Şimdi Ara

Hafif Virajda Fren Sorunu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Viraja giriyorum virajda fren yaparken araba yalpalıyacak gibi oluyor

1-2 kere yalpaladı hatta önce önden ardından arkadan çapraz yalpaladı

o günden sonra korkar oldum

ama fren yapmadan gaza abanarak viraja girdiğimde yol bozuk olmadığı takdirde sorun teşkil etmiyor

bazı araçlara bakıyorum viraja kadar son sürat yapıp virajdada frene devam ediyorlar

onlarda bu sorun neden olmuyor genellikle ticari araçlar connect transporter vito carafter gibi araçlar oldukça dikkatimi çekiyor ?

• Sorun virajda fren yapman hocam zaten. Freni virajdan önce yap, hatta mümkünse heel and toe yapmadan viraj içerisinde vites dahi düşürme. Arabanın limitine yakın viraja girdiğinizde normalde kaymasa bile fren yaptığınızda kayması normal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ~Furkan61~ ~ kullanıcısına yanıt
    Buraya kadar hemfikiriz ama her arabada kayma tehlikesi yok mu

Bu linealar cliolar smbolcular bile viraja max hizda girip virajda fren yapiyorlar onlara birsey olmuyor..

Hele ticari minubusler de ayni

Hani fren dedihimde kokune kadar basmak degil hafif frenle donmek gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_1 -- 22 Ekim 2018; 16:29:5 >
  • Anormal bir durum yok. Virajda frene basılmaz zaten. Viraja girmeden basarsın sonra da sabit hızla veya hafif hafif gaz vererek dönersin

• SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Benim bahsettigin viraj tipkeri zigzag virajlar egimli olanlar

• x_1 X kullanıcısına yanıt
    Gördükleriniz apex tutturmaya çalışıp direksiyonu çevirmeden önce frene basıyor olabilir mi? Önemli nokta burada direksiyon düzken fren yapmak.

Onu bende yapiyorum genelde ama yeteri kadar frenleyemiyorum gibi geldi ozaman.bu ebd fren dagilimi ne ise yariyor peki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fren problemi ???
    11 yıl önce açıldı
    Lastikler virajlarda ses yapıyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: x_1

Benim bahsettigin viraj tipkeri zigzag virajlar egimli olanlar
    Tam olarak anlamadım

Akslar arası ağırlık farklarının fren yaparken aracın dengesini bozmasını önlemek için olan bir sistem diye biliyorum. Yani fren yaptığınızda dengeli durması için. Örnek olarak Ön freni fazla sıkıp aracın arkasının kalkmasını engeller.

• SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Yani max 70 80 le girilecek yerler

Him ben aslinda ebd nin fren esnasinda arabayi kaydirmayan bi sistem oldugunu saniyordum ebn ne diye var demeye getirmistim demekki o amacla degilmis o sistem.

• Limitlerin üstünde frene basmasan da araç kafadan kayar. O dediğin şirket araçları hep öyle kullanıyor. Onlar dışarıdan içeriye kapanarak döndükleri zaman pek sorun olmuyor. Yada son anda sertce fren yapıp normal şekilde dönmeye çalışıyorlar

Bunun için esp var hocam. Electronic stability program.

• Merhaba

Bunu kulaktan duyma yapma
    Hayati tehlike yaratabilecek konular
    İleri sürüş teknikleri eğitimi vardır
    Ona gidilemiyorsa profesyonel video izlenmeli
    Bunu simülasyon oyunda da dene görürsün fayda
    Deneye yanıla öğrenmek hoş değil
    Etrafa da tehlike saçar

Güle Güle..
  • Virajda fren olmaz hocam. Virajdan önce fren yapılır. Virajda gazlarsınız.

Olmadı motor freniyle girersiniz bu sefer kontrol sizde olur.

Tecrubelerime istinaden de sedan araçlar viraj içi zorunlu frenlemede daha çok savruluyorlar. Aman dikkat.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aracın lastiklerinde veya frenlerinde herhangi bir sorun yoksa, burada yazılanların hiçbirinin sana faydası olmaz. araç sürmek tecrübe işidir.

Dediğiniz gibi ticari araçların virajlara sert girmesi benimde dikkatimi çekmiştir. Bunu nedeni aracın tasarımı ve ağırlığıdır. 2014 model vw polo aracımla araçta 4 kişi varken girdiğim hızla, tek başıma aynı viraja girdiğim hız aynı olmuyor.

Lastik faktörüde çok önemli, şu an lastiklerim ömrünün son demlerinde önceden 90la girdiğim virajlarda şimdilerde 60lara düşüyorum. Dediğiniz gibi araç arkadan kendini savurmaya başlıyor.

ESP de bir yere kadar. Yani belirli bir süratten sonra espde sizi kurtaramaz. O yüzden aracınızı tanımanız ve limitleri zorlamamanız çok önemli.

• Viraj içinde fren yapılmaz, motosiklet ile bunu denersen hiç hoş şeyler olmaz mesela. Viraja o dediğin şekilde girenler direksiyonu kırarken freni bırakıyor, arabanın canına okuyorlar 110-120 gelip sert fren ile 80 e düşüp dönüyorlar. Viraj içinde önemli bir durum yoksa frene dokunma

• Fren yapıyorsun ama pedala basma oranın ne kadar ? Gıdım gıdım basıyorsan lastiğe çok yanal yük binmez. Ancak 100 den bir anda 60 a falan düşüyorsan tabii ki araç sağı solu oynatır çünkü lastik zaten boylamasına yük sahibi bir de virajda yanal olarak yük ekleniyor sen mesela viraja yavaş girip hızlanırsan da etkiler ama genelde Türkiye'deki araçların hızlanma ivmesi bu kadar kuvvetli değil.

4 çeker araçlarda bu daha az görülür çünkü 4 teker yanal yük taşır yani daha rahat + veya - ivmelenme yapabilirsin viraj içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 22 Ekim 2018; 19:41:39 >
  • Basligi gorunce, aklima direkt torsiyon beam geldi

Havalar sogudu ve bayat lastiklerle,sonuc kacinilmaz..

• ben boş yerlerde çatır çutur virajda frene basıyorum. araç yalpa yapar ancak eski teknolojili bir fren sistemine sahip değilse sadece yalpa yapar. insanı korkutur. abs ve ebd var ise sert frende aşırı savrulma kesinlikle yapmaz.

Jeba Renoldyoutube
    Safe braking with ABS by Bosch
    https://youtu.be/mKiTAcXK6M4?t=162

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.