Şimdi Ara

Titreme ve hafif uğultu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 hafta önce şehir içinde bir çukura 70 civarı bir hızla girip sağ ön lastiği yardım, gecenin bir vakti olduğu için yanak kalınlığı biraz daha fazla olan bir lastikle idareten değiştim. Sonrasında 4 lastik yeniledim. Rot balans yapıldı ancak, tam 90la giderken çok hafif bir uğultu var, daha yüksek hızlarda kesiliyor. Bu seferde 110la 130 arası hızlarda bir titreşim oluyor. Durumla ilgili servise gittim ancak test sürüşünde bir titreşim veya sese rastlamadıklarını söylediler. Balansta 10gr eksik çıktı, ondan dolayı olmadığını söylediler, jantta çok çamur olduğunu ondan dolayı olabileceğini söyleyip yıkayıp teslim ettiler aracı. Ancak hala devam ediyor. Açıkcası sürerken biraz tedirgin oluyorum.

Ön takımda herhangi bir sıkıntı olmadığını da söylediler ancak benim aklımda poryadan olabileceği var ama hızla beraber artan bir sıkıntı değil. İşin içinden çıkamadım açıkcası sizin de fikrinizi almak istedim.

Araç C180 Coupe, şimdiden teşekkürler..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Titreme ve Hafif Uğultu: Nedenleri ve Çözümleri

Titreme ve hafif uğultu, araç sürerken yaşanabilecek yaygın sorunlardır ve çeşitli nedenlerden kaynaklanabilirler. Bu sorunlar, sürüş deneyiminizi olumsuz etkileyebileceği gibi, aracınızın performansını ve güvenliğini de tehlikeye atabilir.

Titreme

• Porya bilyası titreme yapar mı?
    • Tekerleklerin doğrultusuz olması
    • Dengesiz lastikler
    • Yıpranmış porya bilyaları
    • Arızalı amortisörler veya yaylar

Uğultu

• Porya bilyası uğultu yapar mı?
    • Yıpranmış porya bilyaları
    • Arızalı rulmanlar
    • Düşük lastik basıncı
    • Diferansiyel sorunları

Nedenleri ve Çözümleri

Titreme veya uğultu yaşıyorsanız, sorunun kaynağını belirlemek ve uygun çözümü uygulamak önemlidir.

• Tekerlek Doğrultusu: Tekerleklerin yanlış hizalanması titreşime neden olabilir. Bir tekerlek hizalama servisi, tekerlekleri doğru şekilde hizalayarak sorunu çözebilir.
    • Lastik Dengesi: Dengesiz lastikler de titreşime yol açar. Bir lastik servisinde lastiklerinizi dengeleyerek sorunu giderin.
    • Porya Bilyaları: Yıpranmış veya hasarlı porya bilyaları hem titreme hem de uğultuya neden olabilir. Porya bilyalarının değiştirilmesi sorunu çözecektir.
    • Amortisörler ve Yaylar: Arızalı amortisörler veya yaylar, süspansiyon sisteminizin düzgün çalışmamasına neden olarak titreşime yol açabilir. Bunları yenileriyle değiştirmek sorunu çözecektir.

Uğultu

• Porya Bilyası Uğultusu: Yıpranmış porya bilyaları, tekerlekler dönüyor ancak aracın hareket etmediği durumlarda uğultu sesine neden olabilir. Porya bilyalarının değiştirilmesi sorunu çözecektir.
    • Rulmanlar: Arızalı rulmanlar hem uğultuya hem de titreşime neden olabilir. Rulmanların değiştirilmesi sorunu çözecektir.
    • Diferansiyel Sorunları: Diferansiyel sorunları, arka tekerleklerden uğultu sesine neden olabilir. Diferansiyelin onarılması veya değiştirilmesi gerekir.

Titreme veya uğultu yaşarsanız, sorunun kaynağını belirlemek ve uygun çözümü uygulamak için bir oto tamircisine danışmanız önerilir. Bu sorunlar zamanla daha kötüye gidebilir ve aracınızın performansını ve güvenliğini olumsuz etkileyebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aks bilya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Biraz daha açar mısınız hocam?
  • Araca seyyar balans yaptırın geçmezse sıkıntı vardır dediğiniz gibi. Gaza basınca titreme artıyorsa aks , frene basınca varsa disk , düz giderken varsa genelde balanstandır. Dediğim gibi seyyar balans yaptırın.
  • Golf 4te bir türlü düzelmeyen titreşimi lastiklerin yerlerini değiştirerek çözmüştük.

• Ben de finish balans öneriyorum. Çok büyük ihtimalle balans sorunu var.

• Aks bilyası dağılmış olabilir. Anlamanın yolu, Araç liftte iken ön tekeri çevirip amortisör yayını tutarak test etsinler. Çok hafif öğütme sesi andırır ses ve titreşim varsa % 90 bilya dağılmıştır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    görüntü ve seste kayma sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Jantta herhangi bir yamulma vs var mı ona baktırın.

Ön arka jant değiştirip deneyin.

Son olarak da lastikte bir hata olabilir.

Bu söylediklerim diğer arkadaşların yazmamış olduğu benim aklıma gelen ucuz yollu çözüm olabilecek şeyler.
  • Jant yamulmuş bence

• Şu an kullandığım aracı ilk aldığımda marşbiyelinde ezik aynı tarafın lastiklerin yanağında ve jant yüzeyinde derin hasar vardı. Bahsettiğiniz uğultu kenar çemberi kırık jantlar ve yaralı lastiklere rağmen bilyasını değiştirince düzeldi. Tutmayan balans(100km+ süratte titreme) için de hem jantları hem lastiği değiştirdim.

• Ön teker bilyası bozulmuş olabilir. Lastiği sökmeden üzerinde balans yaptırın. Böylece bilya sesine de bakılmış olur.

• Aks, olabilir ilk aklıma gelen.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.