Şimdi Ara

Clio 4 2017(Triger seti değişimi sonrası gelen ses)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
6.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar. Trigger değişimi ile ilgili bir soru sormak istiyorum.

71 binde Clio 4 2017 model aracımın triger setini erkenden değiştirdim. Devirdaim pompasıda değişti. Bu işlemi dışarıda ustaya yaptırdım.

Değişim bittikten sonra araçtan 1000. devre geldiğinde(ibre, düşerken, yükselirken) kulak verince vuuu diye uğultu sesi geliyor gidiyor.

Dayanamadım yetkili servise götürdüm bir abim var sağolsun orada çalışan yardımcı oldu.

Aracı alıp işlem yaptılar triger kayışı orijinal fakat v kayışının yan sanayi olduğunu söyleyip bir parçasını kendileri değiştirip tekrardan söküp taktılar.

Aracı geri aldığımda usta oluru bu ben ses duyamadım dedi fakat ses maalesef azalmış olsada devam ediyor.

Başka bir ustaya sorduğumda bana bu cliolarda kayış bir kere değişti mi bu ses yapışıp kalıyor dedi kaç defa yaşadım dedi.

Genel olarak çoğu usta ise daha yeni parçalar biraz kullan biraz alışsın kaybolup gidecektir diyorlar.

Ne diyorsunuz?

(Sesin tanımı; Gaza hafif dokunduğunuzda ibre 1000'e geldiğinde motor sesi dışında dönen kayış sesini ince bir sesmiş gibi duyabiliyorsunuz. Devir 1000'i geçtiği an ses kayboluyor.)

Bonus; Bir ustada aracı fazla dinleme manyak olursun dedi.

• Şirket aracı olarak 2017 clio 4 kullanıyorum,95 binde triger,devirdaim,dış kayış değişti.Dediğiniz gibi 1000-1200 devir aralıgında garip bi ses var.Değişimi yapan yer ve farklı iki yere daha gösterdim ses normal diyorlar.Çaresini bende merak ediyorum bakalım.
  • dohc vtec kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sordum çok soruşturdum. Bir usta dediğim gibi hangi clio olursa olsun değiştimi bu ses yapışıyor diyor. Başka ustalar ise bu sesin zamanla oturdukça geçeceğini, azalacağını yeni oldukları için uyumdan sebep zaman tanıyın diyorlar. Kulak vermemek en iyisi gibi.
  • Erken değişmeseydiniz keske, hiçbişey fabrikasyonun yerini tutmuyor.

Ben de dizel ibizadan kayış sesi geliyor diye trigeri değişmiştim. Maalesef aynı ses devam etmişti.

Bence hiç kurcalamayın devam edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Erken değişmeseydiniz keske, hiçbişey fabrikasyonun yerini tutmuyor.

Ben de dizel ibizadan kayış sesi geliyor diye trigeri değişmiştim. Maalesef aynı ses devam etmişti.

Bence hiç kurcalamayın devam edin.
    Hocam işin kötü yanı servisteki parçalar takılsada olabiliyormuş bu ses.. tamamen şans..
  • şanzıman uğultusu gibi bir ses mi bu? (benim farkettiğim sadece 3. viteste süzülürken devir iyice düştüğünde 1000 - 1500 vuuu sesi gibi)

şimdi 1000 - 1500 devir aralığında denedim, anlattığınız şekilde bir ses yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi websosyal -- 5 Mart 2020; 21:35:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: websosyal

şanzıman uğultusu gibi bir ses mi bu? (benim farkettiğim sadece 3. viteste süzülürken devir iyice düştüğünde 1000 - 1500 vuuu sesi gibi)

şimdi 1000 - 1500 devir aralığında denedim, anlattığınız şekilde bir ses yok...
    Yok hocam kayıştan geliyor. 1000-1500 devirde değil aslında şöyle test edebilirsiniz.

Aracınız boştayken 3000. Devire kadar gaz verip bırakın.

Devir 1000 e yaklaşıp düşerken garip vuhuuuw sesi hafif, orta geliyorsa ses sizdede var. Yok sadece motor sesi geliyorsa ne mutlu size.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BR9

Yok hocam kayıştan geliyor. 1000-1500 devirde değil aslında şöyle test edebilirsiniz.

Aracınız boştayken 3000. Devire kadar gaz verip bırakın.

Devir 1000 e yaklaşıp düşerken garip vuhuuuw sesi hafif, orta geliyorsa ses sizdede var. Yok sadece motor sesi geliyorsa ne mutlu size.
    yarın müsait bi zamanda test edip sizinle paylaşayım... triger setini yetkili serviste değiştirmiştik...

bahsi geçen ses bunda da varsa kulak asmamak gerek yoksa sebebini araştırmalı... merak ettim şimdi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: websosyal

yarın müsait bi zamanda test edip sizinle paylaşayım... triger setini yetkili serviste değiştirmiştik...

bahsi geçen ses bunda da varsa kulak asmamak gerek yoksa sebebini araştırmalı... merak ettim şimdi...

Alıntıları Göster
    Hocam ben dışarıda değiştirttim hata yapıp. Fakat bugün yetkili serviste tekrar sökülüp takıldı ve 2 parçasıda orijinal parçayla değişti. Yetkili servis bu aracı bana böyle verdiyse dışarıda ki ustanın çözebileceğini sanmıyorum. Bugün bir ustanın bana dediği laf bu cliolarda trigger bir kere değiştimi o ses sülük gibi yapışıyor. Çoğu ustada bir süre sonra geçtiğini söyledi. Umarım sizin aracınızda yoktur ama sebebini kesinlikle araştıracağım.

• Sente yapamamişlardir belki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SEHZADE63

Sente yapamamişlardir belki..
    3 defa söküldü takıldı. En son yetkili serviste sökülüp takıldı. Hadi ilki yapamadı, hadi 2. de yapamadı, 3. olan yetkili serviste mi senteyi yapamadı. Ben sanmıyorum senteden olduğunu. Hem senteden olsa tek bir devirde değil devamlı gelirdi.
  • Benim aracımda megane 3 soğukken gaza bastığım sürece bi bilgisayar vınlaması gibi ses geliyor 3 4 km sonra kesiliyor mesela. Seslere çok kafa yorma. Zaten sana çok sorun yaratacak bir sesi anında anlarsın.. Öyle ustaların bile zor duyduğu sesleri çok kafaya takma.
  • rölanti hızlı düşüyor galiba benim araçtada var,kayışla felan alakası yok
  • Aracı fazla dinleme manyak olursun diyen ustaya , sen beni dinle usta olursun demedin mi ?
  • bugün test edip iyice dinledim... devir 3000 den rolanti seviyesine düşerken herhangi bir sıradışı uğultu, kayış sesi vs. gelmiyor, gayet stabil aynı çizgide motor sesi... maşallah diyeyim...

yetkili servisin kullandığı orjinal parçanın dışında, uygulanan işçiliğinde önemli olduğu görünüyor...

umarım aranılanın dışında basit birşeydir...
  • V kayışını 1 numara küçüğü ile degiştirirlerse kaybolacaktır. Dizel / benzinli ne olduğunu belirtmemişsiniz. Özellikle clio benzinli motorlarda triger setinde gergi değişimi olmadığı için yeni takılan V kayışı bol gelebiliyor, dolayısıyla ses yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: godoro

V kayışını 1 numara küçüğü ile degiştirirlerse kaybolacaktır. Dizel / benzinli ne olduğunu belirtmemişsiniz. Özellikle clio benzinli motorlarda triger setinde gergi değişimi olmadığı için yeni takılan V kayışı bol gelebiliyor, dolayısıyla ses yapıyor.
    V kayışı zamanla incelmez mi ya da düzelmez mi acaba kullanıldıkça?
  • Sorunu cozebildiniz mi ?
    Dun degistirdim ayni ses bende de olustu.
    Rolantide dikkatli dinleyince de var bu ses.
    Birisi de 3. Viteste gazı birakınca demiş bu ses de bende var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fascism

Sorunu cozebildiniz mi ?
    Dun degistirdim ayni ses bende de olustu.
    Rolantide dikkatli dinleyince de var bu ses.
    Birisi de 3. Viteste gazı birakınca demiş bu ses de bende var
    Yetkili servise götürtüp tekrar değiştirmiştim sırf içim rahat etsin diye. İlk değişimde aynı ses devam etti oradaki diğer araçların bazılarında da sesi duydum. Fakat ses bir süre sonra kullanıma bağlı kendiliğinden kayboldu hocam sanırım klasik alışma süreci.
  • bende 2018 1.5 dci 90 bg clio 4 touch kullanıyorum.

aracım 77.000 km şu an.

bosch car servis'te bakımları yaptırmayı düşünüyorum. normal renault servisinde uçuk fiyat vermişlerdi ort 4500-5000 tl aralığı

bosch serviste maksimum 3000 tl fiyat aldım. araç 2021 temmuz ayında ilk muayenesine girecek. haliyle düşünmüyor değilim.

nasıl bir izlemeliyim kararsızım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.