Arkadaşlar kyron aracım var, Delphi enjektör kullanıyorum, İzmir 6. Sanayideki bir pompacıya valf değişimi ve bakım için vermiştim 1 sene önce orginal valf takmasını istedim ve ona göre para ödedim.
Reno grubuyla aynı enjektörü kullandığı için araç Delphi nin 621b kodlu valfini takacağına orginal parası alıp daha ucuz olan renonun 621c kodlu valflerini takmış, kalan parayıda cebine koymuş. 1 senedir bir sıkıntı hissetmedim. Şuanlık bir problem de yok aslında. Çok alt devirlerde bi uğultu oluyor sebebi de o sanırım.
Bu 2 valf ile ilgili bir bilgi bulamadım internette. Bilgisi olan var mıdır bu şekilde kalsa sıkıntı olur mu ?
Değiştirmek istersem sadece valf ve meme 26 bin tl, sıfır orginal enjektör 38 in artı 4 bin TL kodlama ve işçilik.
Bu ülke neden düzelmiyor gelin bakalım
Evet arkadaşlar şimdi size örnekler vererek neden bizden bir bok olmayacağını anlatıcam.
Bu vereceğim örnekler ile zaten gözünüz bir nebze açılır umarım.
- Bu sene kardeşim evlendi tabi evlenirken ev tadilatı dolap banyo fiyat araştırıyoruz. Birazda işin içinde olduğumdan fiyatları biliyorum ama genede bi usta çağırdık tüm işleri organize edecek. Banyoyu yapacak mesela bir fiyat verdi 150 bin tl. İşte sayıyor 20 30 bin tesisatçı 15 bin tavancı 20 bin duşakabin 40 bin fayansçı bilmem neci derken fiyat uçtu gitti. Halbuki tesisatçı 1 günde bitiriyor işini 2000 tl malzeme tutuyor 2500 işçilik yazsa 5i geçmez ama tesisatçı niyeyse 20 bin fiyat çekiyor. aynı şey diğer ustalar içinde geçerli. bu ustayada işi organize ettiği için 20 30 bin kalıyor imiş..
- Mutfakçı hesabına bayılırsınız, mdf lam tabakası 1500 2000 tl arası değişiyor bir mutfğa aşağı yukarı 12 15 tabaka arası gidiyor. 22 25 bin tl arasına alırsınız. hatta artık ölçülendirme ile bantlamasını deliklerini herşeyini yapıp cnc den alıyorlar. bi toplaması kalıyor. 5 10 binde aksesuarları tutsa 35 bin tl,35 de işçilik yazsın malzeme kadar hadi. şimdi işin en cıncıklı kısmı geliyor bi 35 de araca yazılıyor yani nakliyeye :D 105 bin tl normalde bu işin hakkından bile fazlası, yetiyor mu yetmiyor. mutfak için aldığımız fiyat 130 bin tl. diğer 35 i nereye yazdığını çözemedik :D
- Gelelim iş verene, çalıştığım fabrikada hatta ülkede ki tüm işyerlerinde böyle olduğuna eminim, patronlar evlerine aldıkları yiyecekten aldıkları arabaya mazota hatta tatile kadar şirket imkanlarını kullanıp yıl sonu vergiden düşüp bizim asgari ücretli maaşlarımızdan kesilen onca vergi ile missler gibi yaşıyorlar, sonrada biz çok kazanamıyoruz ki ne vericez, işler kesat oyunculuğu derken en ucuz kiranın 12 bin tl olduğu ülkemizde 18 20 bin arası maaş ile yaşamaya çalışıyoruz.
- Hiç bir şeyin ödediğimiz ücretinin karşılığını alamıyoruz, markette içinde ne olduğu belli olmayan rezil yiyeceklerden (ki organikler bile organik değil) tutunda, gene 3 harfli marketlerden öyle iş çıkışı çocuğuma aldığım oyuncağa kadar, ya o oyuncağı 150 200 liraya değilde 300 400 liraya yap ama elle tutulur birşey olsun be kardeşim, heryerinde trim plastikleri, yamuk yumuk şekiller, eksik parçalar, 3 günde kırılan adi plastikler. Hadi gideyim kaliteli oyuncak alayım diyorum avcum kadar dinazora 800 lira istiyorlar. ufak bir oyun setine 1500 tl diyorlar.
- Gelelim en sevdiğim kısım olan oto sanayilere, yav bu ülkeye düşman ne kadar insan varsa orda, milli sermayenin içinden geçiyorlar, kul hakkı gırla, 7 şehirde 7 pavyon işleten biri daha az günaha giriyordur. Arabadan parça çalanı mı ararsın, bozuk diye parça değiştirip senden söktüğünü başka araca takanı mı ararsın, 500 liralık parçaya 200 lira ekleyip cebine atanımı yoksa orginal parça parası alıp yan sanayi takanı mı ararsın. Abi para nasıl tatlı geliyorsa en iyisi diye gösterdikleri adamda bile görüyorum bunu ya, zaten dikkat edin biraz yakınlaşın o ustaların nerelerde ne evleri arsaları ne arabaları olduğunu duysanız feleğiniz şaşar 1 hafta uyumadan saatlerce tavanı izlersiniz :D
- Ülkede 1 senedir ne dolar arttı ne mazot arttı farkındaysanız 2 sene önce dolarla mazot zammıyla aynı gün zam yapanlar bunları önümüze atıp gülerken, şimdi gene zamları yapıyor fakat millet ses etmesin diye de tırnaklarını yiye yiye etrafına bakıyor. Harbi her gün neden giyimden yiyeceğe zam gelmeye devam ediyor ? Doymak bilmez nefsimizden mi?
Velhasıl kim kimi tutarsa hiç acımıyor, ama aynısı kendine yapılınca OOOOOOooooOOOOo çekiyor, böyle fiyat mı olur diyor.
Zenginler zenginleşti, fakirlerden alacak para zaten bulamadılar, olan gene orta direğe oldu.
Bizim türk halkının bu doyumsuz para ve mal hırsı gene kendimizi yedi bitirdi. Belli başlı şeylerde çok yavaşta olsa gözümüzü açıyoruz artık. ama o kadar yavaş ki kurtaramaz durumda.
Nasılda galericiler bitti, gayrimenkulcüler o ufak müteahhitler yitip gitti, şimdide yavaş yavaş sanayiciler bitmeye başlayacak, sonra boyacılar, tesisatçılar çünkü artık o fiyatları vermektense millet kendi işini kendi görmeye başladı.
Millet ilk giden galericilerden hiç öğrenmedi, müteahhitler onları takip etti, bakkallar, şimdi yavaş yavaş boyacılar, aslında fırıncılık gibi hiç bitmez dediğim kuaförcülük bile bitti gördüğüm dükkanlar tek tek kapanmaya başladı, belki 2 3 seneye berberler de aynı şeyi yaşayacak. yurtdışındaki gibi millet kendi traşını kendi olacak, kendi aracını kendi tamir edecek, kendi evini kendi boyayacak.
Ama artık şundan eminim ki o eski günler geri gelmeyecek ve asla DÜZELMEYECEĞİZ!!!
Android auto ve zlink bağlanmıyor yardım?
Arkadaşlar kyron aracıma naviplus adında bir ekran taktırmıştım. Normal herşeyini kullanıyorum ama arkadaşım kendi ekranına onun iPhone u ile bağlanabiliyor. Benim gariban android de de Android auto uygulaması var ekrana da indirdim aynı şeyi, fakat bağlanmıyor. Yani ekran yansıtmıyor. Zlink diye bir uygulama var ekranda, fakat onuda android telefonuma yükleyemiyorum. APK olarak indiriyorum fakat sürüm hatası veriyor son sürüm olmasına rağmen. Bunu nasıl çözerim ben ?
Honor 90/200 veya s22 s21fe mi ?
Arkadaşlar eşime telefon alacağım, gün içersinde tiktok Instagram felan dolaşıyor. Bazı ufak oyunları oynuyor. Kamera önemli aslında çünkü şuanki realme c55 berbat çekiyor o yüzden fotoğraf çekmek bile istemiyor.
Honor 90 veya 200 ün kamerasına bayıldım gayet güzel, pil de çok iyi fakat honor ile alakalı mağaza satışı yok internet satışı güvenilir mi kırık arızalı ürün gelirse muhatap bulabilir miyim acaba? Birde honor alırsam ileride Google servisleri ile alakalı sıkıntı çeker miyim veya uzun vade kullanan oldu mu acaba xioami gibi 1 sene sonra aşırı yavaşlama ve kasma olur mu?
S22 ye bütçem yetiyor fakat oda biraz küçük ve batarya küçük gibi geldi.
Bütçem 20.000 tl civarı. Kamerası iyi olan ileride kasma sıkıntı yapmayacak başka önerilere de açığım.
Honor derseniz 90 mı 200 mü olmalı onuda önerirseniz sevirim.
Honor 90/200 veya s22 öneri?
Arkadaşlar eşime telefon alacağım, gün içersinde tiktok Instagram felan dolaşıyor. Bazı ufak oyunları oynuyor. Kamera önemli aslında çünkü şuanki realme c55 berbat çekiyor o yüzden fotoğraf çekmek bile istemiyor.
Honor 90 veya 200 ün kamerasına bayıldım gayet güzel, pil de çok iyi fakat honor ile alakalı mağaza satışı yok internet satışı güvenilir mi kırık arızalı ürün gelirse muhatap bulabilir miyim acaba? Birde honor alırsam ileride Google servisleri ile alakalı sıkıntı çeker miyim veya uzun vade kullanan oldu mu acaba xioami gibi 1 sene sonra aşırı yavaşlama ve kasma olur mu?
S22 ye bütçem yetiyor fakat oda biraz küçük ve batarya küçük gibi geldi.
Bütçem 20.000 tl civarı. Kamerası iyi olan ileride kasma sıkıntı yapmayacak başka önerilere de açığım.
Honor derseniz 90 mı 200 mü olmalı onuda önerirseniz sevirim.
Sorun çözüldü
Neden bu ülkenin en kötü yanları bize kalıyor ?
Yav arkadaş geçen gün bim den dondurma külahı aldım oğlum için birde dondurma. Eve geldik dondurmayı koyucam külahlar daha paketten kırık çıkıyor. elime bi aldım daha boş külahı tutarken dağıldı elimde. Aslında konu külah değil burada.
Parasını vererek aldığım ürün bile elimde kalıyor. Arkadaş ucuz olabilir ki etrafımızda başka kaliteli market olmadığı için mecbur bu külahtan alıyorum fakat sonuçta o ürün dondurma konulsun diye üretilip satılıyor elimde boş bile dayanmıyor.
Dediğim gibi konu sadece dondurma külahı değil tabi ki. Bir elektronik ürün alıyoruz 1 sene dayanmıyor. 1 tshirt e 300 lira para veriyoruz lwc da 3 ay sonra el bezine dönüyor. en ucuz ayakta mantar yapmasın diye marka diye kinetix ayakkabı bakıyoruz 1500 2000 tl oda beton gibi. Ayağı rahat ettirecek bi adidas nike puma vs ayakkabı istesek asgari ücretin 3/1 fiyatına geliyor.
Yiyecek konusuna girmek bile istemiyorum. Kırmızı eti kurbandan kurbana görüyoruz. Onun haricinde çoluk çocuğun boğazından et protein girsin diye marketten alınan nugget sosis gibi şeylerin içinde neler olduğunu bilseniz gördüğünüzde kusarsınız. O büyük kıyma makinelerin içine düşen böcek fareler mi desem. açlıktan makinanın içine atlayan kediler mi desem. o çok kaliteli diye aldığımız güvendiğimiz markaların et bölümlerinde çalışan arkadaşlarımız söylüyor işte.
Ülkede üretilen 1. sınıf ne kadar meyve sebze varsa yurtdışına gönderiliyor. Gürmar meyve sebze deposunda çalışan tanıdıklarım var bazen görüyorum o yurtdışı için seçilen meyve sebzeleri görseniz biz çamur yiyoruz dersiniz. O meyvelerin kokusu yanından geçerken geliyor. bize satılandan artık bırakın kokuyu, kimyasal tadı alıyoruz ..
Araba motor alıcaz 1 araba bize 3 araba devlete gidiyor. tatile desen gidemiyoruz.
Kendi ülkemizde bok gibi bir hayat yaşıyoruz resmen. Sanki 2.dünya savaşında bir esir kampına düşmüşüz gibi herşeyin en pahalı olanını en kalitesizini alıyoruz.
İnsan psikolojisine iyi gelir diye bir hobiyle uğraşalım diyoruz vay sen kim hobi kim fiyatlar ateş pahası. Sadece köleler gibi sesini çıkartmadan evden işe işten eve gidip gelmemizi istiyorlar.
Biz 3 kuruşa büyük fabrikalarda çalışırken, neredeyse tüm bu büyük firmalar sanki batıyorlarmış gibi gösterirken aslında nasıl hiç vergi ödemedikleri illegal nasıl işler yürüttüklerini buna rağmen devletin onlara nasıl göz yumduğunu (hala daha) Fakat biz bi vergi borcunu atladığımızda gece gündüz mesajlar ihtarlar geldiğini görüyoruz.
Maaşları bile gününde yatırmazlarken, mesailere göz dikerlerken. zam yapmamak için bin takla atıp sanki batıyorlarmış gibi gösterdileri sırada nasıl servetlerine servet kattıklarını gördük..
Atalarımızın bizler daha rahat yaşayıp bu ülkeyi daha ileriye taşıyalım diye döktükleri kanların bedeli böyle bir hayat olmamalı. Her damlasında kan olan bu ülkeye kimin girip çıktığı belli değil. Ülkeye gelen sığınmacıya TÜRK evlatlarından daha çok devlet imkanı sağlandı.
ARTIK DAYANACAK GÜCÜM KALMADI!!! EN PAHALI HAYATI EN REZİL ŞEKİLDE YAŞAMAYA GÜCÜM KALMADI!!!
Arkadaşlar şimdi 4x4 2010 model bir kyron var otomatik vites.
Pek bilinmeyen bir model ama sorun genel gibi duruyor.
Sorun şu ki düz yolda veya rampa çıkarken devir düşerse 1800 1700 devirlerin altına Röterdar sesi gibi mi desem veya sürtme sesi gibi bir uğultu sesi geliyor. Nereden geldiğini anlayamıyoruz. Sanki bozuk klima motoru gibi birden devreye girip çıkan bir ses. İlk başta diferansiyel rulmanı diyen ustalar oldu fakat ses devamlı veya viraj dönerken gelmiyor. Uzun yolda giderken mesela otobanda felan hiç gelmiyor ne zaman araç boğuldu düşük devirde yüke bindi o zaman geliyor.
Asıl mesele ise tam o ses geldiğinde ayağımı gazdan çeker çekmez ses kesiliyor. Veya gaza yüklenip devir yükselince yani vites düşünce de kesiliyor.
Hangi arızanın ustasına gitsem bu gitmiş diyor. Diferansiyelciye gidiyorum diferansiyel açılacak diyor.
Lastikçiye gidiyorum aks yamuktur diyor, (ki baktırdım aks yamuktu yaptırdım ses aynı devam ediyor)
Başka bir tornacı teker rulmanı diyor. Şanzımancıya gitsem şanzıman diyecekler ama şanzımanda hiç bir sıkıntı yok.
Yan servise götürdüm bir sıkıntı yok diyor.
Orginal servise götürdüm orginal yazılımı ile bakıldı edildi herhangibi bir sıkıntısı yok, Tecrübeye çıktık oradaki usta ile arabayı hantal kullanıyorsun araç avans a giriyor ondan çıkıyor o ses dedi.
Bu son ustanın dediğine de pek inanmadım dizel aracın avansa girmesi olayını idrak edemedim. otomatik veya manuel çok dizel araç kullandım böyle bir ses duymadım. Kaldı ki Whatsapp grubumuzda yüzlerce arkadaş var mutlaka hantal kullanan başkaları da vardır, böyle bir ses olsa başkası da söylerdi.
Aklıma 2 seçenek geliyor, Ülkedeki dolandırıcı ustaları göze alıp düzgün bir usta bulmaya çalışıp diferansiyel kovanı açılacak.
Yada Katalizör dolmuştur deyip carbon clean dedikleri kimyasallı temizliği deneyeceğim.
Aklına veya deneyimlerinden böyle bir tecrübe gelen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
LOL eski LOL
Arkadaş 2 3 yıl sonra tekrar indireyim belki eşleşme altyapısı, cezalar felan düzelmiştir oyun ilerlemiştir diye.
2 oyun atmamla alt f4 çekip oyunu silmem bir oldu.
Yav bencil türk gençliğinin bir aynası mıdır nedir bu oyun alamıyorum ya.
Böylesine efsane şekilde kurgulanan bir oyunda hala daha oyunun ortasında yok annem çağırdı yok yemek yiyeceğim diye oyunu bırakıp giden çoluk çocuk var.
Dünya da üzerine turnuva düzenlenen böyle bir oyuna girince ben neden 10 yaşındaki çocuğun IQ su ile savaşmak zorunda kalıyorum ki.
Ceza sistemi ayrı bir komedi. Günün 20 saatini ekran başında geçiren birine oyundan çıkma cezası olarak 5 dk 20 dk verirsen tabi adam yemek yemek için oyunu bırakıp gider. Ver 2 hafta giriş cezası adam evine jeneratör bağlar kopmasın oyun diye. türk telekomda işe başlar sokakları kazıp altyapı çekecem diye.
Derecelide 2 kez ölen başlıyor bilerek beslemeye. Al başına belayı.
Şikayet ve ceza sistemi aynı Türkiye nin adalet sistemi gibi. var mı yok mu bilmiyoruz. Şikayet ediyoruz ama ceza aldı mı yoksa aynı avareliği yapıyor mu belli değil.
Kardeşim yap en azından 15 yaş sınırı, Doğrulamalı bir sistem yaparsın, yada oyunun başında üyelik kısmında yap 20 soruluk bir IQ testi geçemeyen aramda Oynasın dursun kendi kendine :D Yada habersiz botları koy takılsın tek başına bir köşede.
Herkeste bir adc ve solo takıntısı, bencillik paçamızdan akıyor ya hani, herkeste kendini kanıtlama çabası, gerçek hayatta borusu ötmeyen soloda akmak istiyor maşallah :D Takım oyunuymuş felan hak getire kime anlatıyorsun. Adamı birazda gazlasan kadırgalı gibi tek başına midden yarıp gitmek istiyor.
Oyun dediğin kafa dağıtmak içindir, iş hayatından sosyal hayattan biraz kopup dinlenmek istersin. Yemin ediyorum 2 oyun attım Gözleri kan çanağına dönmüş boğa gibi evin içinde saldıracak canlı arıyordum.
En sağlam antidepresanı alın bu oyunun başına geçin vücut onu yakıt olarak kullanır verir gazı tutamazsın :D
Oyunu oynarken papatya çayı için desem papatyalar dile gelir sövmeye başlar.
46-c Belgesine başvurun TR serverinde 1 hafta LOL oynadım deyince hemen işlemlere başlıyorlar.
Bence gizli bir ceza sistemi olabilir TR serveri. Yani yurtdışındaki diğer serverlerdeki oyunculara kötü birşey yaptıklarında cezası TR serveri olabilir bence.
2 3 yılda 1 kez indirip 2 oyun atmak yetiyormuş bu oyun için.
Belki düzelir de ağız tadı ile oynadığımız günler gelir umarım. Bi 3 yıl sonra buralara uğrarım tekrar :D
Günübirlik için tavsiye yardım?
Arkadaşlar merhabalar. İzmir de oturuyoruz. Eşim daha önce hiç uçağa binmedi. Hazır bu hayalini gerçekleştirmişken gittiğimiz yerdede gezmek dolaşmak istiyoruz. Fakat günübirlik gidip gelmemiz lazım. Yada en fazla 1 gece kalmalı olacak. Doğuda bir il e gitmek istiyorum fakat gezilecek yerleri merkeze yakın olursa taksi ile gidip gelirken bütün parayı taksiye kaptırmayalım :-) 1 günlük araç kiralamakla da uğraşmak istemiyorum. Sizce hangi şehre gitsek bizim için uygun olur. Sabah 5 6 gibi çıksak gene akşam 9 veya 11 gibi dönsek yeterli. Birde tavsiye ettiğiniz şehirlerde ki gezilecek görülecek yerler içinde tavsiye verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden
İlgi Alanları: Tüm askeri konular, teknoloji, basketbol. Yelkenli klübü, yelkenli sporları
Güveneceğin tek kişi olsun ''KENDİN'' |
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.792
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 416.747 (Bu ay: 11.445)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.385 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic