Şimdi Ara

Direksiyonda titreme ve ağırlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi forumlar aracimda direksiyonla ilgili 2 problemim var fazla onemli değil benim için ama merek ediyorum;
    1- 90-100kmh arasina gelince direksiyon titriyor diger hızlarda birşey yok
    2- Direksiyonu durduğum yerde sola cok yumusak normal ama sağa tarafa daha sert dönüyor

Sizce neden olabilir şimdiden teşekkürler araç 2011 Aveo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anlattıklarınıza istinaden tahmin yürütecek olursam, titremenin nedeni lastiğin balans bozukluğundan, direksiyon sertleşmesine gelecek olursak amortisör takozundan veya direksiyon hidrolik sisteminden olabilir.

• rewolwer_ kullanıcısına yanıt
    Cevabin için sagol hocam benimde aklima tabla başları gelmişti kontrol ettirmek lazim direksiyon kutusunda sıkıntı çıkmasa bari

• Ilk basta hidrolik mi elektrik destekli direksiyon mu?

Elektrik destekli direksiyonlarda bu tarz hatalar olabiliyor. Özellikle bir tarafa kolay dönüp diger tarafa sert donmesi direksiyon elekrik motor arizasi olabilir.

Yuksek hizda titreme balans olabilcegi gibi dedigim arizada olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctor I -- 10 Mart 2016; 7:25:45 >
  • araba dururken direksiyonu sağa ve sola çevirin, "kıırt kııırt" şekliden bir ses çıkıyorsa amortisör takozu eskimiştir.
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Soguk havada gıcırtı yapıyor evet yaz gelsin değiştirecem

• doctor I kullanıcısına yanıt
    Direksiyon hidrolik bi sürü ihtimal var hocam benim de kafam karıştı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Titreme ve hafif uğultu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Balans sorun değil kolay ama direksiyon kutusu yada amortisör takozu çıkarsa sorunun kaynağı değiştirmem gecen sene takozda sorun olduğunu söylemişti servis 800TL para istedi

• direksiyob bilyesi dağılmış hocam büyük ihtimalle dönüşlerde ki ağırlıkta balansın flashı varsa ondan yoksa rotçuya bi göster
  • Zczz22 kullanıcısına yanıt
    Sorun %90 direksiyon kutusu. Amortisor takozu olsa arac durdugu yerde sagsol yapinca ses gelir cat cat diye ozellikle kilit taşı olan yerlerdr bariz belli olur. Kaldi ki amortisor takozuna 800 lira istemek resmen sahtekarliktir.

Once rotcuya gidip alt takim nasil deyin rot rotil baksın bi. Rotil bozulmusta olabilir. Eger o saglam derse direksiyon kutusuna bakın tamir ettirmeye çalışın.

• doctor I kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam yarın rotçuya uğrayım komple kontrol ettiriyim alt takımı. Eğere direksiyon kutusu problemli çıkarsa 1.000lira gider en az İlerde daha çok bi zarar olur mu hocam sence yani çok mu lazım?
  • Zczz22 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sorunu çözebildiniz mi? Sizin yukarıda yazdığınız 2.maddedeki sorunun aynısı bende de mevcut da, kafayı yemek üzereyim
  • Hocam geç olmuş kusura bakma 5 sene geçmiş 😂 valla üstüne 5 araba geçti öyle sattım çözemedim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.