< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Sağ şerit boşken orta şeridi kullananlar olmasa zaten makas denen tabir ortadan kalkacak.
|
Her ne kadar trafik kurallarına göre yasak olsa da; insan gibi sağ şeritten araç geçme trafikte sürekli yapılan bir hareket ve tepki gösterilen o değil; cezaların da sağdan geçenlere yazılacağını sanmıyorum. Sağdan geçmekle makas atmak arasındaki en temel fark makasın tehlikeli bir geçme manevraı olması ve kendini tatmin/eğlence amaçlı yapılması. "Makas"ın bir başka ayırt edici özelliği de sadece sol şeridi işgal edenlere değil, doğru hızda, doğru şeritte giden araçlara da yapılması... Ayrıca "makas" dediğimiz ve tepki verdiğimiz hareket bu yazdıklarıma ilaveten genelde sinyalsiz ve çoklu/peşpeşe yapılır; bazen 3-4 şerit birden değiştirilir.
Makas atan şerefsizlere en ağır küfürleri eden; trafik kurallarına neredeyse noktasına kadar uyan ben ve benim gibi sürücüler bile elbette sol şeritte 60 km/s hızla gidip yol vermeyen bir davara denk gelince sinyali verip sağından geçiyor. Yeri geliyor bütün Ankara'yı sol şeritte 60 km/s hızla geçen sürücüler görüyorum, bunları elbette sağından geçenler oluyor, olacak. |
Surekli trafikte olmayanlar konussun dursun,ben sagindan da gecerim solundan da. Bir yere varmak icin yola cikiyorum,aheste aheste sol seritten gidenlerle mi ugrasacagim?
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 10 Ekim 2018; 19:48:16 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 10 Ekim 2018; 21:35:40 > |
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|