Şimdi Ara

Hafif Virajda Fren Sorunu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bunca mesaj var, biri de araçta sorun olabileceğini düşünmemiş mi? Fren testine sokun aracı. Amortisörlere de bir baktırın, rot ta önemli. Kaster, kamber açıları vs.. Tabi sorun olduğunu düşünüyorsanız. Araç ne?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cornering Brake Control sistem varsa araçlarda sıkıntı olmuyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Du Hast D kullanıcısına yanıt
    Link boshun reklami vede abs reklami ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: x_1

Link boshun reklami vede abs reklami ;)
    piyasadaki araçların %70 nin kaptunu açıp abs ünitesine bakarsanız bosch yazdığını görürsünüz
  • Bu durum bir cok etmenden olabilir.

Sorunlu yol tutus,sorunlu lastikler,asimetrik olarak fren dagilimi,fazla,az hava basinci,rot ayarlarinda sorun,abs devreye giriyorsa abs kalitesi vb.surer gider.

• High Quality kullanıcısına yanıt
    arac astra j

• quote:

Orijinalden alıntı: x_1

arac astra j
    O zaman sorun olduğu açık, astra j iyi döner.

• Ufak bir detay merak ettim, frene bastığın ilk anda balatalarda diskleri kapma gibi bir sorun oluyor mu ?
    Yani ani fren yapmış gibi oluyo mu ilk anda frene basarken ?

• High Quality kullanıcısına yanıt
    Yok ilk mesajda belirttigim gibi donmede sorun olmuyor.

Ama az cok anladim olayi o hizla gelip virajin baslangicina kadar sert fren yapiyorlar ozaman hic gerekli olmayan bi uygulama arabada bi can sonucta anlaaildi durum

Ama viraja girdin onunde patlak lastik cikti ne yapmamiz lazim ....

• Ayuqra A kullanıcısına yanıt
    Devir yuksekse frendeki hassasiyet artiyor gibi oluyor

• x_1 X kullanıcısına yanıt
    Dostum benimde Astra j var o problem bende hiç olmuyor senin araçta bir sıkıntı olabilir mi?

Çünkü bu araçta CBC var (Cornering Brake Control)

• Çünkü hocam ESP sistemi var. Virajda aracı dengeliyor.

Bundan önceki aracımda ne esp ne abs vardı. Onla değil virajda fren yapmam viraja girerken bile korkardim.

Espli araca binip ne zaman ki bir su birikintisine hızlı daldım o zaman anladım dünya varmış. Araba suda kendini savurmadi suyun ortasına doğru çekmeden dümdüz gitti.

İnşallah birgün modern espli absli bir araciniz olur

https://www.messmatic.com/esp-nedir-nasil-calisir-ve-ne-ise-yarar/

• fren virajdan önce yapılır,virajda fren yapılmaz.uygun hızda hafif gaz vererek yada sabit hızla viraja girilir.Viraj içinde ayağınızı gazdan çekerseniz yada fren yaparsanız aracın ağırlık dengesini arkadan öne yığılma olacak şeklinde değiştirirsiniz ve özellikle yerin kaygan olduğu bir durumda kazayla sonuçlanabilir.Esp gibi sistemler bu tür kazaların olasılığını azaltmak için var fakat bunların sizi herzaman kazadan koruyacağı fikrinede kapılmamak lazım.
  • Hepini cok biliyonuz varya herkes f1 pilotu gibi viraj icinde frene basilmaz diyip duruyor ya adam hafiften azcik frene basiyorum demis arabanin frenlerinde var bi sikinti hafif frenden ne olabilir sanki 250 ile girip frenliyor herif millet de pilotaj dersi veriyor

• "virajda fren yapılmaz"cılar yazmış hep konuya. amma profesyonel adamlar varmış burada da haberimiz yokmuş. herkes viraja girerken kafasında binbir hesap yaparak giriyor vay be, ve herkes aracı limitlerinde kullanıyor virajda frene dokununca hemen yolun dışına çıkıyor.

dostum problemin birkaç sebebi olabilir.
    öncelikle lastiklerin ne durumda? hepsi aynı durumda mı? önler yeni arkalar eski ise virajlarda arka taraftan kayma yaşayabilirsin mesela, ya da önler eski ise ön taraftan.
    +
    fren yaptığın yol durumu nasıl? yolun kenarı ıslak ya da kumlu/mıcırlı ise o taraf yola tam tutunamayacağından tek taraflı savrulma yaşayabilirsin.
    +
    aracın frenleri dengeli dağılmıyor olabilir.

buradakilerin kafa ile ilerlersek her virajda millet öndekine girmesi lazım. insan gibi fren yapıldığı sürece virajda da hiçbirşey olmaz merak etmeyin.
  • herkes işkembeden sallamış yine. yapacağın iki şey var birincisi fren testine gireceksin ikincisi amortisör testi yapılacak. amortisörü sende gözle kontrol edersin. sağında solunda yağ izi veya yağ çamur karışımı pislik balçık olmayacak ama en iyisi testine girmek. eğer ikisinde de sorun yoksa araca uygun hızla viraja girmiyorsun.
  • diğer arkadaşlar zaten söylemiş, virajın içinde frene basılmaz, en büyük hatalardan birisidir.

Geriden dengeli frenle gelerek viraja girilir, sabit hızda gidilir yada araç ve yol izin veriyorsa frenlede bir miktar daha devam edilir.

Aracınız ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar usta olursanız olun fizik kurallarını asla yenemezsiniz.

Baktınız ilerde viraj var, aracınızı tanıyorsanız ve gözünüz yemiyorsa viraja girmeden tekerler düz ilen frene basın, yolun durumuna göre frenle yada frensiz devam edin ama hızınız o virajı alamayacak derecedeyse zaten ne yapsanız boş.

Diğer bir nokta aynı marka model araç ile fren yaptığınızda sizin aracınız gibi anormal tepkiler vermiyorsa fren sisteminizle ilgili bir sorunda olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.