Fırçalı yıkamayı kullanan var mı ?
Mevlana gibi birisini aramak doğru olur mu acaba ?
s.a arkadaşlar sizlere komik gelebilir belki ama ben biraz nasıl diyim bazı şeyleri kafaya takan insanlarla zaman zamn sorun yaşayan iş hayatında pek dikiş tutturamamış birisiyim.
günümüz şartlarında şemsi tebrizi yada h.z mevlana gibi Allah dostu birini aramak doğru olur mu acaba ? mesela bir sıkıntı olunca yanına gitsek manevi olarak destek olsa yada başka ne olabilir bilemedim böyle bir beklenti yada arayış içinde olmak doğru mu acaba ??
Acaba bu laptop un ederi nedir ?
s.a arkadaşlar yaklaşık 7- 8 yıldır kullandığım laptop var değiştirmeyi düşünüyorum acaba bu bilgisayarın ederi nedir :
asus X554L modeli
orjinal kutusu ve şarj aleti mevcut
sandisk marka 120 GB SSD hdd
4 GB ram
intel coreİ5 işlemci
dvd sürücü
dahili kamera
yanında kablolu usb fare de verecem .
tek sıkıntı şu laptop da ortada fare görevi gören kısım çalışmıyor. diğer giriş soketlerde herhangi bir arıza sorun söz konusu değildir. piyasa ederi nedir internet ortamında satacam ..
Aşırı terliyorum.
s.a arkadaşlar ben genelde hep bu aylarda çok terliyorum insanlar soğuktan donarken ben terliyorum üşütüp sonrada hasta oluyorum. epilepsi hastasııyım ayrıca antidepresan içiyorum kilom 100 civarı sizce ne yapmak lazm var mı benzer durumda olan ??
İnternet bağlantı problemi
s.a arkadaşlar evimdeki internet de sık sık bağlantı kopma kasılma donma v.s sorunlar yaşıyorum. 2 defa telekomu aradım herhangibir arıza alt yapı çalışması var mı dedim yoktur dedi. bilgisayar ve telefona wifi den bağlanıyorum ama arada biraz mesafe var sanırsam modemin sinyali ulaşmıyor benim odam son da biraz. şimdi sizce yeni modem mi almalıyım yoksa wifi sinyal güçlendirici mi ? ne tavsiye edersiniz bu durumda ???
mesela bu cihaz iş görür mü ? : https://www.hepsiburada.com/dark-rangemax-wrt360-300mbps-2x3dbi-dahili-antenli-802-11n-wifi-mini-repeater-dk-nt-wrt360-pm-HB00000850Z7
Sizce tuhaflık bendemi usta da mı ?
s.a canlar öncelik yanlış anlama olmasın bende el emeği ile çalışan birisiyim .. yarın kısmetse uzun yola çıkacam arabada ufak tefek sıkıntılar vardı gaz filtresi değişimi v.s onları yaptırmak için sanayiye gittim stop lambası ampulleri geçmişti rasgele bir oto elektrikciye girdim girmez olaydım adam sağ stopu söktü 3 ampul değişti borcumu ne diye sordum 150 TL dedi daha öncede stop ampülü değiştirdim ama bu kadar uçuk fiyat vermedim. neyse biraz pazarlık edim dedim oda onuda yapmadı ufak bir münakaşadan sonra adama tamam abi sök al ampüllerini dedim. yav işte ben senin stopunu söktüm benim emeğim ne olacak şöyledir böyledir sanırsın adam sıfırdan stop imal etti bana. yok işte ampülün tanesi şu kadar estek köstek neyse ayrıldım ama sinirlerim bozuldu bende elektronikciyim ama bir iş yaparken pazarlık payı illaki oluyor neyse içime kurt düştü başka bir sanayide rasgele bir elektrikciye girdim dedim usta stok sökme takma 3 ampul değişme kaça olur dedim biz stopu 50 ye söküyoruz ampul tanesi 20 tl dedi 110 TL eder hepsi
sizce bu adam beni öpmeye mi kalktı yoksa ben mi yanlış düşünüyorum . ??
bu arada öbür elektrikciye 100 lira verdim yanlış anlama olmasın kimsenin hakkını hukukunu yiyen birisi değiliz kesinlikle ama şunu anladım sanayide tanımadığın adama iş yaptırmayacan...
Barodan ücretsiz avukat talebinde bulunmak.
Lazer cnc ile PCB basımı
s.a arkadaşlar lazer cnc almayı düşünüyorum aramızda kullanan tecrübe eden var mı ? fiyatları nedir ? türkiyede kim satar kullanışlı mı ??
Günümüzde dükkan açmak ne kadar maliyetli
s.a arkadaşlar elektronik parça satış üzerine bir dükkan açma niyetim var ama işin içine girdikçe anlıyor insan göründüğü gibi değil. dükkan işi çok sıkıntılı harbiden. evime yakın muhitte 2 dükkan buldum aslında hoşuma gitti ama sıkıntı şu :
- kirası çok
- mal sahipleri sıkıntılı tipler
- emlakçı faz komisyon istiyor
hal böyleyken dükkan açmak hayalden öteye geçmiyor. emlakçıya sana komisyon ne verecez diyorum 1 ylık kira bedeli diyor öyle kolay para kazanma şekli var mı ? aylık 5 bin tl zaten kira verecez birde üzerine emlakçıya neden veriyoruz 2 bin lira felan dese neyse ? bir aylık kira nedir ?? allah bunların eline düşürmesin .
Bir hayalim vardı onuda elimdem aldılar..
evet arkadaşlar başımda öyle bir anne -baba var ki düşman başına. şimdi bizim memlekette 2 evimiz var birinde kendimiz oturuyoruz diğeri kirada. benim düşüncem hep şuydu iş bulunca yada evlenince kirada olan evde oturmaktı hayalim hep.
kendi evim kendi düzenim kendi hayatım olacaktı 35 yaşına kadar hep bu hayal ile yaşadım bilmiyorum bend emi anormallik var ?
dün bizimkiler kızkardeşlerim hepsi toplandı 2 evi satalım daha yeni daha büyük ev alalım dediler. eee dedim ilerde evlenince ben nerde oturacam dedim babam olacak adam kalkmış bana sen daha ne zaman evlenecen ki diyor ? yahu bu işin vakti saati zamanı mı var ? kızlarının hepsinin tuzu kuru hepsi evli hepsini maddi durumu gayet iyi. ben evlenmmemişim bekarmışım kimin umrunda..
yahu kardeş neyse hadi onlar kız belki biryere kadar anlar beni ama anne baba düşünmez mil benim engelli durumum var bu çocuk ilerde ne olacak nerde yaşayacak kızların hepsinin durumu iyi benim bir dikili ağacım yok şu hayatta şu kahpe dünyada hiçbirşey istediğim gibi gitmiyor lanet olsun...
başımda öyle bi anne baba var ki kızlarının damatlarının ağzının içine bakıyır. kızları evi sat parasını bize ver dese verir o derece olmaz olsun böyle anne baba böyle kardeş... düşmana ne gerek var düşman burnunun dibinde zaten...
Son Giriş: 5 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 8 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 951
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 86.277 (Bu ay: 4.556)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 221 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic