam edersin yoksa piyasa degerini

Yeni Deger Klozu : Arac 1. yasini doldurmadan bayiden yada sahibinden alindiginda police suresince aracin pert total olma durumudna aracin liste fiyatinin sigortaliya iadesidir

Bu arada arabanin listesi 45K lira ama siz pazarlikla 41K liraya aldiysanizda sigortadan 45K lira istiyebilirsiniz oderece guzel birsey hemde policeyi 15-30 lira zamlandirir ama bazi salak sigortacilar cikarir bunu

Rakamlar-Kurallar firmadan firmaya degisir ama olayin ana hatlari bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 9 Eylül 2010; 11:59:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

Policede 'Yeni Deger Klozu' varsa sigortadan direk arabanin liste fiyatini alirsin, yoksa arabanin piyasa bedelini

Milleti dinleme policeni ac bak dedigim kloz varsa sifir arabani alirsin devam edersin yoksa piyasa degerini

Yeni Deger Klozu : Arac 1. yasini doldurmadan bayiden yada sahibinden alindiginda police suresince aracin pert total olma durumudna aracin liste fiyatinin sigortaliya iadesidir

Bu arada arabanin listesi 45K lira ama siz pazarlikla 41K liraya aldiysanizda sigortadan 45K lira istiyebilirsiniz oderece guzel birsey hemde policeyi 15-30 lira zamlandirir ama bazi salak sigortacilar cikarir bunu

Rakamlar-Kurallar firmadan firmaya degisir ama olayin ana hatlari bu

Alıntıları Göster
    cevaplar için teşekkür ederim peki aracın ve kaskonun babamın üzerine olmasına rağmen kazayı benim yapmamın sorun olup olmayacağını poliçeden nasıl anlayabilirim. nasıl bir madde geçer yani açık açık yazar mı bu şekilde

• quote:

Orijinalden alıntı: turcoblanco

cevaplar için teşekkür ederim peki aracın ve kaskonun babamın üzerine olmasına rağmen kazayı benim yapmamın sorun olup olmayacağını poliçeden nasıl anlayabilirim. nasıl bir madde geçer yani açık açık yazar mı bu şekilde

Alıntıları Göster
    Sigortacının kartı yok mu üstünde cep nosu filan yazar genelde ara sor istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kalsiyum 17

ehliyetin var, alkol yok; bir problem olmaz.

kasko poliçene bak mesela benim poliçede şöyle bir ifade vardı ilk yıl kaza yaparsam ve araç perte çıkarsa kasko şirketi aracın kaza yaptığım anki "0" fiyatını (benim aldığım fiyat değil) vermeyi taahhüt ediyordu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1.1.1.1

Sigortacının kartı yok mu üstünde cep nosu filan yazar genelde ara sor istersen

Alıntıları Göster
    Ayrıca benim bildiğim kaskolarda eğer araç 1 yıl içinde pert olursa fatura tutarını veriyor
  • quote:

Ayrıca benim bildiğim kaskolarda eğer araç 1 yıl içinde pert olursa fatura tutarını veriyor

Alıntıları Göster
    hocam sigortacıydı poliçeydi babam uğraşıyor benim bilgim yok. sonuç bayramdan sonraya kaldı heralde umarım bir sıkıntı çıkmaz
  • quote:

Alıntıları Göster
    Büyük geçmiş olsun. Aracın direksiyonunu kırarak daha büyük bir tehlikeye atmışsınız kendinizi. Ama o aracın içinden sağlam çıkmanız çok sevindirici.

Bu arada şunu sormak istiyorum önde ki araçla aranızdaki mesafe çok mu azdı da fren yapmadınız direksiyonu kırdınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

Büyük geçmiş olsun. Aracın direksiyonunu kırarak daha büyük bir tehlikeye atmışsınız kendinizi. Ama o aracın içinden sağlam çıkmanız çok sevindirici.

Bu arada şunu sormak istiyorum önde ki araçla aranızdaki mesafe çok mu azdı da fren yapmadınız direksiyonu kırdınız?

Alıntıları Göster
    İlk yıl genelde sıfır değerini veriyorlar.
    Hatta ben aksesuar fiyatını da ekletmiştim.
  • hocam onumdekı aracı sollamak ıcın ıyıce yaklasmıstım ve ort. 110 km hızla gıdıyorduk adam aniden fren yapınca bende fren yaptım ama duramazdım frenle beraber dıreksıyonu krnca arac ıyıce kaydı esp yok. Bnd hakımıyetı kaybettm
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazitcakir31

hocam onumdekı aracı sollamak ıcın ıyıce yaklasmıstım ve ort. 110 km hızla gıdıyorduk adam aniden fren yapınca bende fren yaptım ama duramazdım frenle beraber dıreksıyonu krnca arac ıyıce kaydı esp yok. Bnd hakımıyetı kaybettm

Neyse adı üstünde kaza geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: beyazitcakir31

hocam onumdekı aracı sollamak ıcın ıyıce yaklasmıstım ve ort. 110 km hızla gıdıyorduk adam aniden fren yapınca bende fren yaptım ama duramazdım frenle beraber dıreksıyonu krnca arac ıyıce kaydı esp yok. Bnd hakımıyetı kaybettm

Neyse adı üstünde kaza geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış

Alıntıları Göster
    Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım. Ben sigortacıları tanıyorsam eğer az-çok sana şunu söyleyebilirim ki para konusunda çok ümitlenme.Aracı büyük olasılıkla perte çıkarırlar ama sıfır araç parası çok pahalıya patlayacağı için sana 40 bin tl ödemektense, 20bine tamir ettirmeyi de seçebilirler. Burada sigorta şirketinin hangisi olduğu, acenteyle ilişkileriniz, acenteyle ve şirketle başka şlerinizin olup olmaması gibi pek çok parametre devreye girer.
    Sigoorta şirketleri, eski araçları tamir etmektense perte çıkarmayı tercih ediyorlar. Çünkü tamiri daha pahalıya geliyor eski araçların. Ama yeni araçları tmiar etmeyi tercih edebilirler. Ayrıca bazı şirketler yetkili serviste değil de kendi anlaşmalı tamir servislerinde onarım yaptırmak istiyorlar ki o durumda daha ucuza gelir onarım. Ya da siz yetkili serviste onarım yaptırsanız bile, o yetkili servis anlaşmalı değilse kendi anlaşmalı servislerinin onarım bedelini öderler ki yine siz zararlı çıkarsınız.
    Diğer taraftan aracı pert etseler bile, 40 bin tl'den bir kuruş fazla vereceklerini asla düşünmem. Hele sıfırını rüyanızda bile görmeyin bence.
    Aracınızın 2010 mu 2011 model mi olduğu da önemlidir. 2010 ise, 2010 Ağustos trafiğe çıkışlı mualemesi yapmazlar. 2010 Ocak aracın değer kaybı neyse onu uygularlar.
    Yani özetle:
    1. Gerçekçi olun.
    2. Cana geleceğine mala gelmiş. Asıl önemli olan bu
    3. Sigorta şirketleri konusunda hayalperest olmayın. En fazlayı koparmaya çalışacaklardır. ucuz ve pahalı kasko şirketi farkı böyle durumlarda ortaya çıkar.

• hocam arac 2011 model. Trafıge 2011 model tarıhnden sonra hemen cktı zaten. Kasko allıanz sıgortadan. Sıgortada buyuk olaslkla 1 yıllık yenı arac klozu var. Bunlara ragmen 0 ıne alamazmyz?
  • quote:

hocam arac 2011 model. Trafıge 2011 model tarıhnden sonra hemen cktı zaten. Kasko allıanz sıgortadan. Sıgortada buyuk olaslkla 1 yıllık yenı arac klozu var. Bunlara ragmen 0 ıne alamazmyz?
    kaskoda arabayı sadece babanız kullandığı durumlarda ödeme yapılacağı bilgisi olabilir ona dikkat edin.Bizim aile arabasında annem ben ve babam için 3 şöför kayıtlı kaskoda ve kasko yapılırken ekstra para ödendi kasko şirketine bu sürücüler kaza yapınca hasar karşılanması için.Olmazsa babanız ben yaptım kazayı demeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seal05 -- 9 Eylül 2010; 21:31:56 >
  • quote:

hocam arac 2011 model. Trafıge 2011 model tarıhnden sonra hemen cktı zaten. Kasko allıanz sıgortadan. Sıgortada buyuk olaslkla 1 yıllık yenı arac klozu var. Bunlara ragmen 0 ıne alamazmyz?
    aracın fotolarını da koyarsanız sewinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noplaceforchance

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım. Ben sigortacıları tanıyorsam eğer az-çok sana şunu söyleyebilirim ki para konusunda çok ümitlenme.Aracı büyük olasılıkla perte çıkarırlar ama sıfır araç parası çok pahalıya patlayacağı için sana 40 bin tl ödemektense, 20bine tamir ettirmeyi de seçebilirler. Burada sigorta şirketinin hangisi olduğu, acenteyle ilişkileriniz, acenteyle ve şirketle başka şlerinizin olup olmaması gibi pek çok parametre devreye girer.
    Sigoorta şirketleri, eski araçları tamir etmektense perte çıkarmayı tercih ediyorlar. Çünkü tamiri daha pahalıya geliyor eski araçların. Ama yeni araçları tmiar etmeyi tercih edebilirler. Ayrıca bazı şirketler yetkili serviste değil de kendi anlaşmalı tamir servislerinde onarım yaptırmak istiyorlar ki o durumda daha ucuza gelir onarım. Ya da siz yetkili serviste onarım yaptırsanız bile, o yetkili servis anlaşmalı değilse kendi anlaşmalı servislerinin onarım bedelini öderler ki yine siz zararlı çıkarsınız.
    Diğer taraftan aracı pert etseler bile, 40 bin tl'den bir kuruş fazla vereceklerini asla düşünmem. Hele sıfırını rüyanızda bile görmeyin bence.
    Aracınızın 2010 mu 2011 model mi olduğu da önemlidir. 2010 ise, 2010 Ağustos trafiğe çıkışlı mualemesi yapmazlar. 2010 Ocak aracın değer kaybı neyse onu uygularlar.
    Yani özetle:
    1. Gerçekçi olun.
    2. Cana geleceğine mala gelmiş. Asıl önemli olan bu
    3. Sigorta şirketleri konusunda hayalperest olmayın. En fazlayı koparmaya çalışacaklardır. ucuz ve pahalı kasko şirketi farkı böyle durumlarda ortaya çıkar.

Biraz ezber konuşuyorsunuz gibi geldi.

Öncelikle eğer yeni değer klozu varsa aracın anahtar teslim bedeli ödenir, mahkemeye verir çatır çatır alırsın paranı. Eğer aracın tamir edilmesi sıfır bedelinin ödenmesinden daha pahalıya gelirse araç perte çıkarılır.(aracın sovtaj bedeli önemlidir, yani kazalı şekilde kaç para ettiği önemlidir. )
    Size katılabileceğim tek nokta, seçilen sigorta şirketidir, ama ilk 7-8 şirketi seçtiğiniz zaman(şahsımca Anadolu hariç) herhangi bir problem yaşamazsınız, en geç 2 ay içerisinde paranızı almış olursunuz(perte çıkarıldığını varsayarak)

• quote:

Orijinalden alıntı: pcp1rates

aracın fotolarını da koyarsanız sewinirim.

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GöKHaN 35

Geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    elimde aracın fotosu 1 adet var ondada pek birşey belli değil. zaten kaportada hiçbir sıkıntı yok olay tamamen alt takımlarda ve motorda. kaporta olarak yan marşpiyeler ezildi ön tamponun alt kısmı birde sol ön çamurluk yamuldı geri kalan kısmında çizik bile yok. birde 2 hava yastığı açıldı
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.