Şimdi Ara

Dizel Araçda Hararet Düşmesi Normal'mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
14.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dizel bir arabada hararetin düşmesi normalmi , misal olarak düz yolda giderken belli bir devirde sabit gittigimde veya 1.500 2.000 devir civari gittigimde ısı yavaştan düşüyor , özellikle gazı bıraktıgımda bir süre kendi kendine gittiginde örnek yokuş aşşagı giderken baya baya düşüyor. Bir arkadaşım dizelde hararet sabit kalır düşmez , düşerse sorun vardır dedi. Sizin dizel araçlarınızda bu gibi ısı düşüşleri oluyormu ? araç 1.6 tdci focus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyuce35 -- 30 Ağustos 2016; 1:39:45 >

• dizel benzin ne fark ederki zorlarsan isinir zorlamazsan sogur mantik bu sekilde yani en azindan ole biliyorum benden cok bilen biri yanlissam duzeltsin lutfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabikide normal değil.

Hemen gidip baktirin.

• Normal mi değil mi bilmemde hocam hiç karşılaşmadım bi süre sonra ortaya geliyor hep orda kalıyor

• TryToBe T kullanıcısına yanıt
    Bende öyle degil herzaman değişiyor.
  • Termostat

• Termoatat ile ilgili problem olabilir, bir kontrol ettirin, normalde öyle hemen düşmez. Soğuk havalarda filan düşebilir, o da rölantide filan uzun süre kalırsa.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ford Devir Düşmesi kronik mi?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Amaaan araba focusmuş yol tutuşu iyi boşverin

• UzayMekiğineKafaAtanKedi kullanıcısına yanıt
    Sizin bu boş mesajlar nolcak ? Kafanız iyi galiba boşverin yorum atmayı

• Pi kullanıcısına yanıt
    Ha işte o dediğiniz arızalanmış arabası megane dci 80 Tlye değiştirmiş onu düzelmiş .
  • ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    Şöyle düşündüm araba rahatladıgı zaman ısı düşmezmi zaten ?motor rahat gidiyor ve sıcaklıgı düşüyor gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanyuce35

Şöyle düşündüm araba rahatladıgı zaman ısı düşmezmi zaten ?motor rahat gidiyor ve sıcaklıgı düşüyor gibi.
    2015 sıfır doblo yu çalıştıgı yerde hareret düşüyor sıcak soguk üflemeye başlıyor. Anca gaza basacaksınız ki sıcak versin. Uzun yolda rüzgar çok daha fazla.
  • 1500-2000 devir arasında çalışıyor sonuçta bu araç, yakıt yakmasada sürtünme ile oluşan sıcaklık var, yağın sıcaklığı var bu nedenle düşmesi normal değil, rahat çalışıyor diye harareti düşücek anlamına gelmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanyuce35

Hayır düşmez, motorun ideal çalışma sıcaklığı 90C civarındadır, motor o sıcaklığa ulaştıktan sonra aracı rölantiye de alsanız sıcaklığı sabit tutar motorun soğutma sistemi, çok soğuk hava şartları haricinde kesinlikle düşme veya yükselme yapmaması gerekiyor.

Durum normal değil.
  • hakanyuce35 kullanıcısına yanıt
    35e mi ne halletmistim. Hadi 50 olsun. Tam hatırlayamadım. Bu isi dusmelerinde ilk termostat kontrol edilmeli. Genelde suclu o cikiyor

• Bir iki çizgi düşse normal en fazla üç olur, ama bu biraz anormal gibi duruyor.

• Hazır konusu acilmisken bende bir iki soru sorayım tekrar konu açıp kirletmeyeyim forumu
    1.dizel araçları calistirdigimizda kaç dk rolantide calistirmaliyiz ?
    2.motor sogukken 2000 2200 deviri geçmiyorum ne kadar doğru?
    3.motor soğukken ilk kaldirista biraz titreme yapıyor normalmi? Araç otomatik vites
    4.kontak kapattikdan sonra kaç dk sonra hararetin daha doğrusu motorun soğumasi normaldir ?
    Cevaplar için peşinen tesekkurler

• balikcibili B kullanıcısına yanıt
    Dsgli mi arac?

• quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

Dsgli mi arac?

Hayır robotize pejo 2010

• balikcibili B kullanıcısına yanıt
    1-dizel araçlara özel bir durum değil.Tüm turbolu araçlarda ilk çalıştırmada ve kontak kapatmadan önce turbonun sağlığı için 30sn beklenir.
    2-Motor soğukken Aracın devirli kullanılmaması doğrudur.Kullanım kitapçığında da yazar bu.
    3-Motor soğukken yolda bırakması haricinde yaptığı her şey normaldir.Çünkü motor-şanzıman vs. ideal çalışma sıcaklığına gelmemiştir.
    4-

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.