Şimdi Ara

lpgli araçlarda klima benzinden mi gazdan mı yer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
24.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lpgli araçlarda klima benzinden mi yoksa gazdan mı yer arkadaşlar

• Yapay Zekanın Yanıtı

LPG'li Araçlarda Klima Benzinden mi Gazdan mı Beslenir?

LPG'li araçlarda klima sistemleri, benzinli araçlarda olduğu gibi, benzinden değil LPG gazından beslenir. Bu, LPG'li araçlarda yakıt sisteminin benzinli araçlardan farklı olmasından kaynaklanır.

LPG'li araçlarda, motorun yakıt olarak kullandığı LPG, genellikle aracın bagaj veya alt kısmında bulunan bir LPG tankında depolanır. Klima sistemi ise, LPG tankından gelen gazı kullanarak çalışır.

Bu sistem sayesinde, LPG'li araçlarda klima çalıştığında benzinden hiçbir şekilde yakıt tüketilmez. Ancak, klima sisteminin çalışması için motorun çalışması gerekir, bu nedenle klimanın kullanımı yine de motorun yakıt tüketimini artıracaktır.

Özetle, LPG'li araçlarda klima sistemi LPG gazıyla çalışır ve benzinden beslenmez. Bu nedenle, LPG'li araç sahipleri klimayı çalıştırdıklarında, yalnızca LPG tüketimi olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: odevinimo

lpgli araçlarda klima benzinden mi yoksa gazdan mı yer arkadaşlar

O an ne ile çalışıyorsa ondan yer.
  • Klimanın kendi içten patlamalı motoru yoksa LPG'de iken LPG'den yer.
  • benimki hörgüçten yiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

quote:

O an ne ile çalışıyorsa ondan yer.

• İnsanların yanlış bildiği şeylerden biri. Klima benzinden mazottan ya da lpg den yakarak çalışmaz.

Klima gücünü arabanın motorundan aldığı için arabalar biraz daha çok yakar.
  • Aracı çekişten düşürmeyen.. motor gücünü kullanmayan klimaya sahip araç varmı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arian Galatian -- 9 Mayıs 2012; 19:39:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Klimanın kendi içten patlamalı motoru yoksa LPG'de iken LPG'den yer.

• Ehliyet sınavına klimanın da dahil edilmesi gerekiyor galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Klimanın kendi içten patlamalı motoru yoksa LPG'de iken LPG'den yer.

• quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.

İnsanların yanlış bildiği şeylerden biri. Klima benzinden mazottan ya da lpg den yakarak çalışmaz.

ben de onu diyorum işte benzin mi yakar gaz mı
  • quote:

hangi yakıtı kullanıyorsan ondan fazla yakar çünkü motora extra güç biner bunun sonucunda hangi yakıtı kullanıyorsa araç o yakıtı fazla yakar. bu arada yaş kaç çok merak ettim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.

İnsanların yanlış bildiği şeylerden biri. Klima benzinden mazottan ya da lpg den yakarak çalışmaz.

aynı şey değilmi kardeşim. motor osuruk yakmıyor herhalde. motor ne kadar yakıt harcıyorsa o yakıttan saatte 0.5-1 litre yer. lpg dizel veya benzin.
  • yine efsane adayı bir soru :) herkes soylemis bende soyleyeyim. klima hicbir yakıt tuketmez. kayıs vasıtasıyla motora baglıdır. klima calısınca motor daha fazla zorlanır ve daha fazla yakıt yakar. lpg'de kullanıyorsanız lpg benzindeyse benzin. bu arada mazottayken de mazot yakar ekstra bir soruya gerek kalmasın :)
  • Benim klimanın gazı bitmiş geçenlerde içine LPG bastık ben de LPG'li araçlarda LPG'den yediğini bilmiyordum ordakiler gerizekalı gözüyle baktılar bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

hangi yakıtı kullanıyorsan ondan fazla yakar çünkü motora extra güç biner bunun sonucunda hangi yakıtı kullanıyorsa araç o yakıtı fazla yakar. bu arada yaş kaç çok merak ettim ?

neden ki
  • quote:

quote:

quote:

neden ki

10 liralık lpg al klimalı gez kmye bi bak sonra 10 liralık daha al klimasız gez hangisinde daha çok km yaparsın bu şekilde anlayabilirsin yani başlık açmana gerek yok bunu anlaman için.

• quote:

quote:

quote:

quote:

neden ki

10 liralık lpg al klimalı gez kmye bi bak sonra 10 liralık daha al klimasız gez hangisinde daha çok km yaparsın bu şekilde anlayabilirsin yani başlık açmana gerek yok bunu anlaman için.

iyi de senin bu dediğini yapana kadar bir bilene danışsak daha pratik olur diye düşündük bu arada yaşı niye sordun anlayamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

Aracı çekişten düşürmeyen.. motor gücünü kullanmayan klimaya sahip araç varmı acaba?

Yanlış hatırlamıyorsam bazı Corsaların kliması elektrikle çalışıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

Aracı çekişten düşürmeyen.. motor gücünü kullanmayan klimaya sahip araç varmı acaba?

Birinin telefon konuşmasına kulak misafiri olmuştum. Adam bağıra bağıra konuşuyordu. :D Klima için elektrik kullanıp, motoru yormaz demişti. Yanımda ailem vardı, onları yalnız bırakıp soramadım ama sanırım ekstra bir donanımdı. Motordan klimayı iptal edip, sonradan bunu takıyorlardı. Ancak aküyü çabuk bitireceğini de söylediğini duydum son anda. Yani ya aküden vazgeçeceksin, ya yakıttan. Dertsiz klima yok yani...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.