Şimdi Ara

Polis Acik Hava Filtresine Ceza Kesebilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
16.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yav egzoscular bitti simdi bunlar basladi .Polis bunlara ceza kesemiyo mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Polis Açık Hava Filtresine Ceza Kesebilir mi?

Açık hava filtreleri, egzozdan çıkan zararlı emisyonları azaltmak için kullanılan cihazlardır. Ancak, bu filtrelerin kullanımı bazı durumlarda yasaklanabilir ve cezai yaptırımlara yol açabilir.

Türkiye'de açık hava filtrelerinin kullanımı Trafik Kanunu'nun 30. maddesi ile düzenlenmiştir. Bu maddeye göre, taşıtlarda egzoz gazı emisyonlarını ölçen veya düzenleyen cihazlar dışında ek cihazların kullanılması yasaktır. Bu nedenle, açık hava filtrelerinin kullanımı yasal olarak yasaktır ve 2023 yılı itibariyle 2.847 TL ceza uygulanabilmektedir.

Açık hava filtrelerinin kullanılmasının yasaklanmasının temel nedeni, bu filtrelerin aracın egzoz emisyonlarını ölçen ve düzenleyen cihazlarla etkileşime girerek doğru sonuçlar alınmasını engelleyebilmesidir. Bu durum, hava kirliliğini artırabilir ve araç muayenesi sırasında sorunlara yol açabilir.

Sonuç olarak, Türkiye'de açık hava filtrelerinin kullanımı yasal olarak yasaktır ve polis, bu filtrelerin kullanılması durumunda ceza kesebilir. Açık hava filtresi kullanmayı planlıyorsan, cezai yaptırımlarla karşılaşmamak için bu filtrelerin yasalara aykırı olduğunu unutmamalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yazmaz diye biliyorum.

• filtreye yazmaz ama egzosta yazar
  • Açık hava filtresinin en seslisini dahi taksanız , dışarıyı rahatsız edecek kadar yüksek ses vermez. Zaten filtrede o kadar yüksek ses veren motor varsa, orijinal hava emiş sesi de güçlüdür. Motor ciğerliyse kullanıcı ne yapsın

Polisin anlaması zor. Zaten anlasa bile oem olarak o tarz filtreler takılabilir araçlara. Her sesli arabaya ceza yazılsaydı ferrariler, porscheler sokakta yürüyemezdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Açık hava filtresinin en seslisini dahi taksanız , dışarıyı rahatsız edecek kadar yüksek ses vermez. Zaten filtrede o kadar yüksek ses veren motor varsa, orijinal hava emiş sesi de güçlüdür. Motor ciğerliyse kullanıcı ne yapsın

Polisin anlaması zor. Zaten anlasa bile oem olarak o tarz filtreler takılabilir araçlara. Her sesli arabaya ceza yazılsaydı ferrariler, porscheler sokakta yürüyemezdi.

Hitler motor 1.6 lara açık hava filtresiyle öyle bi ses çıkıyor ki ( arkadaşta var) ceza yese yeri

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de poli aracın orginal dışı her aksesuaruna ceza yazabilir diye biliyorum... Motor da buna dahil.
  • Ben hergün 5 saat İstanbul trafiğindeyim hiç trafik polisi görmüyorum,sahi bunlar nerede

Ayrıca forumun adminleride işini yapmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Hauntedd

quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Açık hava filtresinin en seslisini dahi taksanız , dışarıyı rahatsız edecek kadar yüksek ses vermez. Zaten filtrede o kadar yüksek ses veren motor varsa, orijinal hava emiş sesi de güçlüdür. Motor ciğerliyse kullanıcı ne yapsın

Hitler motor 1.6 lara açık hava filtresiyle öyle bi ses çıkıyor ki ( arkadaşta var) ceza yese yeri

Sen bir de honda accord'un 2005 kasasındaki 2.4 motoru dinle filtre ile lakin o sesler, egzozun yarısı kadar rahatsız edici değil. Bas ses veriyor zaten filtre. Bas sesler kısa mesafede kayboluyor. Egzozun tiz sesi iki mahalle öteye gidebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Ben hergün 5 saat İstanbul trafiğindeyim hiç trafik polisi görmüyorum,sahi bunlar nerede

Gündüz yoklar geceleri çengel tarafında çok oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: D.E.M.E.N.T.O.R

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Ben hergün 5 saat İstanbul trafiğindeyim hiç trafik polisi görmüyorum,sahi bunlar nerede

Gündüz yoklar geceleri çengel tarafında çok oluyor

Orada karakol var ondandır. Bazen küçüksuda çevirme yapıyolar nadiren.

• Açık hava filtresinin ne zararı var dışarıdan sesini bile duymazsın içeriye ses arttırıyor sadece hadi egzoz desen haklısın lanet pislik birşey
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.