Şimdi Ara

1 aylık aracımız pert oldu. araç babamın kazayı ben yaptım kaskoda kesinti olur mu? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
15.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: rhetorical

Sayın |_-0zZie-_| üzülerek sizin yorumunuzu okudum,trafikte kriz anına çözümler üretmektense bu kriz anlarını hiç yaşamamak için kurallara uyalım.
    110km hızla arkadan sizin kullandıgınız araca vursaydı?Yine bu yorumu yazabilirmiydiniz?

Burada keşke denilebilecek tek bir şey var KEŞKE GÜVENLİ TAKİP MESAFESİNİ KORUSAYDINIZ!!!

quote:

Orijinalden alıntı: |_-0zZie-_|

geçmiş olsun üzücü bir durum, keşke arkadan vursaydınız o anki hareket çok doğru olmamış ama yine de siz de birşey yoksa gerisi teferruat

evet aynen aynı şeyi söylerdim ve yapılması gereken de budur duramıyorsan araçta da esp yoksa arkadan vurursun arkadaş çok ucuz atlatmış farkında değil karşı şeritte biriyle kafa kafaya girse allah korusun çok ciddi yaralanabilir hatta hayatını kaybedebilirdi ki benim başıma benzer bir olay geldi ben ışıkta dururken freni tutmayan bir araç sıfır frenle geldi 50 ilemi 70 ile mi ne çatt diye vurdu deprem oluyor zannettim ama gelip arkadan bana vurmuştu hem de araç bana emanetti benim değildi ona ramen geçmiş olsun bişeyiniz var mı diye indim araçtan çünkü bana vurmayıp kaldırıma falan çıksa allah korusun bi yayaya çarpsa ya da takla falan atıp kendine bi zarar gelse çok üzülürdüm olan benim arka tamponuma olsun bunda üzülecek birşey yok doğrusu budur o hatayı bende yapıp 140 la giderken panik fren yapıp direksiyonu kırdım yol otoban olmasa şuan yazamıyor olurdum

olayda da arkadaş 100 ile giderken öndeki araç ani fren yaptıysa tahminen öndekinin hızı 60 km ye falan düşmüştür bu arkadaşta kurtaramayacağını anlayıp o araca panik frenle beraber arkadan bindirse tahminen 80 civarı bir hızla vururdu +20 km ile de öndeki araç biraz yalpalar ve sert bir frenle dururdu en kötü ihtimal oda öndekine hafiften dokundurdu ama dediğim gibi allah korusun arkadaş direksiyonu kırıp araç kontrolden çıktıktan sonra karşı şeritten bir araç geliyor olsa ya da orta refüjden geçerken dengeyi kaybedip takla falan atsa sonuçları çok ağır olurdu

ha öndeki araç sen yüzle giderken birden durur tabi ki gidip vurmazsın mecburen kırarsın direksiyonu ama +20 +25 km ile vurduğun o araç yalpalar ve sert frenle beraber durur tabi bu dediğim yüksek süratler için geçerli değil yani 150 ile giderken öndeki 130 la gidiyorsa ve duramayacaksanız vurun anlamı çıkmasın ama bu olayda doğru olan budur

edit: yazım yanlışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |_-0zZie-_| -- 27 Eylül 2010; 1:31:47 >

• hocam nekadar büyük bir tehlilke atlattığımın farkındayım. kaza yaptığım yol şehirler arası yol. ve arefe günü. o yolu hemen hemen her gün kullanırım boş olması ve arefe günü boş olması çok büyük bir şans. ben refüje çıktıktan sonra hava yastıklarıda açıldı hiçbirşey göremedim. yani karşı şeritten bir arac gelse görme şansım yok ki kaçmaya çalışayım dosdoğru ona girerdim. birde önümdeki araç ve benden başka yolda araç yoktu arkadaş sol şeritten dakikalarca çekilmedi bende iyice yanaştım çekilsin ki sollayayım diye hiç bir sebebi yokken aniden firen yaptı. çok büyük bir ihtimal kasıtlı yapılmış bir hareket. yani şehirler arası çift gidiş çift geliş bölünmüş yol ve yolda 2 mizden başka hiçbir araç yok frene basmaya sebep yok. benim hatam ise öndeki araca çok fazla yaklaşmak oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazitcakir31

hocam nekadar büyük bir tehlilke atlattığımın farkındayım. kaza yaptığım yol şehirler arası yol. ve arefe günü. o yolu hemen hemen her gün kullanırım boş olması ve arefe günü boş olması çok büyük bir şans. ben refüje çıktıktan sonra hava yastıklarıda açıldı hiçbirşey göremedim. yani karşı şeritten bir arac gelse görme şansım yok ki kaçmaya çalışayım dosdoğru ona girerdim. birde önümdeki araç ve benden başka yolda araç yoktu arkadaş sol şeritten dakikalarca çekilmedi bende iyice yanaştım çekilsin ki sollayayım diye hiç bir sebebi yokken aniden firen yaptı. çok büyük bir ihtimal kasıtlı yapılmış bir hareket. yani şehirler arası çift gidiş çift geliş bölünmüş yol ve yolda 2 mizden başka hiçbir araç yok frene basmaya sebep yok. benim hatam ise öndeki araca çok fazla yaklaşmak oldu

tekrardan geçmiş olsun hocam dediğim gibi sende birşey olmaması büyük şans allah korumuş

• arkadaşlar grupamadan kaskom var bayramın ikinci günü kaza yaptım arabam perte çıktı yanlız hala parasına kavuşamadım. daha ne kadar bekleyeceğim? birde sigorta şirketi arabayı ihaleye çıkarmaktan felan bahsediyor istanbulda pusula otomotiv diye bir yerde. ben ihale sonucunu beklemek zorundamıyım arkadaşlar nasıl bir hizmet anlayışıdır bu anlamakta güçlükm çekiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kujo

arkadaşlar grupamadan kaskom var bayramın ikinci günü kaza yaptım arabam perte çıktı yanlız hala parasına kavuşamadım. daha ne kadar bekleyeceğim? birde sigorta şirketi arabayı ihaleye çıkarmaktan felan bahsediyor istanbulda pusula otomotiv diye bir yerde. ben ihale sonucunu beklemek zorundamıyım arkadaşlar nasıl bir hizmet anlayışıdır bu anlamakta güçlükm çekiyorum..

ewet, arabayı ihaleye çıkarırlar, ihaleden çıkan fiyata göre aracı tamir ettirirler veya perte çıkartırlar. İhaleyi beklemeniz lazım, ilk sayfada detaylı açıklama yaptım, yine kafanıza takılan soru olursa sorabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

Policede 'Yeni Deger Klozu' varsa sigortadan direk arabanin liste fiyatini alirsin, yoksa arabanin piyasa bedelini

Milleti dinleme policeni ac bak dedigim kloz varsa sifir arabani alirsin devam edersin yoksa piyasa degerini

Yeni Deger Klozu : Arac 1. yasini doldurmadan bayiden yada sahibinden alindiginda police suresince aracin pert total olma durumudna aracin liste fiyatinin sigortaliya iadesidir

Bu arada arabanin listesi 45K lira ama siz pazarlikla 41K liraya aldiysanizda sigortadan 45K lira istiyebilirsiniz oderece guzel birsey hemde policeyi 15-30 lira zamlandirir ama bazi salak sigortacilar cikarir bunu

Rakamlar-Kurallar firmadan firmaya degisir ama olayin ana hatlari bu

aynen katılıyorum, genelde pazarlığı bayi ile sigorta firmaları yapıyorlar

• Arkadaslar benim arabanin degeri policede 22500, sindi tum interneti aradim yine ayni fiyat yani degeri inmemis hatta bana kalirsa benim arabanin ozelliginde olanlar 23000 lira. Pert arabamin ihale sonucu 12500 olmus, tamamen tamir masrafida otomobil servisince pazarliksiz fiyati 19000 olarak belirlenmis. Bu durumda ben ne kadar para alirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazitcakir31

hocam nekadar büyük bir tehlilke atlattığımın farkındayım. kaza yaptığım yol şehirler arası yol. ve arefe günü. o yolu hemen hemen her gün kullanırım boş olması ve arefe günü boş olması çok büyük bir şans. ben refüje çıktıktan sonra hava yastıklarıda açıldı hiçbirşey göremedim. yani karşı şeritten bir arac gelse görme şansım yok ki kaçmaya çalışayım dosdoğru ona girerdim. birde önümdeki araç ve benden başka yolda araç yoktu arkadaş sol şeritten dakikalarca çekilmedi bende iyice yanaştım çekilsin ki sollayayım diye hiç bir sebebi yokken aniden firen yaptı. çok büyük bir ihtimal kasıtlı yapılmış bir hareket. yani şehirler arası çift gidiş çift geliş bölünmüş yol ve yolda 2 mizden başka hiçbir araç yok frene basmaya sebep yok. benim hatam ise öndeki araca çok fazla yaklaşmak oldu

Senin hatan burda adama gereğinden fazla yanaşmışsın orada ister kasti fren yapar isterse ihtiyacdan onu bilemeyiz ama fren yapmak hakkıdır sen onunla aradaki mesafeyi korumak zorundasın ders olur en azından buda bidaha kimsenin arkasına yapışmazsın.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.