Şimdi Ara

Motor çalışırken fren şişermi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar frenler pek iyi tutmuyor. Diskler ve balatalar orijinal ve bitik değil. Hidrolik sıvısı değişti ve eksilme yok. Pedal çok aşağıda değil yani sistemde hava yok ama frenler yeterli frenleme yapmıyor. Araba otomatik. Dururken frenden ayağımı çekip araba harete başladığı an freni köklesem bile araba zınk diye durmuyor. Aynı hareketi ard arda tekrarlarsam frenaj daha da azalıyor. Fren şişmesindeki gibi pedal yukarı çıkmıyor ama frenlemedeki hissiyat aynı şişmiş fren gibi. Hem sinir bozucu hem de tehlikeli bir durum. Fikri veya bilgisi olan varmıdır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam " araç muayene ön hazirlik" firmalarini bilirsiniz. Onlarda Tüv deki gibi fren test cihaxlari var. Testin sonucunda fren kuvvetlerini rapor ediyorlar. Bunu onlardan isteyin. Bu raporla servisinize gidin. Frenlerim yetersiz diye kayit actirin. Başima bundan dolayi bir kaza gelirse siz sorumlu olacaksiniz deyin. Oda olmadi notere gidin fren test raporu ve servise sikayetinizi bildirdiginiz kagitla tespit ettirin vb... Kolay gelsin.
  • hidrolik sıvısında hava olabilir.

Ek olarak araç marka model nedir? westing house merkezinde hava kaçağı vs olabilir eğer varsa araçta.
  • fren hidroliğine bakın
    normal ise frenciye götürün

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • herşey anlattığın gibiyse hava vardır. krikoyla kaldırıp kendin bile alırsın basit bir iş.
  • Acilen tamirciye gidin, fren sisteminde bi sorun var belli, fren ihmale gelmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç ay önce yetkili serviste pompala boşalt yöntemiyle hidrolik sıvısı değişti. Hava birakmamislardir diye düşünüyorum. Zaten pedal çok aşağı da inmiyor. Fren hidrolik kabı da ağzına kadar dolu. Yine de hava olabilirmi.

• metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Sözde garantili araba aldık. Servis herşeye normal diyor. Sanayiye gotureceksem garantinin ne anlamı var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Frene pompalama yaparak fren hidroligine büyük baskı yapıyorsunuz, hatta kaynama noktasına kadar ısıtabilirsiniz. Yapmanız gereken mümkün olduğunca tek dozlamada fren yapmak. Bazı araçların frenlenmesi biraz yumuşak oluyor. Buna bide fren performansı düşük bi araçsa bu durum daha kötü oluyor.

Tam hareket esnasında yapılan frenlenme bütün araçlarda ilk başta yetersiz gelir. Çünkü araçta oluşan ivmeyi azaltan kadar bi miktar yol alırsınız. Bunun için ilk gazlamayi az yapın. Hatta ara hızlanmaya başladığınız anda frene basınca bi miktar frenleme az olur, sonrasında tutar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Avante

Birkaç ay önce yetkili serviste pompala boşalt yöntemiyle hidrolik sıvısı değişti. Hava birakmamislardir diye düşünüyorum. Zaten pedal çok aşağı da inmiyor. Fren hidrolik kabı da ağzına kadar dolu. Yine de hava olabilirmi.

sorunu yazmışsınız zaten
    fazla yağı pipetle emin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Fazla yağ yokki. Haznenin en üstünde maximum yazıyor. Yağ da o hizada zaten.

• Kasto_37 kullanıcısına yanıt
    Sorun sadece ilk kalkışlarda değil. Fren her zaman az tutuyor. Yukarıda bahsettiğim durum kendimce yaptığım bir testti yalnızca. Özellikle uzun yolda hızlı giderken hiçbir zaman benzinliğe girişten giremiyorum. Milletin çıktığı yerden anca girebiliyorum. Yani araba durmuyor. Ayrıca çok hafif bir eğimde bile hemen ABS devreye giriyor ve bu durma mesafesini daha da uzatıyor. Önceki arabamda frene basardım araba dururdu. Bu kadar basitti. Bu arabada bir sıkıntı var ama sebebini bulamadım.

• Size westinghouse bozuk demiyorum ona baktırdın mı hiç? Dediğiniz olay ona cıkıyor bence bi baktırın
  • balata tamam.dısk tamam bunları gectık

fren yagı ve fren merkezıyle alakalı bır durum.fren merkezı fren yagının hemen arkasında bulunan duvara takılı yuvarlak buyukce dısk seklınde bırseydır ama onda arıza zayıf bır durum

bana kalırsa tekerler sokulecek balataların orda vıdalar vardır vıdalar gevsetılır ve bırısıde frenı pompalar,bu arada gevseyen vıdadan yag akar.bunun bır teknıgı vardır fren pompalama sayısı ve basılı tutarken vıdayı gevsetıp yagı akıtmak gıbı teknıgı vardır orada hata yapılmıs
  • Dwayne35 D kullanıcısına yanıt
    Nasıl baktırılırki. Sökmeden anlaşılırmı. Servis utanmadan gözümün içine baka baka frenler normal diyor. Sanayiye götürsem arıza tespiti yaptırsam sonra tekrar servise götürüp garantiden tamirini istesem dışardan müdahale edilmiş diyecekler.

• aydınayhan kullanıcısına yanıt
    Hidrolik sıvısı değişmeden önce de durum aynıydı. Hatta önceki sahibinin servis kayıtlarına baktığımda ilk bakımdan itibaren devamlı fren testi yaptırmış. Yani belliki araba alındığından beri frenleri kimseyi tatmin etmemiş.

• Westinghouse da sıkıntı olma ihtimali yüksek, basınç ve emme kuvveti oluşturup freni destekleyen eleman.

• OrQuN kullanıcısına yanıt
    Bende ondan şüpheleniyorum. Ya mekanikte yada hortumda bir sıkıntı var gibi. Basıncı kalipere yeterince iletemiyor sanki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Avante

Bende ondan şüpheleniyorum. Ya mekanikte yada hortumda bir sıkıntı var gibi. Basıncı kalipere yeterince iletemiyor sanki.
    Peki rolantideyken frene basınca rolanti düşüyor mu hiç? Eğer düşme varsa kacırma ihtimali olabilir ama siz şisme diyorsunuz valla görmeden hiç bir şey denmez işin doğrusu ama dediğiniz olay westhinghouse cıkar ki Kİ hava olsa fren pedalı bom boş olur dibe kadar yapışır son haddinde tutar
  • fren pompası fazla hava basıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydınayhan -- 4 Eylül 2018; 23:0:8 >
  • Dwayne35 D kullanıcısına yanıt
    Rölantide bir değişiklik olmuyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.