Şimdi Ara

Arabada fren şişmesi - sertleşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu gün başıma daha önce gelmeyen bişey geldi yokuş aşşağı bir yolda giderken motorun bağırmaması için her zamanki gibi araç viteste debriyaja basılı bir şekilde yoluma devam etmekteydim. 100 metre ileri de ışıklardan sağa döneceğim için 2 3 saniye aralıklarla fren yaptım. dönüşe tahmini 20 25 metre kala aracımın frenine bastığımda fren pedalım çok hafif bir şekilde ileri gitti ve daha ötesine ne kadar güç uygularsam uygulayayım gitmedi keza gittiği noktanın da yavaşlamama hiçbir faydası olmadı. önümde araçlar vardı sol sağ yapıp bi şekilde kurtuldum kazadan kıl payı kaçtım. Yolun devamında frenim tekrar tutmaya başladı aracımı sağa çektim biraz düşündüm boş bir yola gittim ve frenimi test etmeye başladım. Arka arkaya yaptığım çok sert olmayan bi kaç frenden sonra aynı durum tekrarladı. 6 7 Senedir kullandığım araç ve hiç başıma gelmemişti neden olur ve ne yapmalıyım.

• furkanemrr F kullanıcısına yanıt
    Fren hidroliğinde problem yoksa westinghouse/fren merkezi muhtemelem kaçırıyor olabilir. Fren hidroliğini kontrol edin. Arabayı o şekilde kullanmayın.

Marka model yaş nedir? Öncesinde çok fren yapmış mıydınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 15 Nisan 2023; 3:0:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

Audi 80 serisi / 87 Model üst geçitten çıktım inerken debriyaja basılı şekilde indim yol düzlüğe çıktığında 3 saniye falan arayla 2 3 defa ufak ufak fren yaptım

• furkanemrr F kullanıcısına yanıt
    Fren yağını kontrol edin, tam ise muhtemelen fren merkezi kaçırıyordur hocam. O şekilde kullanmak riskli. Servisinize veya bir frenciye uğrayın tamir olur mu olmaz mı söylerler.

Ek bilgi için izleyebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=pDRPTJDgXtk

• Bu arada fren yaparken durana kadar vitesi boşa almayınız. Özellikle yokuş aşağı motor freni için boşa almayınız. Böylesi acil bir durumda da el frenini kullanmanız gerekebilir.

• Muhtemelen fren westinghouse'nda basınç problemi var, bunun yanında hatalı frenleme tekniği ile birleşince kazaya ramak kala bi durum oluşmuş.İniş eğimli yollarda hiç bir zaman motor bağırmasın diye vites boşa atılıp ya da debriyaja basılı olarak devamlı fren kullanılarak inilmez.Aracın yavaşlatılması için motor kompresyonundan da faydalanmak gerek. Bunun için (o yokuşu aracın çıkabileceği) uygun viteste (debriyaja basmadan) ve ara ara frenleme yaparak inilir. Devamlı frene basıldığı zaman balata ve diskler/kampanalar aşırı ısındığında da frenleme özelliğini yitirir.

• Yokuş aşağı araç viteste iken, debriyaja basılı gitmeyi ilk kez duydum. Bu durumda araç hızlandıkça hızlanır, siz de mecburen frene asılırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Soğukken Araçta Titreme
    4 yıl önce açıldı
    Hafif Virajda Fren Sorunu ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pedal hafif ileri gitti derken pedal ileriye hafif şekilde gitti sonra dibine dayandı mı yoksa ileri çok az gitti ve basılmadı mı... burası önemli.

36 senelik fren sisteminde her şey olabilir.

Westinghouse (takviye, vakum tamburu) kaçağında fren pedalı ağırdır, mesafeler ~3 katına çıkar veya uygulanan kuvveti en az 3 kat artırmak gerekir, fakat frenler çalışır.

Merkez silindir bozulduğunda, genelde conta veya silindir aşınmasıdır, conta terse dönmeye başlar. Tarif ettiğiniz gibi ara sıra rastlantısal şekilde yapar. Pompalayınca ikinci üçüncü seferde basıncını bulur ve çalışabilir. Pedaldaki ilk fren hissi pedalın çok hafif olmasıdır, fren yerinde yok dersiniz.

Uzun inişlerde veya çok eski hidrolikle fren yapılarak inildiğinde hidrolik kaynama yapar. Frene basıldığı sürece tutar, pedal bırakılıp ikinciye basıldığında his yukardaki gibidir, fren yerinde yok gibidir. Burada olan şey, sıvı basınç altında yani frean yapılırken kaynmaz, fren bırakıldığı anda kaynama yapar ve sisteme hava üretir, gazlar esnek olduğundan fren gücünü neredeyse hiç aktaramaz. Sıvı soğuduğunda düzelir.

Disk sistemlerde balatalar, özellikle kötü olanları aşırı ısınınca da az tutmaya başlar fakat hissi en yukardaki gibidir. Mesafe uzar, pedal ağır hissedilir ama fren yerindedir. kampanalar veya diskler, veya buradaki silindir kaçakları da benzer şekilde hissedilebilir.

Pedal mafsallarını da ihmal etmeyin. Onlar da boşluk yapıp sıkışabilir. Sessiz olmaları için otomobil perdallarının plastik rekorları olur, zamanla aşınıp boşluk yaparlar, yırtılıp düşerler. Pedalda sağ-sol yönde boşluk varsa basılı pozisyondayken sıkışıyor olablir.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

İleri çok az gidip basılmadı ne kadar güç uygularsam uygulayayım daha ilerisi yok ve frene basmıyor gibi oluyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.