Şimdi Ara

Mazot filtresi tıkalı araç fazla yakar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
36.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2000 model dizel saxo aracım km.de 23 kuruş yaktı.(6,2 litre) yoğun istanbul trafiğinde.bana fazla gibi geldi.arabayı yeni aldım mazot filtresi hariç herşeyi değişti.mazot filtresine zaman değişti bilmiyorum..tıkalı olabiliir..filtre yakıtı etkiler mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mazot Filtresinin Tıkanması Yakıt Tüketimini Etkiler mi?

Mazot filtresi, aracınızın dizel motoruna ulaşan mazottaki kirleticileri ve partikülleri gidermek için tasarlanmış önemli bir bileşendir. Tıkanmış bir mazot filtresi, aracınızın performansını ve yakıt verimliliğini olumsuz etkileyebilir.

Mazot Filtresi Yakıt Tüketimini Etkiler Mi?

Evet, tıkanmış bir mazot filtresi yakıt tüketimini önemli ölçüde etkileyebilir. Tıkanmış bir filtre, motorun yakıt pompasının yakıtı motora doğru itmesi için daha fazla çalışmasına neden olur. Bu da yakıt tüketiminde artışa yol açar.

Mazot Filtresi Çekiş Gücünü Etkiler Mi?

Ayrıca, tıkanmış bir mazot filtresi motorun çekiş gücünü de etkileyebilir. Tıkalı bir filtre, motora yeterince yakıt ulaşmasını engelleyerek güç kaybına neden olabilir. Bu, özellikle hızlanma veya yokuş çıkma gibi durumlarda fark edilebilir.

Mazot Filtresi Değiştirilmezse Ne Olur?

Değiştirilmeyen bir mazot filtresi, aşağıdakiler gibi ciddi sorunlara yol açabilir:

• Motor hasarı
    • Yakıt sisteminin arızalanması
    • Performans kaybı
    • Artan yakıt tüketimi

Mazot Filtresi Şişerse Ne Olur?

Mazot filtresi aşırı derecede tıkanırsa şişebilir ve yakıt akışını tamamen tıkayabilir. Bu, aracınızın çalışmasını tamamen durdurabilir.

Mazot Filtresi Değişimi Yakıt Tüketimini Etkiler Mi?

Tıkanmış bir mazot filtresinin değiştirilmesi, yakıt tüketimini önemli ölçüde azaltabilir. Yeni bir filtre, motorun yakıtı daha verimli bir şekilde kullanmasına izin vererek yakıttan tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Sonuç

Mazot filtresinin tıkanması, aracınızın yakıt tüketimini, çekiş gücünü ve genel performansını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle mazot filtresini üreticinin önerdiği aralıklarla değiştirmek çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Etkiler ama arttırmaz.. tıkalı olsa araç çekişten düşer tekler stop eder.......
  • çekişinde bir sorun yok ama 1500-2000 devir arası yığılıyor araba.özellikle yüksek devir giderken ayağımı gazdan çekince 2000 devirin altına düşünce tekliyor.yoğun trafikte sıkıntı oluyor.hep yarım debryaj gitmek zorunda kalıyorum.enjektörlere baktırdım bir sorun çıkmadı.bende belki mazot filtresinden kaynaklanıyordur diye düşündüm.sebebi başka ne olabilir?
  • Neden bütün filtreleri değiştirip mazot filtresini değiştirmedinz ki zaten kaç paralık şey. Dediğiniz durumlar mazot filtresinden olabilir.
  • istanbul gibi bir şehirde dizel saxo'nun 6.2 lt yakması normal dostum. O aracın ekonomik yanı kırsal motorin kullanabiliyor oluşuydu, artık eurodizel'den başka yakıt alternatifi yok. Enjektorlerini temizletmeyi deneyin isterseniz, kirlendiklerinde tekleme ve yığılma olabiliyor.
  • Enjektorlere baktirdim.hiçbir sorun çıkmadı.enjektorleri sokmusken kompresor testi de yaptırdım.motoru süper cikti.hatta adam şaşırdı.200 bin kmdeki araba nasıl bu kadar temiz olabilir diye.:)

Mazot filtresini değiştirdikten sonra da sorun devam ederse geri dönüş hortumlarını değiştirmeyi düşünüyorum.
  • yoğun trafiğe göre aşırı değil ama yakıt filtresi çok önemli....
    turbo dizelmi eski tiplerdenmi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıcak klima yakıt yakar mı ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eski tip mekanik dizellerden.
  • ENJEKTÖR SÖKÜLÜYOR KOMPRESYON TESTİ YAPILIYOR BU KADAR ZOR MU FİLTRE DEĞİŞTİRMEK
  • o aracın motor ömrüne söyleyecek söz yok, ben 340 bin kilometrede satmıştım yıllar önce, hiçbir problemi yoktu. enjektorlere bakıldıysa katalitik konvertorden kaynaklanıyor da olabilir.
  • Şimdiye kadar hep lpgli araç kullanmıştım.mazot filtresi derdi yoktu.ilk defa dizel araç kullanıyorum.mazot filtresini değiştirmek hiç aklıma gelmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salih

Şimdiye kadar hep lpgli araç kullanmıştım.mazot filtresi derdi yoktu.ilk defa dizel araç kullanıyorum.mazot filtresini değiştirmek hiç aklıma gelmedi.

20.000 km'de bir değiştirilmesi tavsiye olunur.
  • quote:

2000 model dizel saxo aracım km.de 23 kuruş yaktı.(6,2 litre) yoğun istanbul trafiğinde.bana fazla gibi geldi.arabayı yeni aldım mazot filtresi hariç herşeyi değişti.mazot filtresine zaman değişti bilmiyorum..tıkalı olabiliir..filtre yakıtı etkiler mi?

evet fazla yakmış 4 litre yakması lazımdı.
    senin niyetin başka arkadaş.
    aracının teknik verilerinde şehir içi 6,9
    şehir dışı 4,3
    mesajı almışındır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffate -- 14 Ekim 2011; 13:29:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ffate

quote:

2000 model dizel saxo aracım km.de 23 kuruş yaktı.(6,2 litre) yoğun istanbul trafiğinde.bana fazla gibi geldi.arabayı yeni aldım mazot filtresi hariç herşeyi değişti.mazot filtresine zaman değişti bilmiyorum..tıkalı olabiliir..filtre yakıtı etkiler mi?

şehir dışı 4,3
    mesajı almışındır.

ne gibi bir niyetim olabilir sizce?

arabam.com'dan alıntı:

quote:

Saxo 1.5D'nin belki de en dikkate değer parçası motorkaputu altında yatıyor. 1.527 cc hacmindeki dört silindirlidizel motor 5000 d/d'de 58 HP güç, 2250 d/d'da 98 Nmtork üretiyor. Bu değerler düşük gibi görünse de Saxo1.5D beklenenden daha iyi bir performans gösteriyor.Soxo 1.5D ile 0'dan 100 km/s hıza 16 saniyede ulaştık.Ulaştığımız maksimum hız ise 170 km/s'ydi. İlk çalıştırmahariç sessiz çalışan motorun titreşimiyse biraz fazla.Saxo 1.5 D'nin gövde gösterisiyse yakıt tüketim değerleriylebaşlıyor. Testimiz süresince 100 km'de ortalama 5 litremotorin tüketen otomobil 45 litrelik deposu ile 900km'lik bir menzile sahip. Sakin uzun yol kullanımlarıylatüketim değerini 4.5 litrenin altına ve menzili de 1000km'nin üzerine yükseltebilmek mümkün. Bu sonuçlar Saxo1.5D'nin sınıfının en ekonomik otomobillerinden birisiolduğunun göstergesi.

bu arabalar yakıt ekonomisi ile ünlüdür..6.2 litre bu araç için fazla.max.5.5 litre yakması gerekiyor..

• edit:fazlalık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih -- 14 Ekim 2011; 16:46:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ffate

quote:

şehir dışı 4,3
    mesajı almışındır.

Alıntıları Göster
    edit:bu da fazlalık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih -- 14 Ekim 2011; 16:47:02 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.