Şimdi Ara

Makas ve sollama arasındaki fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , malum makas atanlara ceza yazılcak vs haberler var.Temde veya otobanda bazen 120 lik yollarda bile 90 ka gidenler var mecbur hızımı düşürmemek için üst üste birkaç aracın solundan boşsa sağından geçiyorum.ama sinyalimi verp kesinlikle riske sokmuyorum ,Makas atıp sıfır geçenlerde malum ,bu ayrımı nası yapıcaklar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her ne kadar trafik kurallarına göre yasak olsa da; insan gibi sağ şeritten araç geçme trafikte sürekli yapılan bir hareket ve tepki gösterilen o değil; cezaların da sağdan geçenlere yazılacağını sanmıyorum. Sağdan geçmekle makas atmak arasındaki en temel fark makasın tehlikeli bir geçme manevraı olması ve kendini tatmin/eğlence amaçlı yapılması. "Makas"ın bir başka ayırt edici özelliği de sadece sol şeridi işgal edenlere değil, doğru hızda, doğru şeritte giden araçlara da yapılması... Ayrıca "makas" dediğimiz ve tepki verdiğimiz hareket bu yazdıklarıma ilaveten genelde sinyalsiz ve çoklu/peşpeşe yapılır; bazen 3-4 şerit birden değiştirilir.

Makas atan şerefsizlere en ağır küfürleri eden; trafik kurallarına neredeyse noktasına kadar uyan ben ve benim gibi sürücüler bile elbette sol şeritte 60 km/s hızla gidip yol vermeyen bir davara denk gelince sinyali verip sağından geçiyor. Yeri geliyor bütün Ankara'yı sol şeritte 60 km/s hızla geçen sürücüler görüyorum, bunları elbette sağından geçenler oluyor, olacak.
  • Sollama sadece 1 araç için yapılır. Makas gibi seri seri olmaz. 5 saniyelik bir video ile ceza yazılacaksa mahkeme ile çok işimiz var demektir.

Neyse sol şeritten çekilmeyen araçları geçerkenki saati not alırım eve dönünce oraları kırparım kanıt olarak dursun
  • makas atılır
    sollama yapılır
  • Sağ şerit boş ise ama sol şerittekiler orada kalmakta ısrar ediyorsa hiç rahatsızlık duymam sağ şeritten gitmekte.
    TEM'de özellikle gebzeden sonra sık sık oluyor. Herkes orta şeride toplaşmış 80-90 gidiyorlar ama sağ şerit bomboş. Sağa geçip 120'ye sabitleyip kilometrelerce gidiyorum, zaman zaman sol şeritten hızlı gittiğim bile oluyor.
    Şimdi burada suçlu ben miyim? Hayır, sağ şerit boş iken sol ve orta şeride yapışıp kalanlar. Böyle yaptığım için ceza yersem sonuna kadar uğraşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 10 Ekim 2018; 19:48:16 >
  • Sağ şerit boşken orta şeridi kullananlar olmasa zaten makas denen tabir ortadan kalkacak.

• Orta şerit sol şeritten,sağ şerit orta şeritten hızlı akıyor.Sol şerit, sollama şeridi sayın arkadaşlar.Buradan sol şerit müptezeli; kendini trafik denetçisi,koruyucusu ve son sol şerit hükümdarı sananlara selam olsun.

Hele birde emniyet şeridi var ki dillere destan.Birkaç defa haricinde arabası bozulduğu veya acil bir durum için kullananı görmedim.Paso çakar-siren, 130'dan aşağı giden yok.Anasını satayım millet herhalde Passat-S Class-Range Rover la falan göreve intikal etmiyor hergün.

Bu arada en hızlı şeridinde tabi ki emniyet şeridi olduğunu söylememe gerek yok.

• Her ne kadar trafik kurallarına göre yasak olsa da; insan gibi sağ şeritten araç geçme trafikte sürekli yapılan bir hareket ve tepki gösterilen o değil; cezaların da sağdan geçenlere yazılacağını sanmıyorum. Sağdan geçmekle makas atmak arasındaki en temel fark makasın tehlikeli bir geçme manevraı olması ve kendini tatmin/eğlence amaçlı yapılması. "Makas"ın bir başka ayırt edici özelliği de sadece sol şeridi işgal edenlere değil, doğru hızda, doğru şeritte giden araçlara da yapılması... Ayrıca "makas" dediğimiz ve tepki verdiğimiz hareket bu yazdıklarıma ilaveten genelde sinyalsiz ve çoklu/peşpeşe yapılır; bazen 3-4 şerit birden değiştirilir.

Makas atan şerefsizlere en ağır küfürleri eden; trafik kurallarına neredeyse noktasına kadar uyan ben ve benim gibi sürücüler bile elbette sol şeritte 60 km/s hızla gidip yol vermeyen bir davara denk gelince sinyali verip sağından geçiyor. Yeri geliyor bütün Ankara'yı sol şeritte 60 km/s hızla geçen sürücüler görüyorum, bunları elbette sağından geçenler oluyor, olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 10 Ekim 2018; 21:35:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Surekli trafikte olmayanlar konussun dursun,ben sagindan da gecerim solundan da. Bir yere varmak icin yola cikiyorum,aheste aheste sol seritten gidenlerle mi ugrasacagim?

• nacker kullanıcısına yanıt
    Sizin yaptığınız yanlış değil ki, şerit değiştirmediğiniz sürece kendi şeridinizde devam ettiğiniz sürece sorun yok. Bu ne makas, ne de hatalı sollama.
  • devlet trafik zamları ocak ayında yapardı simdi ise bir gecede gecirme derdinde evet makas sollama farkı yok ancak bu kadarda olmaz
  • Makas olayı 2 farklı şeritte birbirine çapraz duran arabaların arasından geçmektir. Yani sağlamak ya da sollamak makas olarak kabul edilmez. Hatta araçları sağ ve sol şeritlere geçerek de yol alabilirsiniz yeter ki sinyal verip nizami şerit değiştirin. Ben de yapıyorum bazen yolda gitmeyen birileri geldi mi ver sinyali, müsait ise sağ şeride geç, solda kalan arabayı geçtikten sonra orta şeritte bir araba gelene kadar orada devam et, sonra ver sinyali sol şeride geç. Sonra önüne araba çıkınca tekrar ver sinyali sağa geç. Bu şekilde ilerlediğim oluyor. Olay sadece gereksiz şerit değiştirmek (Aslında teknik olarak sağlamak da olsa da, benim sağ şeride geçme amacım sadece şerit değiştirme manevrası) olarak nitelenebilir. Çünkü teknik olarak bir sağlama ya da makas atma olayı yok.
  • Sağındaki 80'le önündeki 85'le rintintine baglamis gidiyor.

Insan gibi tek selektör yapıp öndekinden yol istersin tık yok,

Sağa sinyal veriyorsun sağdaki inadına hizlaniyor.

Bu durumda makas atmak deniyorsa evet atıyorum.

Çerçevesi belirsiz kurallarimiza bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Anlaşılan trafik cezalarından yeterli hasılat gelmiyor, patronlara daha çok para lazım.

Kimse güvenliğimiz için palavralarina inanmiyordur heralde

• Sollamayı insan yapar, makası ve sağdan geçmeyi insanlık dışı mahlukatlar...
  • talharo123 T kullanıcısına yanıt
    İyi de bu da yanlış. Sonuçta hız sınıri 120 km/h dolayısıyla solda 120 ile giden adamı sıkıştırmaman gerekir. Daha yavas gidiyorsa tabi ki haklısın. Ama 120 gideni 140 ile giderek yol ver dememelisin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sevozgur kullanıcısına yanıt
    Hocam sol seritte 40-45 ile gidiyorlar. 120 ile gitse canini yiyim oyle soforun.

• Hatalı sollamayı denetlemek için bir polisin sırf bunu gözetiyor olması lazım. Avrupa'da olur bunlar, Tükiye'de en son 80'lerde gördüm hatalı sollama yüzünden polisin uyarı veya ceza verdiğini.

Bunun yerine ölçülebilen, ispatı kolay aşırı hıza ceza yazsalar ne hatalı sollama kalır ne makas.
  • quote:

mecbur hızımı düşürmemek için

ülkedeki kazaların büyük bölümü bu sebepten oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

Sağ şerit boşken orta şeridi kullananlar olmasa zaten makas denen tabir ortadan kalkacak.
    ufak bir araç sahibi neden kamyonların arasında sağ şeritte gidecek? hız sınırı 120 ise ve 120 ile orta şeritte gidiyorsa o yolda arkasından gelen 200 basacak diye sağ şeride geçmek zorunda değil.
  • 1- "Sağ şerit boşken" tabirinin altını çiziyorum

2- Dolu bile olsa kamyonların olduğu şeritte 120 ile istesende gidemezsin. Hız 90 olsa ön ve arkandaki kamyonla belli mesafe(herkesin kendine göre psikolojik bir sınırı vardır) varsa geçer insan. Sağa geçip 1 dk sonra kamyon sollamaya kalkacaksa zaten kimse geçmez geçmemelide.

3- Zaten sağ şeritte kamyon varsa kimse sağdan orta şerittekileri sollamaz

• Hızını düşür bi zahmet

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.