Şimdi Ara

Bu ülke neden düzelmiyor gelin bakalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar şimdi size örnekler vererek neden bizden bir bok olmayacağını anlatıcam.

Bu vereceğim örnekler ile zaten gözünüz bir nebze açılır umarım.

1. Bu sene kardeşim evlendi tabi evlenirken ev tadilatı dolap banyo fiyat araştırıyoruz. Birazda işin içinde olduğumdan fiyatları biliyorum ama genede bi usta çağırdık tüm işleri organize edecek. Banyoyu yapacak mesela bir fiyat verdi 150 bin tl. İşte sayıyor 20 30 bin tesisatçı 15 bin tavancı 20 bin duşakabin 40 bin fayansçı bilmem neci derken fiyat uçtu gitti. Halbuki tesisatçı 1 günde bitiriyor işini 2000 tl malzeme tutuyor 2500 işçilik yazsa 5i geçmez ama tesisatçı niyeyse 20 bin fiyat çekiyor. aynı şey diğer ustalar içinde geçerli. bu ustayada işi organize ettiği için 20 30 bin kalıyor imiş..
    2. Mutfakçı hesabına bayılırsınız, mdf lam tabakası 1500 2000 tl arası değişiyor bir mutfğa aşağı yukarı 12 15 tabaka arası gidiyor. 22 25 bin tl arasına alırsınız. hatta artık ölçülendirme ile bantlamasını deliklerini herşeyini yapıp cnc den alıyorlar. bi toplaması kalıyor. 5 10 binde aksesuarları tutsa 35 bin tl,35 de işçilik yazsın malzeme kadar hadi. şimdi işin en cıncıklı kısmı geliyor bi 35 de araca yazılıyor yani nakliyeye :D 105 bin tl normalde bu işin hakkından bile fazlası, yetiyor mu yetmiyor. mutfak için aldığımız fiyat 130 bin tl. diğer 35 i nereye yazdığını çözemedik :D
    3. Gelelim iş verene, çalıştığım fabrikada hatta ülkede ki tüm işyerlerinde böyle olduğuna eminim, patronlar evlerine aldıkları yiyecekten aldıkları arabaya mazota hatta tatile kadar şirket imkanlarını kullanıp yıl sonu vergiden düşüp bizim asgari ücretli maaşlarımızdan kesilen onca vergi ile missler gibi yaşıyorlar, sonrada biz çok kazanamıyoruz ki ne vericez, işler kesat oyunculuğu derken en ucuz kiranın 12 bin tl olduğu ülkemizde 18 20 bin arası maaş ile yaşamaya çalışıyoruz.
    4. Hiç bir şeyin ödediğimiz ücretinin karşılığını alamıyoruz, markette içinde ne olduğu belli olmayan rezil yiyeceklerden (ki organikler bile organik değil) tutunda, gene 3 harfli marketlerden öyle iş çıkışı çocuğuma aldığım oyuncağa kadar, ya o oyuncağı 150 200 liraya değilde 300 400 liraya yap ama elle tutulur birşey olsun be kardeşim, heryerinde trim plastikleri, yamuk yumuk şekiller, eksik parçalar, 3 günde kırılan adi plastikler. Hadi gideyim kaliteli oyuncak alayım diyorum avcum kadar dinazora 800 lira istiyorlar. ufak bir oyun setine 1500 tl diyorlar.
    5. Gelelim en sevdiğim kısım olan oto sanayilere, yav bu ülkeye düşman ne kadar insan varsa orda, milli sermayenin içinden geçiyorlar, kul hakkı gırla, 7 şehirde 7 pavyon işleten biri daha az günaha giriyordur. Arabadan parça çalanı mı ararsın, bozuk diye parça değiştirip senden söktüğünü başka araca takanı mı ararsın, 500 liralık parçaya 200 lira ekleyip cebine atanımı yoksa orginal parça parası alıp yan sanayi takanı mı ararsın. Abi para nasıl tatlı geliyorsa en iyisi diye gösterdikleri adamda bile görüyorum bunu ya, zaten dikkat edin biraz yakınlaşın o ustaların nerelerde ne evleri arsaları ne arabaları olduğunu duysanız feleğiniz şaşar 1 hafta uyumadan saatlerce tavanı izlersiniz :D
    6. Ülkede 1 senedir ne dolar arttı ne mazot arttı farkındaysanız 2 sene önce dolarla mazot zammıyla aynı gün zam yapanlar bunları önümüze atıp gülerken, şimdi gene zamları yapıyor fakat millet ses etmesin diye de tırnaklarını yiye yiye etrafına bakıyor. Harbi her gün neden giyimden yiyeceğe zam gelmeye devam ediyor ? Doymak bilmez nefsimizden mi?

Velhasıl kim kimi tutarsa hiç acımıyor, ama aynısı kendine yapılınca OOOOOOooooOOOOo çekiyor, böyle fiyat mı olur diyor.

Zenginler zenginleşti, fakirlerden alacak para zaten bulamadılar, olan gene orta direğe oldu.

Bizim türk halkının bu doyumsuz para ve mal hırsı gene kendimizi yedi bitirdi. Belli başlı şeylerde çok yavaşta olsa gözümüzü açıyoruz artık. ama o kadar yavaş ki kurtaramaz durumda.

Nasılda galericiler bitti, gayrimenkulcüler o ufak müteahhitler yitip gitti, şimdide yavaş yavaş sanayiciler bitmeye başlayacak, sonra boyacılar, tesisatçılar çünkü artık o fiyatları vermektense millet kendi işini kendi görmeye başladı.

Millet ilk giden galericilerden hiç öğrenmedi, müteahhitler onları takip etti, bakkallar, şimdi yavaş yavaş boyacılar, aslında fırıncılık gibi hiç bitmez dediğim kuaförcülük bile bitti gördüğüm dükkanlar tek tek kapanmaya başladı, belki 2 3 seneye berberler de aynı şeyi yaşayacak. yurtdışındaki gibi millet kendi traşını kendi olacak, kendi aracını kendi tamir edecek, kendi evini kendi boyayacak.

Ama artık şundan eminim ki o eski günler geri gelmeyecek ve asla DÜZELMEYECEĞİZ!!!

• İnsanlar kendine bakıp kendini düzeltmeyene kadar devam eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okumadım kardeş.

• 3-4 madde okudum, geri kalanı okuyamadım. Vicdan kalmadı insanlarda, bu vicdan eğitimle verilen bişey olsa gerek. Eğitim kalitesi bu ülkede yerlerde. Çocuklar dengeli bile beslenemiyor. Ortalama ülke IQ sunun düşüklüğü bu yazdıklarımın sonucu. Eğitimi bugün düzeltsen senin bu saydıklarının düzelmesi 20 sene. 20 seneyi belki şöyle düşürebiliriz: habersiz, liyakatli denetim. Tabi bu denetim gibi olan denetimi bu ülkede hangi vicdanlı insanlar yapacak buda ayrı bir soru işareti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi üufarkı -- 17 Kasım 2024; 1:0:34 >
  • taııbuv kullanıcısına yanıt

Bence oku. Adam doğru yazmış.

• Okuma kardeş, zaten umudumuzu kaybedeli çok uzun zaman oldu :)

• üufarkı Ü kullanıcısına yanıt

Çok korkutucu bir durumdayız. çok değil bir kaç seneye kan gövdeyi götürecek duruma geleceğiz.

• temel yapitaslarimiz bozuk o yuzden duzelmez. kultur olarak sahtekarlik uckagitcilik ve yalancilik icimize islemis bu egitimle falan duzelcek bisey degil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Patronlar her şeyi vergiden düşemiyor.

• necatiozfatura kullanıcısına yanıt

Düştükleri yetiyor zaten hocam

• Herkes hırsız olmuş

• Başlığa yorum yapsam ayıp olmaz değil mi ?

Çoğu kişi "altta kalanın canı çıksın" dediğinden ülke düzelmeyecek.

• Türkiye eskiden avrupa ülkesiydi şimdi ortadoğu. Bu özellikleri göstermemiz normal artık bence. Olan sana bana oluyor gerisinin umrunda mı makarna yoğurt bulgur pilavı yemeye devam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.