Şimdi Ara

LPGli araçta oksijen sensörü hatası normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2009 1.6 jetta aracım var. Klasik bse motor 102 beygirlik.

Aldığımdan beri motor arıza lambası hep sarı yanıyor.

Bilgisayardan okuttuğumda oksijen sensörü hataları alıyorum.

p0031 (Bank1 Sensor1)

p0037 (Bank1 Sensor2)

yazıyor.

LPGLi olduğu için bu hatayı görmezden gelmemiz mi gerek, yoksa uzun vadede bir sıkıntı olur mu?

Araç 170.000de, sıfırdan bu yana lpgli.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Sorun olabilir de, olmayabilir de.

Sizin meshur hitler motorda bir problem olmaz. Lakin başka bir motorda probleme yol acabilir. Eger uyari fake degilse ya da lpg nin atık gazı için kabul.edilebilicek bir tolerans farkinın uzerinde bir degerden dolayi yaniyor ise, fakir karışımdan subaplar erir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ustaya!! sorarsan normal der ama işini hakkıyla yapan gerçek bir lpg ustasına gidersen o lamba yanmayacak şekilde aracın değerlerine uygun gaz ayarı yaparak o lambayı söndürür sende uzun süre sağlıklı bir motora sahip olursun

• afr ayarına mı baktırmalıyım?

• Benim 2013 model 1.0 LPG'li Yaris'te de oksijen sensörü arızası vardı, iyi bir ustaya LPG ayarı yaptırdım, arıza yanarsa getir dedi, gaz ayarı çok iyi oldu anacak lamba akşamında yandı. Ben götürmedim 2-3 yıl o sarı ışıkla bindim, önceki yıl egzostan kaldı araç, ben de oksijen sensörünü değiştirip tekrar ayar yaptırdım, yaklaşık 1 yıl oldu arıza yanmıyor artık.

• Normal olmadığını anlamak için bütün LPG'li araçlarda yanmadığını bilmek yeterli. 2. sensör yanlış bilmiyorsam katalizör verimliliğini de ölçüyor aynı zamanda. Dilerseniz önce çıkartıp temizleyin ve elektrik bağlantılarını kontrol edin, işe yarayabilir.

• Aynı motorlu 2007 modeli var. Işık benim aracımda da sürekli yanıyor. Lpg için normal diyorlar, o nedenle takmıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşımda aynısının 2009 olanı vardı. Lambda ayarı falan yaptırmış ve sensör değişmişti.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ned_Starkk kullanıcısına yanıt

hocam oksijen sensörü kaça değişmişti

• Satın corolla alın, sizin jettanın motor hem gitmiyor hem de sürekli arıza ışığı yakıyormuş .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oksijen sensörünün normal ömrü zaten 100-150 bin km. değiştirin gitsin.

• Zerom 1.2 symbolde ariza lambasi yanmiyor ama cihaz baglayinca gozukuyor o2 sensor hatasi lpg de yaniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle söyleyim benim aracım da lpgli ve 7 senedir kullanıyorum üstelik piyasada lpg ye uyumlu değil lpg de çok sorun çıkarır denilen bir araç ( cruze ) ancak bugüne kadar daha hiç arıza ışığı yakmadı.Eğer oksijen sensörü sağlamsa ve düzgün bir gaz ayarı yapıldıysa arıza ışığının yanmaması lazım.

• Normal değil. Düzgün ayarlı bir lpg montajında arıza ışığı yanmaz.

''Yok abi bunların hepsinde ışık yanar'' diyen usta afr ayarını yapmayı beceremeyen, montajı, işçiliği sıkıntılı bir adamdır. Ustanın bir şey olmaz dediği arıza ışığı ilerde sübap erimesi, uzaması bir çok sorunu peşinde getirebilir.

• hocam önceki aracım 2000 model 1.6 astra idi. onda da aynı hatayı vermişti. daha doğrusu yüksek hızlarda arıza lambası yakıp sönüyordu. ayrıca araçta tekleme de oluyordu( öncesinde bujiler ve bobin değişmişti). oksijen sensörünü değiştikten sonra tekleme sorunu bitti, lamba bir daha yanmadı. yakıt sarfiyatı da düştü.

• bir yıl oldu yaptıralı, 500 liraya almıştm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.