Şimdi Ara

ARAÇ MOTOR YIKATMA , MOTOR ARIZA VE ESP IŞIĞI YANDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
13.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar . Dün aracımı yıkatmaya verdim . Motoruda yıkayalım dediler , yok dedim motora su tutmayın . Bi şey olmaz biz hep yıkıyoruz, dizel araba benzinli olsa yıkamayız dediler . Ve büyük bir özgüven patlamasıyla , motoru yıkadılar . Aramı bıraktığım Otopark olduğu için onlar yıkarken eve gittim , sabah işe giderken araca bindiğimde . Çalıştırdım motor arıza lambası ve esp ışığı yanıyor vaziyette gördüm . Aha dedim aklımdan geçen başıma geldi . Esp düğmesi ile esp ışığını söndürdüm , ancak motor arıza lambası yanıyor . Aracı direk otoparka bıraktım , belki kurur diye işe geldim . Şimdi akşam gidince tahminen gene aynı sahne ile karışılacağım . Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar , acil yardım bekliyorumm .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilisimci1903 -- 29 Aralık 2016; 11:28:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Espyi kapatıp gece sizin araçla yanlayıp yada benzeri şeyler yapıp aynı zamanda da dip gaz vs dolaşmış olma ihtimalinden dolayı arıza ışığı yanıyor olmasın?
  • Klasik cahil usta sözü, yıllardır yapıyoruz vs. Üretici firmalar tarafından kesinlikle tavsiye edilmiyor motor yıkama, çok rahatsız olursanız nemli bir bezle silebilirsiz
  • Diğer araçlarda bir şey olmaması sizin araçta olmayacağı anlamına gelmez kulağınıza küpe olsun, ayrıca bıraktığınız otopark bile olsa bu araçları nasıl böyle rahatça bırakıp gidiyorsunuz anlamıyorum. İnsanlara güven olmuyor artık, en kötüsünü düşünmek lazım.
  • Hocam bulunduğun bölgede gece sokağa çıkma yasağı mevcut . Sıkıntı ondan değil büyük ihtimal bi yere su kaçırdılar
  • Motor yıkama koruma hiçbir faydası olmayan aksine motora zarar veren işlemler hocam o yıkamacını lafına nasıl güvendiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

Motor yıkama koruma hiçbir faydası olmayan aksine motora zarar veren işlemler hocam o yıkamacını lafına nasıl güvendiniz

Bi anlık gaflete düştük diyim hocam .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Marea Motor arıza lambası
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bakim yaptirdigim ozel serviste adamlar yağ tarzi bir şey sıkıp temizliyor. Bu zamana kadar sıkıntı olmadi ama bir sorun yaratır mi bu?

Konuya gelecek olursak kuruyunca geçme ihtimalini geçtim ama kablolar oksitlenme yaparsa sıkıntı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 29 Aralık 2016; 11:36:58 >
  • Geçmiş olsun hocam Kablolar kurusa bile ilerde oksitlenme yapabalir

• Bu soğuklarda yıkatmamalıydın , yazın hiçbirşey olmaz
  • Daha önceden aynı sıkıntıyı yaşayan birisine denk gelmiştim. ESP arıza ışığı rölanti durumunda yanıyorsa ateşlemede bir problem olabilir. Ateşleme bobinini ve bujileri bir kontrol ettirin derim. Tekleme yaptığında ESP ışığı yanıyor aynı zamanda motor arıza ışığı da yanıyor.

EDİT: Geçmiş olsun bu arada söylemeyi unuttum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purepain -- 29 Aralık 2016; 12:9:1 >
  • Bu b.ku siz yediniz siz temizleyin bu ışıkları söndürün de yada 5 kuruş vermeden yapacağınız işin deyip al çık arabayı
  • Beyler içim içimi yedi , işten izin aldım arabanın yanına gittim . 3 tane soket vardı , söktüm üfledim falan . Sonra arıza ışığı sönmüş vasiyette idi . Artık tekrar yanar mı bilmiyorum
  • Esp ışığı yaniyorsa beyinde sorun olabilir aynısı başıma gelmişti beyni değiştirmek zorunda kldim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.