Şimdi Ara

Kaza anında tutanak tutma v.s ....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • s.a arkadaşlar şimdi tamamen bilgi almak amaçlı soruyorum ;

bugün öğleden sonra aracımı park etttim yakından geçince ufak çaplı bir kaza gördüm hayırdır ne oldu felan diye sorunca adamın biri yolun sağına doğru dönünce yol ağzına sağ tarafa park etmiş bir aracın ön tampona el büyüklüğünde sürtmüş yani fazla büyütecek hasar v.s yok eee neyi bekliyorsunuz dedim trafik polisi dediler dedim ki yanlışım varsa düzeltin ölü yaralı olmazsa trafik polisi gelmez diye biliyorum ben dedim . ordan birisi ee hasar tespit tutanağını kim tutacak dedi dedim aracında tutanak bulunduracan dedim sonra adam işte anlaşamadık şöyle oldu böyle oldu derse ne olacak dedim baktım dayılar bilmiş bilmiş konuşuyor biraz da sıkıntılı adamlar Allah beterinden korusundan dedim ayrıldım..

şimdi başımıza bu tarz olay gelirse şayet bizde aynısını mı yapacaz ?

2.si böyle bir durumda polis 2 tarafa da ceza yazar mı ?

tecrübeli arkdaşlar aydınlatırsa sevinirim...

• kaza aninin fotografi cekilir, araclar kenara alinir tutanak taraflar tarafindan doldurulur. anlasma diye bir sey yok, iki tarafta kendi tarafindan kazayi yazacak.

sigorta ehliyet ruhsat fotograflarinida cekin. gecen yaptigim kazada cok akilli vatandas 10 sene onceki police bilgilerini yazmis, neyse ki sorun olmadi.

• OzzY® O kullanıcısına yanıt

anlaşma diye birşey nasıl yok usta ? gerçi anlaşmadan kasıt ney onu da açıklamak lazım mesela benim başıma gelen durumlarda bir taraf suçu kabul etti adam tamam ben yaptırayım dedi mesele kapandı. şimdi hasar tespit tuttanağı tutulsa her iki tarafın sicili bozulur dediler. aramızda anlaştık bilmiyorm diğer türlüsü nasıl olur ??

• 7805 7 kullanıcısına yanıt

tutanak tutmak icin anlasmaktan bahsediyorum.

ona bakarsan bende birisi ile anlasamadim, adam tutanak tutmayi da kabul etmedi, polis de tutanak tutmadi (sizin ki kaza degil kavga dedi) bende ne halin varsa gor diyip gittim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 9 Aralık 2024; 21:4:4 >
  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

peki böyle durumda polis gelse ceza yazar mı ?

• Bu konuda çok bilgi kirliliği var. Kimisi anlaşma yoksa trafik polisi çağırmalı diyor, kimisi gerek yok diyor. Hatta trafik polisi çağrılırsa polis her iki tarafa da ceza yazıyor diyen de var. Hatta polis çağırma ücreti kesilir diye saçma bir yazı bile var. Sallayan sallayana.

Maddi hasarlı çarpışmalarda tutanak doldurulmayarak trafik polisi aranması gereken durumlar: 

Kazaya bir araç karıştıysa (tek taraflı maddi hasarlı trafik kazası ise),

Araçlardan biri 18 yaşından küçük biri tarafından kullanılıyorsa,

Kazaya karışan sürücülerden birinin ehliyeti yoksa veya ehliyeti kullandığı araç cinsi için yeterli değilse,

Araçlardan en az biri trafik sigortasına sahip değilse,

Sürücülerden herhangi birinde alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde aldığı şüphesi bulunuyorsa,

Sürücülerde akıl sağlığı şüphesi varsa,

Kazaya karışan araçlardan biri kamu kurum ve kuruluşlarına aitse (Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans ve acil sağlık araçları hariç),

Kazada kamu malına veya üçüncü kişilere ait eşyalara zarar verilmişse, veya kusur nedeniyle bir uyuşmazlık yaşıyorsanız trafik polislerini arayarak olay yerine gelmesini sağlayabilirsiniz. 

yazmaz, ancak cani yazmak isterse her zaman yazacak bir sey bulabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaza Kusur Oranı Ne Çıkar?
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Valla anlaşamama durumu olduğunda iş çok sıkıntılı,

2 sene önce falan başıma geldi, sağa dönüş yapılan bir yerde kamilin teki arabasını dönüşü engelleyecek şekilde parketmiş, karşı taraftan da araç gelişi var çift yönlü yani. Bende dönerken sağ arkam onun sol arkasına sürttü. İki arabada da birşey yok ama çocuk çingene tipli birşey çıktı. yok parasını ödeyeceksin, yok bu araba kiralık. Dedim bu arabanın kiralık olması beni zerre ilgilendirmiyor tamamen senin problemin, tutanağı tutalım git istediğin yerde yaptır. ben sana nakit 5 lira bile vermem.

Tabi bu anlaşmazlık sırasında ortamdaki gerginliği tahmin ediyorsunuzdur, yanımda hanım falan. 23 gibi sürtüşme oldu gece 1gibi polis ancak geldi. o şekilde olaysız dağıldık.

Yanlış bir uygulama olduğunu düşünüyorum, adamla ben anlaşamadım, 2 saat aynı ortamda bekliyoruz. hadi sinirlendik biri alttan alınmayacak bir laf etti. Polisin kazaya intikal etmemesi ne demek abi.

• The-T T kullanıcısına yanıt

evet kesinlikle çok haklısınız. benim gördüğüm kaza da tam bu şekilde idi adam aracı yol kenarına yani manevra yapacak arabanın kazaya sebebiyet verecek şekilde park etmiş artık aralarında ne olduya polis beklediler..

hayır birde kiralıksa ne olacak abi kiralık araçların hepsinin kaskosu vardır o karşınızdaki şahısın niyeti para koparmak böyle tipler de var yok bana şu kadar para verecen bilmem ne bu gibi durumlarda en mantıklısı polis çağırıp tutatank tutturmak haa polisin geç gelmesi de ayrı bir tartışma konusu ...

sorma hocam, artık o kadar beklemenin etkisiyle arabanın kiralık olduğunu ama ruhsatın şahıs üstüne ait olduğunu ve aracın park yasak yere park ettiğini söylemeyi unuttum, zaten kaza sırasında(22:30 - 23:00'da) trafik olan ve manevranın zorlaştığı alanda, polis geldiğinde dönüşü engelliyor desen bile hiç trafik kalmadığı için burda da dönüşü engelleyecek birşey yok derdi. saat 01.00 olduğu için)

Mahalle kırolarından tipler işte, semt abisinden hatıra gönüle 3-5 saatliğine araba kiralamış, mahalleden de bir tane kezban almış. her taraf dövme, naylon eşoftman takım, bozuk bir türkçe gibi birşey. Hatalı da olabiliriz kaldı ki ben suçu kabul ettim, neticede vuran benim. Adam gibi birisi denk gelseydi, abi ciddi birşey yok istersen tutanakla halledelim, istersen telefonlarımızı alalım bir pasta cila ile ben hatamı telafi edeyim.(Benim arabayı otoparka girince bagajdaki bezle sildim herşey geçti.) derdim. Konu kapanırdı.

Ama herhangi birisi gelip bana para ver, bunu öde, yok araba kiralık, yok araba daha 2023 model dediği zaman otomatikman karşındakini de geriyorsun. Valla Kazada bile Allah en azından anlama ve konuşabilme yeteneği olan insanlara denk getirsin ne diyelim .:)

Son olarak o gün şöyle birşeye kanaat getirdim, Diğer şehirleri bilemem ama En azından İstanbul gibi bir şehirde işiniz polise düştüyse gerçekten çok zor. 10-12 defa polisle telefonda görüşme, yoldan 2 tane trafik polisi çevirme,1 tane normal polis çevirmemize rağmen hiç biri ilgilenmedi. Biz şuraya gidiyoruz, biz buradan geliyoruz muhabbeti. en sonunda gelen trafik polisiyle toplam işimizin tamamlanma süresi 1,5 dakika sürdü, gelmesi 2-4 saat arası sürdü. Herhalde meslek yüksek okulundan mezun edip gönderdiler.

• Polis kolay kolay gelmiyor, Yalova - Bursa yolu üzerinde köpeğe çarptım 1 ay önce. Emniyet kemerleri patladı, tampon ızgara vs gitti.

Sigortacımı aradım, polisi ara tutanak tuttur yoksa kaskodan yaptıramazsın dedi. 1 saat polis bekledim gelmedi. Foto çekip yola koyuldum. 3-5km sonra çevirme yapan polislere denk geldim kenara çekip durumu anlattım, bize bilgi gelmedi dediler, yönlendirmemişler bile.

Kasko firmasına beyan doldurdum fotoğrafları verdim yaptılar aracı.

Büyük bir kaza, yaralanmalı veya ölümlü kaza olmazsa polis gelmiyor hiçbir şekilde.

• The-T T kullanıcısına yanıt

eyvallah üstad haklısınız..

Allah herkesi trafikte aklı selim insanlara denk getirsin yoksa diğer türlüsü hiç çekilmiyor ...

mesela bizim buralarda şöyle bir laf var eğer dağ da koyunu güdüyorsan kurdu görürsün derler yani trafikte araç kullanıyorsan her an bir kaza yapma ihtimalin var Allah beterinden korusun herkesi..

birde nacizane tecrübem şu sadece kaza değil karakola dahi bizzat gitsen ciddi bişey yoksa ölüm kalım yaralama v.s polis pek birşey yapmıyor.. ciddiye bile almıyor adamlar alışmış herhade görki akşama kadar bizim gibi kaç tanesi gidiyor.

• izzmarit kullanıcısına yanıt

geçmiş olsun usta Allah beterinden korusun ...

evet sadece kaza değil karakola bile gitsen ciddi birşey yoksa adamlar ilgilenmiyor bile başımıza geldi ordan biliyorum...

• Sigorta bilgi merkezinin uygulamasini indirin ve oradaki yönergeleri uygulayin.

play.google.com
    Sigortam360 - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=org.sbm

www.sbm.org.tr
    Mobil Kaza Tutanağı (MKT) - Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi
    https://www.sbm.org.tr/tr/mobil-kaza-tutanagi-mkt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimforumuser -- 14 Aralık 2024; 20:12:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.