Şimdi Ara

Triger seti değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • s.a arkadaşlar 2017 model 1.4 fıat linea aracımın triger değişmesi lazım yetkili servis parça malzeme işçilik herşey dahil 2.800 TL dedi. internette bakıyorum parça 500- 700 arası sizce bunu internetten alıp ustaya mı değiştirmek gerekir nasıl olması lazım ??

fıat servisi dışarıya parça satar mı acaba ? yada internette bunu kim satar hangi marka almak lazım ??

bazı arkadaşlar da bu km de triger değişmez diyor siz ne diyorsunuz ?? km 45 binde..

• selam triger şakaya gelmez km ye bakınca yılda çok km yapmıyorsunuz o zaman 1 yıl daha 10 bin 15 bin km daha gider. Benzer atmosferik benzinli aracım var ben öyle yapıyorum kitapçık 90 bin km ya da 6 sene demiş ben de az km yaptığımdan 6 sene değiştiriyorum size de tavsiye ettiğim budur.

• turgut reis T kullanıcısına yanıt

mutlaka dediğiniz gibidir ama bende asgari ücretli çalışanım işin maddi boyutunu düşünüyorum...

yoksa yılda en fazla 10 bin km yapıyoruz doğru.

peki hocam triger setini hangi marka hangi siteden almak lazım ? yada fıat servisi dışarıya satar mı ??

• Kitabında kaç yıl kaç kaç km de değişecek yazıyor ona gore değişin.

Hiç bilmiyorum o motoru yalnız bence çok erken değişim için.
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt

kitabı yok malesef ....

• 2015 model 125 binde aracımin trigerini degismedim.. Servisin 120 binde degisir yalanini da yemem.. 200 bin km yada 10 yilda degisirim.. Servislerin tezgahina gelmeyin para bu zamanda cok degerli bosa masraf yapmayın.. Cevrende hic triger koptu diyen birini gordunmu ben görmedim.. Vw kitapciginda bakım araligi 30 bin yada 2 yil yazio.. Servisler bu yila kadar her yil yada 15 bin bakim diyorlardi.. Şimdi fiyatlar ucunca millet servise degil sanayiye gitmeye baslayinca bana telefonda diyorlar ki artik filtreler 2 yilda bir degisecek diyorlar.. Geciniz babam geçiniz.. 45 binde 5 yilda triger degiseceksen sokaga atacak paran var demektir..
  • 1.6 mjet egea 6 yıl veya 120 bin yazıyor kılavuzda
    tedbir olması için değiştirdik dışarıda orijinal parça var parçacılarda 1000 liraya halledeceğinizi düşünüyorum parça işçilik

Kitapçığa ihtiyacınız yok fiat yol arkadaşıma girin sevis geçmişi kaç binde kaç yaşta ne yapılacak her şey var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZETEC SE -- 15 Mart 2022; 21:34:38 >
  • y.e.c. kullanıcısına yanıt

Hay ağzına sağlık ustam vallahi kitabın ortasından konuştun...

banada yetkili servis aynısını dedi 5 yıl yada 120 bin km dedi .. haklısın bu devirde para çok zor şartlarda kazanılıyor.. ayrıca çevremde bende hiç duymadım triger koptu diyeni...

5 yılda triger değişmesi çok saçma helede 45 bin km de sizin aracınız nedir ustam ???

• Triger kauçuk olduğu için ömrü yıl bazında, eğer çoksa km( esasında çevirdiği devir sayısıyla alakalı yani devirli araç kullanıyorsanız daha kısa sürede) belirler. Şöyle ki koparsa masrafı çok daha fazla olacağı için garantiye alıp ortalama 5 yıl ya da 100.000kmde değiştirmekte fayda var.
    Fiat parçacılarında bulabilirsiniz hocam set halinde. Zaten üreten 5-6 firma var. Herhangi birini alıp dışarda değiştirin. İnternette aloparca falan var, oradan markalarını bulabilirsiniz.
  • Mühendisler servis çizelgesini hazırlarken ülkenin iklim ve yol koşullarına göre hesaplarlar genelde.

İyi bir Fiat özel servisinde taş çatlasın 2000tl'ye yaptıracağınız bir işlem ile, hadi yetkili serviste yaptırın, 2800tl ile 30-40bin tl motor masrafı riskini satın almış oluyorsunuz.

Çevremde triger koparanı görmedim diyene de inanmayın.

Gidin sanayide sorun ustalara bakalım ne sıklıkla triger kayışı/zinciri kopma vakası geliyormuş.

Eğer maddi darlık yaşıyorsanız en azından iyi bir Fiat ustasına danışıp akıl alın.
  • 7805 7 kullanıcısına yanıt

servise gitmeye gerek yok iyi bir usta ile dışarda halledin. Emin olun parça sıkıntısı yaşamazsınız. Fiat parçaları hakkında eminim fiatçı arkadaşlar internet sitesi önerirler hyundai olsa ben söylerdim

• Bazı parçalar vardır riske atılmaz, triger de onlardan biri. 5 yıl şirket aracı olarak ford focus kullandım. Eskiden 90 binde triger degistiriyorlardı, avis 110 bine çıkardı baktı sıkıntı olmuyor 130 binde degistirmeye başladı. Abartmıyorum şirketteki araçların yarısı triger kopardı motor yapmak zorunda kaldılar. Zincirli olsa eyvallah ama kayışsa değiştirmekte fayda var. Üç kuruş kar edeyim derken daha büyük maliyetlerle karşılaşma. Hem bu enflasyonda bir bekleyeyim desen iki katı fiyatına değiştireceksin, bu nedenle bir an önce değiş derim ben.
  • Sanayi ya da yetkili servis fark etmez, önemli olan ustanın yapacağı işi doğru bilmesi ve uygulaması, gerekli alet-edevata sahip olması ve sanayi için parça konusunda dürüst olması, orijinal diye çakma parça kullanmaması.

Gerçekten güvenilir usta bulursanız (Fiat için zor değil) sanayide değişimin sakıncası yok, emin olamazsınız hassas işlerde yetkili servis daha iyi olur.
  • Arac fiyatlari ortada,genel ve sirasan bi araçin triger seti mac 90-120bin km değişir aracdan araca değişen bi durum,ayrica triger ilede devir daim değişmeside önemli hususdur.Servis işin ehli parcalari orjinal ve tiriger setinin söylenin km altinda kopma veya problem yaşanirsa servisin sorumlulugu altindadir.Örnek hyundai aracimi triger seti 90bin km değişmesi şart bu süre zarfinda kopma veya problem yaşanirsa sorunluluk bizde demişti.yapicagin masrafsan kacinma yillik değil 90-120bin km değişiyorsun nerden baksan 5-6 yil arasina denk geliyor.Cevrende güvenilir usta varsa değişebilirsin
  • 7805 7 kullanıcısına yanıt

Araba 2015 passat 125 binde.. Yok tehlikeye atmaya degmez, yok ulkede ki iklim kosullari diyenlere hic kulak asma.. Ben bunlari soyleyenlerle arac hakkinda konusmuyorum bile.. Ezbere servis agziyla konusuyorlar.. Birsey bildikleri yok.. Noldu servis her yil degistigi filtreleri şimdi niye 2 yilda bire çekti.. Noldu iklim kosullarimi degisti.. Keriz silkeliyolar resmen servisler..

• vallahi arkadaşlar hepinize teşekkür ederim ...

ama kafam çok karıştı herkes çok farklı farklı konuşuyor neyse cumartesi çıkıp bir fiyat araştırması yapacam paranın gözü kör olsun işte ...

• opar marka yedek parçalar nerde satılır acaba ???

• y.e.c. kullanıcısına yanıt

Hocam bende de 2015 Focus var. 87 binde.

10 sene ya da 135 bin km.de değişecem trigeri.

Araştırıp okuyup bilinçli olmak gerek yoksa 3 5 seneye bi triger değişiriz.

• İlk sahibi olduğumuz, yıllık az km yaptığımız bir aracımız var 2000 passat..Hep 10 yılda bir değiştirdim. 2. trigeri var üstünde..
    Devamlı kısa mesafe kullanılan araçlarda, daha erken değişmek faydalı olur ama, çünkü trigere binen yük daha fazla oluyor.
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt

hocam sizin triger kayış mı zincir mi ???

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.