Şimdi Ara

polo 75000'de triger seti değişecek!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
16.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 73000 km'de bir polo aldım,2001 model.bir ayda 1500 km. yol yaptım.2-3 gün önce ön kaputta sağ taraftan tık tık tık ,tık tık tık gibi bir ses gelmeye başladı.servise götürdüm triger seti değşecek dediler.aslında problem devridaimde ama trigerinde değişmesi gerekir diyorlar.fabrikasının bile 90000 km. ömür biçtiği triger nasıl olurda 75000 olmadan bozulur???

sadece devridaim pompasını değiştirsem bi sorun çıkarmı??

• Ben arabamı 1,5 ay önce aldım triger 25000 km önce değişmiş. Yolda kayış sıyırdı bana 1300 tl masraf çıkardı. Arızanın sebebi devirdaim pompası imiş. Tavsiyem değiştir. Triger seti normalde 200tl civarı, işcilik devirdaim falan derken 500 tl civarı bir masraf çıkar ama yağmurken kaçarken doluyo tutulmakda var sonunda.
  • Su pompasının değişmesi için zaten triger seti sökülecek. Bunu da aradan çıkarmanız faydanıza olur. 2. kez aynı iş için işçilik ödemek zorunda kalırsınız. 2001 model aracın trigerinin şimdiye kadar dayanmış olması zaten bir mucize. Hatta bence biraz zor. Aracınızda 11 yıl boyunca trigerin dayanmış olması ilginç. Yalnız benim aklıma başka bir şey geliyor. Aracınızın km. si düşürülmüş olabilir. Normalde isterse 10.000 km. yapmıış olsun. Servis 4 yılını dolduran aracın triger setini değişir. Sizinki 11 yıl hiç değişmemiş. Akla soru işaretleri geliyor.

İyi günler...
  • 2001 model arabanın yıl olmuş 2012 :)) trigeride değişir baskı balatada değişir devir daim pompasıda değişir aküsüde değişir normal şeyler bunlar kmye başma yaşa bak yaşa BRAVO ÖNCEKİ SAHİBİNE HOR KULLANMAMIŞ DEMEK
  • 72.000 de arabam vardı 3 defa triger değiştirdim.

ilk triger değişimde usta dedi devir daim değişmeyek az km yapıyorsun.. sonra km yapar olduk bir bakltık 10 yıllk devir daimle gidiyoruz..

o kadar sökmüşken kafa rahat olsun dedik trigeri gene değiştirdik..

velhasıl 11 yıl 3 triger 2 devirdaim gördü araba 72,000 de.

sadece devirdaim değiştirseniz bir sorun çıkmaz. Belliki pek araca kıymet vermiyorsunuz ben trigeri eskitip koparan birini görmedim şimdiye kadar. Koparanlar hep devirdaimden patlıyor.
  • sorun trigerrde değilmiş!üç tane tamirci triger dedi doğru dürüst bakmadan,dördüncüde piston kolu burçlarının değiştirilmesi gerektiğini söyledi.piston klu burcu 25 tl. ama işçilikle 700 tl. istiyorlar
  • piston kolu burcu 700 işçilik uçmuş arkadaş herhalde, üst kapak alt kapak açılsa hadi 300 olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    triger seti değişimi clio 3 dci
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar tıkır tıkır tıkır-tıkır tıkır tıkır gibi bir ses geliyor.motorun sağ tarafından geliyor ses.ama çok az bir ses,gürültüsüz bir yerde çok dikkatle dinlenirse ancak duyuluyor.fakat gaz pedalında biraz titreşim yaptırıyor.nedir bu yahu??
  • 2009 model polom var, SIFIR almışmıştım, şu an 35000 km.de... Servis dedi ki , 90bin veya 4 sene sonunda tigger kayışının değişmesi lazım dedim, ve biçtiği fiyat 750 TL, eskişehir orj VW servisi....
    fakat ben değiştirmeyeceğim, 4 senede,, sene başına 8750 km yapmışım. sizce gerek var mı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galthor

2009 model polom var, SIFIR almışmıştım, şu an 35000 km.de... Servis dedi ki , 90bin veya 4 sene sonunda tigger kayışının değişmesi lazım dedim, ve biçtiği fiyat 750 TL, eskişehir orj VW servisi....
    fakat ben değiştirmeyeceğim, 4 senede,, sene başına 8750 km yapmışım. sizce gerek var mı.

Koparsa pistonlar subaplara (üst kapağa) vurur. Motor rektefiye ister. 750 liraya değil, 7500 liraya bile kurtaramazsınız. Rektefiye görmüş bir motor tamir edilse bile asla eski performansını vermez. 4 yıllık kayış isterse hiç kullanılmasın lastik özelliği kaybolur. Lastik çürür ve çatlamalar başlar. Sonrasında her an saatli bomba gibi gezersiniz.

İyi günler...
  • s.a salı günü vw polo 2010 59000 km alıcam triger seti değişimine ihtiyac duyarmı arac tecrubeli arkadaslar yardımcı olur musnuz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.