Şimdi Ara

dandik benzin sonrası motor arıza ışığı(oksijen sensörü hatası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
18.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    geçen bilinmedik marka benzin istasyonundan benzin aldım. 30 km sonra arıza ışığı yandı. bağlattım bilgisayara oksijen sensörü hatası gösterdi. usta git yakıt katkısı koy dedi. ben de koydum würth benzin enjektör temizleyicisi bir tüp. bakalım ne olacak ışık sönecek mi.
    bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim (araçta tüp yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeybek1982 -- 26 Temmuz 2017; 9:26:9 >

• Araç kaç yaşında. Ne marka.

Sensör ole çakma çin işi değil. Zart diye bozulsun.

Enjektör temizleyici sensöre bişi yapmaz. Sensöre birşey yapacak kadar kötü olan yakıt motorunda enjektörlerinde 7 göbek sülalesini sinkaflar.

Arıza ışığını södür depoyu bilindik bir yerden doldur devam et.
  • Yav neden bilinmedik benzin istasyonlarından benzin alıyorsunuz.Kaç kere dedik bu forumda bilmediğiniz yerlerden benzin ALMAYIN !

Yazık günah araçınıza
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

Araç kaç yaşında. Ne marka.

Sensör ole çakma çin işi değil. Zart diye bozulsun.

Enjektör temizleyici sensöre bişi yapmaz. Sensöre birşey yapacak kadar kötü olan yakıt motorunda enjektörlerinde 7 göbek sülalesini sinkaflar.

Arıza ışığını södür depoyu bilindik bir yerden doldur devam et.

tp nin istasyonuydu. 2008 model mitsubishi lancer. bilgisayara bağlandıktan sonra sönmüştü , 20 km sonra tekrar yanmaya başladı arıza ışığı
  • Bezinle alakasi yok sensorun bozulacagi varmis
  • Benim de başıma gelmişti ama kendiliğinden sönmüştü
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

Bezinle alakasi yok sensorun bozulacagi varmis

motora zarar gelmesin de sensör çok da fifi.:D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ikinci el bu nedenle alınmaz işte
  • Yakıttan kaynaklanıyorsa ve araçta bir anormallik yoksa o depo bittikten sonra bence silinir arıza. Ama beklemek istemiyorsanız yeni yakıt aldığınızda arızayı sildirirsiniz olur biter.
  • Dandik benzin diye birşey olacağını sanmam en fazla depo kirlidir ama oda böyle bir hata vermez , sensörün bozulacağı tutmuştur , benzini en ucuz olan yerden almakta hiçbir sorun yok hepsi denetleniyor bu firmaların
  • aracı yüksek devirde sürdüm 5-10 dakika ışık söndü. inşallah bidaha yanmaz
  • Sensor labasi bezinden yandiysa ariza yok ise zaten bir sure sonra soner duzgun yakitta. Sildrmeye bosa para vermeyin.
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Bu söyledinizi hangi anlamda kullandınız acaba?

Konu sahibi arkadaşa bende Transportera remoilden çok aldım sonra motor arıza ışığı yaktı.Yakıttandır dediler elektriksel bir hatadan dolayı çıktı.Tamir edemeyen ustalara 200 para verdim tamir eden uataya 20 tl verdim.

Konu sahibi arkadaşa bende Transportera remoilden çok aldım sonra motor arıza ışığı yaktı.Yakıttandır dediler elektriksel bir hatadan dolayı çıktı.Tamir edemeyen ustalara 200tl para verdim tamir eden uataya 20 tl verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senyour

Konu sahibi arkadaşa bende Transportera remoilden çok aldım sonra motor arıza ışığı yaktı.Yakıttandır dediler elektriksel bir hatadan dolayı çıktı.Tamir edemeyen ustalara 200tl para verdim tamir eden uataya 20 tl verdim.

konu sahibinin elektiriksel problem değilse? yakıttan ise?
  • Sensör hava yakıt karışımını ölçer.

Yanıyorsa yakıt karışımınız da bir sıkıntı vardır demektir.

Sensörü hoplatacak yakıt zaten arabayı çalıştırmaz yürümez.

Bu sensörlerin ömrü teorik olarak 100 120 bin km. Artık artısı eksisi duruma göre değişir.

Sensörlerin içinde seramik malzeme var ve 700 dereceye kadar ısınıyor, içine su kaçarsa seramik çatlar anca öyle bozulur. Motordan geçip sensöre gidecek kadar su olan bir yakıt zaten motoru çalıştırmaz.
  • Araç tüplü mü?
  • Aman hocam dikkat edin bilindik markalardan bile çekinerek aldığım oluyor. Dizel felan olsaydi motor inmişti aşağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuhan K! -- 14 Temmuz 2017; 13:45:3 >
    Bizi bu kafalar mahvetti.
  • Vadesi gelmiştir. Tp fena değil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.