Şimdi Ara

1 aylık aracımız pert oldu. araç babamın kazayı ben yaptım kaskoda kesinti olur mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
15.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gozden84

quote:

Orijinalden alıntı: noplaceforchance

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım. Ben sigortacıları tanıyorsam eğer az-çok sana şunu söyleyebilirim ki para konusunda çok ümitlenme.Aracı büyük olasılıkla perte çıkarırlar ama sıfır araç parası çok pahalıya patlayacağı için sana 40 bin tl ödemektense, 20bine tamir ettirmeyi de seçebilirler. Burada sigorta şirketinin hangisi olduğu, acenteyle ilişkileriniz, acenteyle ve şirketle başka şlerinizin olup olmaması gibi pek çok parametre devreye girer.
    Sigoorta şirketleri, eski araçları tamir etmektense perte çıkarmayı tercih ediyorlar. Çünkü tamiri daha pahalıya geliyor eski araçların. Ama yeni araçları tmiar etmeyi tercih edebilirler. Ayrıca bazı şirketler yetkili serviste değil de kendi anlaşmalı tamir servislerinde onarım yaptırmak istiyorlar ki o durumda daha ucuza gelir onarım. Ya da siz yetkili serviste onarım yaptırsanız bile, o yetkili servis anlaşmalı değilse kendi anlaşmalı servislerinin onarım bedelini öderler ki yine siz zararlı çıkarsınız.
    Diğer taraftan aracı pert etseler bile, 40 bin tl'den bir kuruş fazla vereceklerini asla düşünmem. Hele sıfırını rüyanızda bile görmeyin bence.
    Aracınızın 2010 mu 2011 model mi olduğu da önemlidir. 2010 ise, 2010 Ağustos trafiğe çıkışlı mualemesi yapmazlar. 2010 Ocak aracın değer kaybı neyse onu uygularlar.
    Yani özetle:
    1. Gerçekçi olun.
    2. Cana geleceğine mala gelmiş. Asıl önemli olan bu
    3. Sigorta şirketleri konusunda hayalperest olmayın. En fazlayı koparmaya çalışacaklardır. ucuz ve pahalı kasko şirketi farkı böyle durumlarda ortaya çıkar.

Biraz ezber konuşuyorsunuz gibi geldi.

Öncelikle eğer yeni değer klozu varsa aracın anahtar teslim bedeli ödenir, mahkemeye verir çatır çatır alırsın paranı. Eğer aracın tamir edilmesi sıfır bedelinin ödenmesinden daha pahalıya gelirse araç perte çıkarılır.(aracın sovtaj bedeli önemlidir, yani kazalı şekilde kaç para ettiği önemlidir. )
    Size katılabileceğim tek nokta, seçilen sigorta şirketidir, ama ilk 7-8 şirketi seçtiğiniz zaman(şahsımca Anadolu hariç) herhangi bir problem yaşamazsınız, en geç 2 ay içerisinde paranızı almış olursunuz(perte çıkarıldığını varsayarak)

Ezber degil kulliyen yanlis konusuyor arkadas her cumlede bir hata var nerdeyse o derece hatali bir yazi yukaridaki

• Geçmiş olsun ama dediğinize göre pert olamayabilir de ...
  • geçmiş olsun üzücü bir durum, keşke arkadan vursaydınız o anki hareket çok doğru olmamış ama yine de siz de birşey yoksa gerisi teferruat
  • hocam 2 hava yastgı acıldı 4 lastık paramparca oldu arac 100m jant uzerınde suruklendı on jantın bırı paramparca dıgerı camurluga gömuldu. Kulaklardan cogu motoru bırakms arabanın altı komple refuje surttu parcaların bazıları kopup orta refujde kalms o sıddetle carpmayla şasinın yamulmaması mumkun degıl. Pert olması ıcın daha ne lazm kı
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazitcakir31

hocam 2 hava yastgı acıldı 4 lastık paramparca oldu arac 100m jant uzerınde suruklendı on jantın bırı paramparca dıgerı camurluga gömuldu. Kulaklardan cogu motoru bırakms arabanın altı komple refuje surttu parcaların bazıları kopup orta refujde kalms o sıddetle carpmayla şasinın yamulmaması mumkun degıl. Pert olması ıcın daha ne lazm kı

bir de foto çekip koyabilirsen daha net yorum yaparız ama dediğine göre bu araba pert
  • hocam foto koyayım ama fotoyu gören herkes pert olmaz der çünkü jantlardan başka hasar görünmüyor çünkü aracın altının fotosunu çekemedm :) . kaportada hiç birşey yok diyebilirim. geçmiş olsun dilekleri için herkese teşekkür ederim
  • Çıkan hasar maliyeti arabanın rayiş değerinin % bilmem kaçı oranında çıkarsa prosedüre göre perte ayrılır bu durumda iş exper raporuna bakar ...
  • Geçmiş oLSun yinede siz fotoğrafları eklerseniz görmüş oluruz en azından
  • quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

quote:

quote:

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım. Ben sigortacıları tanıyorsam eğer az-çok sana şunu söyleyebilirim ki para konusunda çok ümitlenme.Aracı büyük olasılıkla perte çıkarırlar ama sıfır araç parası çok pahalıya patlayacağı için sana 40 bin tl ödemektense, 20bine tamir ettirmeyi de seçebilirler. Burada sigorta şirketinin hangisi olduğu, acenteyle ilişkileriniz, acenteyle ve şirketle başka şlerinizin olup olmaması gibi pek çok parametre devreye girer.
    Sigoorta şirketleri, eski araçları tamir etmektense perte çıkarmayı tercih ediyorlar. Çünkü tamiri daha pahalıya geliyor eski araçların. Ama yeni araçları tmiar etmeyi tercih edebilirler. Ayrıca bazı şirketler yetkili serviste değil de kendi anlaşmalı tamir servislerinde onarım yaptırmak istiyorlar ki o durumda daha ucuza gelir onarım. Ya da siz yetkili serviste onarım yaptırsanız bile, o yetkili servis anlaşmalı değilse kendi anlaşmalı servislerinin onarım bedelini öderler ki yine siz zararlı çıkarsınız.
    Diğer taraftan aracı pert etseler bile, 40 bin tl'den bir kuruş fazla vereceklerini asla düşünmem. Hele sıfırını rüyanızda bile görmeyin bence.
    Aracınızın 2010 mu 2011 model mi olduğu da önemlidir. 2010 ise, 2010 Ağustos trafiğe çıkışlı mualemesi yapmazlar. 2010 Ocak aracın değer kaybı neyse onu uygularlar.
    Yani özetle:
    1. Gerçekçi olun.
    3. Sigorta şirketleri konusunda hayalperest olmayın. En fazlayı koparmaya çalışacaklardır. ucuz ve pahalı kasko şirketi farkı böyle durumlarda ortaya çıkar.

Öncelikle eğer yeni değer klozu varsa aracın anahtar teslim bedeli ödenir, mahkemeye verir çatır çatır alırsın paranı. Eğer aracın tamir edilmesi sıfır bedelinin ödenmesinden daha pahalıya gelirse araç perte çıkarılır.(aracın sovtaj bedeli önemlidir, yani kazalı şekilde kaç para ettiği önemlidir. )
    Size katılabileceğim tek nokta, seçilen sigorta şirketidir, ama ilk 7-8 şirketi seçtiğiniz zaman(şahsımca Anadolu hariç) herhangi bir problem yaşamazsınız, en geç 2 ay içerisinde paranızı almış olursunuz(perte çıkarıldığını varsayarak)

Ezber degil kulliyen yanlis konusuyor arkadas her cumlede bir hata var nerdeyse o derece hatali bir yazi yukaridaki

Ben tecrübelerime yani bu zamana kadar yaşadıklarıma ve çok yakınlarımın yaşadıklarına göre konuşuyorum.
    Arkadaşın bundan sonraki sürecini takip edelim bakalım. Külliyen yanlış mı yoksa ezber mi yoksa toptan sallamış mıyım, görürüz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yani özetle:
    1. Gerçekçi olun.

Ben tecrübelerime yani bu zamana kadar yaşadıklarıma ve çok yakınlarımın yaşadıklarına göre konuşuyorum.
    Arkadaşın bundan sonraki sürecini takip edelim bakalım. Külliyen yanlış mı yoksa ezber mi yoksa toptan sallamış mıyım, görürüz.

Tamam o zaman arkadaş önce buraya hangi firmadan kasko yaptırdığını belirtsin ondan sonra sürecin ne olacağı hakkında bilgi verelim.

• hocam kasko şirketi koç allianz yarın sabah foto kaoyacağım. ve gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim.
  • quote:

Kac pertin var ? Sigortalardan kac kere para aldin ?

Ben sigortadan piyasa bedelinin ustunde pert total parasi aldim hemde kac kere, oyle arkadasimada degil kendime aldim...

Bir arabaya 3 ayri policede 3 kere arabanin yari bedelini gecik alternatif onarim bedeli aldim, bir seferinde alternatif onarima ragmen policeyi iptal ettirmedim, araba alternatif onarim almasian ragmen seneyede sigortalatabildim...

Pert olacak arabayi serviste yaptirdim, serviste yapilacak arabayi pert ettirdim hemde AXA'dan

Ayrica konu hakkinda forumda gayet uzun bir topicim var, tek tek ugrasamam ama yazin yanlis ve kulaktan dolma bilgiler ile dolu

Arkadasin surecini takip etmeye gerek yok keza araba babasinin, babasi ne derse o olacak, ben arkadasa sunu sunu yap desemde yapilmayacagindan is oluruna varacaktir, sigorta dedigini yapacaktir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 11 Eylül 2010; 0:32:59 >

• quote:

quote:

Kac pertin var ? Sigortalardan kac kere para aldin ?

Ben sigortadan piyasa bedelinin ustunde pert total parasi aldim hemde kac kere, oyle arkadasimada degil kendime aldim...

Bir arabaya 3 ayri policede 3 kere arabanin yari bedelini gecik alternatif onarim bedeli aldim, bir seferinde alternatif onarima ragmen policeyi iptal ettirmedim, araba alternatif onarim almasian ragmen seneyede sigortalatabildim...

Pert olacak arabayi serviste yaptirdim, serviste yapilacak arabayi pert ettirdim hemde AXA'dan

Ayrica konu hakkinda forumda gayet uzun bir topicim var, tek tek ugrasamam ama yazin yanlis ve kulaktan dolma bilgiler ile dolu

Arkadasin surecini takip etmeye gerek yok keza araba babasinin, babasi ne derse o olacak, ben arkadasa sunu sunu yap desemde yapilmayacagindan is oluruna varacaktir, sigorta dedigini yapacaktir

arkadaşım kusura bakma ama yazdıklarını okuyunca bir zamanlar yol kenarlarında resmi olan "trafik canavarı" vardı ya o geldi aklıma amma kaza yapmışsınız
     1 aylık aracımız pert oldu. araç babamın kazayı ben yaptım kaskoda kesinti olur mu?

• hocam babam ne derse o olacak ama bu aracı kimse yaptırıp binmek istemez çünkü yürüyen aksam hasar gördü ki zaten babamda perte çıkmasını istiyor iki foto var elimde o an başka açılardan çekmeyi düşünemedim. göründüğünden farklı olacarak sol ön çamurluk ve ön tampon baya kötü durumda
    yolda görünen çizikler jantlardan dolayı fotodaki komşumuzun olduğu yerden biraz daha geriden oraya kadar jantlar üzerinde gittim

1 aylık aracımız pert oldu. araç babamın kazayı ben yaptım kaskoda kesinti olur mu?

fotoları yükledim ama bende görünmüyor. dizlerde nasıl bilmiyorum başka sitelerde görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turcoblanco -- 11 Eylül 2010; 19:59:26 >

• geçmiş olsun umarım bir daha böyle bir şey yaşanmaz ve sıkıntınız istediğiniz doğrultuda çözümlenir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atl@s

geçmiş olsun umarım bir daha böyle bir şey yaşanmaz ve sıkıntınız istediğiniz doğrultuda çözümlenir

çok teşekkür ederim
  • KAza yapan arkadaşa geçmiş olsun fotoğraflar eklenememiş bir de ben deneyeyim.

• teşekkür ederim. neden yüklenmediyse aynı yöntemle başka sitelere yükleyebildim halbuki
  • arkadaş geçmiş olsun, sana bir şey olmaması sevindirici bir şey.
  • Tekrar geçmiş olsun..

Bu resimlere bakarak pert yorumu yapmamız biraz anlamsız olur ancak sana şu şekilde özetleyebilirim; arabanın bu haliyle kaç para edeceği önemli rol oynar. Rakamlarla örnek vermek gerekirse; aracın değeri 30bin TL ve araçta 20bin TL masraf olduğunu, arabanın bu haline de 20bin TL veren tamirci olduğunu varsayalım. Bu durumda sigorta şirketi aracın tamiri için 20bin TL vermek yerine tamirciden alacağı 20bin TL üzerine 10bin TL ekleyerek aracınızı perte çıkartır. Eğer tamirci aracın bu haline 5bin TL verirse, sigorta şirketi 25bin TL ödeyerek aracı perte çıkarmaz, 20bin TL'ye tamir ettirir.

Kaskonuzu yaptırdığınız firma saygı duyduğumuz rakiplerimizden olduğu için eminimki sizi hiç üzmeden ödemeyi veya tamiri gerçekleştirirler. Siz bu noktada acenteye baskı uygulayabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.