Şimdi Ara

honda civic lpg li olduğu halde benzin göstergesi neden düşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
50.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar iki hafta önce honda civic elegans otomotik lpg li aldım sorum şu..araç hem benzinden hemde lpg den sarf ediyormuş gibi ibreler düşüyor sizdede böyle sorun oldumu eğer olduysa sorunu nasıl çözdünüz.

• renaultlarda da böyle durumlar var.Benzin seviyesini sadece dolum olduğunda göstergeye yolluyor düşüşü ise yol bilgisayarına göre düşürüyor.Yani tahmini hesaplıyor.Röle takılarak sorun giderilebilir.LPGcilere gidip röle taktırmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutarslan.com

renaultlarda da böyle durumlar var.Benzin seviyesini sadece dolum olduğunda göstergeye yolluyor düşüşü ise yol bilgisayarına göre düşürüyor.Yani tahmini hesaplıyor.Röle takılarak sorun giderilebilir.LPGcilere gidip röle taktırmalısın.
    yeni civiclerden mi aracınız ?bu olay fabrika çıkışı lpg ye hazı çıkan araçlarda oluyorsa yazık hondaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

yeni civiclerden mi aracınız ?bu olay fabrika çıkışı lpg ye hazı çıkan araçlarda oluyorsa yazık hondaya

Alıntıları Göster
    Araca 20 tl lik benzin atın eski haline geri gelir.Yazılımsal bir hata benzine geçip tekrar lpgye geçin o zamanda değişebilir.Anlık tüketim yüzünden bu gibi sorunlar çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1270393

Araca 20 tl lik benzin atın eski haline geri gelir.Yazılımsal bir hata benzine geçip tekrar lpgye geçin o zamanda değişebilir.Anlık tüketim yüzünden bu gibi sorunlar çıkıyor

Alıntıları Göster
    Bizimde Tsi Jetta aynı şekilde bunun nedeni %100 Lpg'yle çalışmaması diye biliyorum.
  • Lancer 520 km lpg ile gitti 15 de benzin yemiş tahmini 30 kez çalismistir ondan dir sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadrainman

Lancer 520 km lpg ile gitti 15 de benzin yemiş tahmini 30 kez çalismistir ondan dir sanırım

sıralı sistemin olayı bu.Kışın daha fazla benzin tüketirsiniz.Mesela benim araç bu havada 4-5km sonra benzine geçiyor.(termostatım sorunlu).Her sabah yaklaşık 2-3 lira demek.

Birde benzin ışığını söndürecek kadar benzin al 50 liralık. LPG'de benzin düşmesi bende sadece benzin ışığım yandıktan sonra düşüyor.Sanırım ışık yandıktan sonra kalan yakıtı depodan değil de km hesabına göre gösteriyor (AUDI) Honda da nasıl bilmem ama bir dene derim.Yoksa mecbur benzin pompasına röle taktıracaksın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutarslan.com

quote:

Lancer 520 km lpg ile gitti 15 de benzin yemiş tahmini 30 kez çalismistir ondan dir sanırım

sıralı sistemin olayı bu.Kışın daha fazla benzin tüketirsiniz.Mesela benim araç bu havada 4-5km sonra benzine geçiyor.(termostatım sorunlu).Her sabah yaklaşık 2-3 lira demek.

Birde benzin ışığını söndürecek kadar benzin al 50 liralık. LPG'de benzin düşmesi bende sadece benzin ışığım yandıktan sonra düşüyor.Sanırım ışık yandıktan sonra kalan yakıtı depodan değil de km hesabına göre gösteriyor (AUDI) Honda da nasıl bilmem ama bir dene derim.Yoksa mecbur benzin pompasına röle taktıracaksın.

Benim lpg ile 5 sn sonra lpg geçiyor temsanın taktigi bi tüp adı aklıma gelmedi 35000 puan fiyatı.cok memnunum ışte şu arada benzin gitmese iyi.aslında o km fe çok da değil sanırım

• quote:

Benim lpg ile 5 sn sonra lpg geçiyor temsanın taktigi bi tüp adı aklıma gelmedi 35000 puan fiyatı.cok memnunum ışte şu arada benzin gitmese iyi.aslında o km fe çok da değil sanırım

Bu hangi dil acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: impossiblespeed

Bizimde Tsi Jetta aynı şekilde bunun nedeni %100 Lpg'yle çalışmaması diye biliyorum.

Sizin durum aracınızın TSI motor olması ile alakalı, TSI motorlar yaklaşık %18 benzin ve %82 LPG tüketir.

Civic ise LPG uyumlu bir motora sahip ve araç LPG'ye geçtikten sonra %100 LPG ile çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder46

quote:

Sizin durum aracınızın TSI motor olması ile alakalı, TSI motorlar yaklaşık %18 benzin ve %82 LPG tüketir.

Civic ise LPG uyumlu bir motora sahip ve araç LPG'ye geçtikten sonra %100 LPG ile çalışır.

Alıntıları Göster
    Bir arkadaşın peugeot 206 sında olmuştu bu olay ve Lpg ustaları yol bilgisayarına adapte olduğu için bu sorunun görüldüğünü söylemişti.

• quote:

quote:

Ben onu %40 benzin %60 lpg diye biliyordum. Bence benim dediğim gibi çünkü yakıyor yani benzin ibresi yerinde durmuyor.
  • quote:

quote:

quote:

Ben onu %40 benzin %60 lpg diye biliyordum. Bence benim dediğim gibi çünkü yakıyor yani benzin ibresi yerinde durmuyor.

Hocam LPG uyumu açısından en dezavantajlı motoru seçmişsin, oranı tam bilemeyeceğim ama benzin tüketmesi ciddi anlamda söz konusu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam LPG uyumu açısından en dezavantajlı motoru seçmişsin, oranı tam bilemeyeceğim ama benzin tüketmesi ciddi anlamda söz konusu.

Şaka bi yani aracı lpgli şekilde aldım yani sadece benzinde tüketim nasıl olur bilmiyorum ama şuan memnunum yaklaşık olarak kmde 20-25krş yakıyor. Abimde yine aynı model 1.9 Tdi Jetta var şehir içi denemedik ama yaklaşık 90-100km arka arkaya sabit 110km/h hızla yol gittik tüketimler aynı çıktı. Tsi 6lt/100km yaktı yanlış hatırlamıyorsam Tdi'de 5.4-5.6lt/100km filan tüketmişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

quote:

Bu hangi dil acaba?

:))))) hocam acele yazmıştım birde akıllı klavye a yazınca 50 çeşit şey çıkartıyor kendiliğinden ekliyor bazen kelimeleri :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

quote:

Bu hangi dil acaba?

:))))) hocam acele yazmıştım birde akıllı klavye a yazınca 50 çeşit şey çıkartıyor kendiliğinden ekliyor bazen kelimeleri :)

Alıntıları Göster
    arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler anladığım kadarıyla bu sorun yalnızca bende yokmuş yaygın bir sorunmuş.. yani bir firma sıfır km olarak sattığı aracı bu sekilde satarmı ya üstelik honda gibi bir firma.. neyse yakında bi çözüm üretirler insallah..

• Kasım 2013 başında civic eco BRC LPG'li elegance otomatik kullanmaya başladım. Bayiden çıkışta 100.-TL benzin aldım. Lpg tankını da doldurdum. Benzin skalası yavaş yavaş düştü ve yaklaşık 350 km sonra benzin bitti gösterdi. Hem takometrenin yanında hem de İ.MİD ekranında "İ" ikazı yanmaya başladı. emre 1270393' e gerçekten çok teşekkür etmek lazım. Çünkü önerdiği gibi 20.-TL benzin aldım ve benzin göstergesi olması gereken yere geldi. Tüm ikazlar gitti. Yalnız gidilecek kilometre "sıfır" olarak kaldı. 1000km bakıma gittiğimde herhalde söyleyecek bişeyler bulurlar. Problem tekrar ederse bu sefer bir de lpg'den benzine gidiş-dönüş yapmayı deneyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismet berker

Kasım 2013 başında civic eco BRC LPG'li elegance otomatik kullanmaya başladım. Bayiden çıkışta 100.-TL benzin aldım. Lpg tankını da doldurdum. Benzin skalası yavaş yavaş düştü ve yaklaşık 350 km sonra benzin bitti gösterdi. Hem takometrenin yanında hem de İ.MİD ekranında "İ" ikazı yanmaya başladı. emre 1270393' e gerçekten çok teşekkür etmek lazım. Çünkü önerdiği gibi 20.-TL benzin aldım ve benzin göstergesi olması gereken yere geldi. Tüm ikazlar gitti. Yalnız gidilecek kilometre "sıfır" olarak kaldı. 1000km bakıma gittiğimde herhalde söyleyecek bişeyler bulurlar. Problem tekrar ederse bu sefer bir de lpg'den benzine gidiş-dönüş yapmayı deneyeceğim.
    Bu durum Peugeot'larda da var,sanırım arabanın tekerleri döndükçe yakıt sarfiyatı hesaplıyor bilgisayar, yani araba hareket ettikçe benzin azalmış gibi gösteriyor.PSA modülü ile çözülüyormuş sanrım belki Honda'da da bu sistem vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Schuey

Bu durum Peugeot'larda da var,sanırım arabanın tekerleri döndükçe yakıt sarfiyatı hesaplıyor bilgisayar, yani araba hareket ettikçe benzin azalmış gibi gösteriyor.PSA modülü ile çözülüyormuş sanrım belki Honda'da da bu sistem vardır.

Alıntıları Göster
    Diğer markaları bilmiyorum. Buradaki asıl konu, siz honda olarak, bayiden çıkışta anahtar teslim lpg li araba satıyorsunuz ve sanki hiç böyle bir problem yokmuş gibi davranıyorsunuz. Fakat ben buna bir çözüm bulacaklarına inanıyorum. 1000 bakımda ciddi olarak bu konunun üzerinde duracağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ismet berker

Diğer markaları bilmiyorum. Buradaki asıl konu, siz honda olarak, bayiden çıkışta anahtar teslim lpg li araba satıyorsunuz ve sanki hiç böyle bir problem yokmuş gibi davranıyorsunuz. Fakat ben buna bir çözüm bulacaklarına inanıyorum. 1000 bakımda ciddi olarak bu konunun üzerinde duracağım.

Alıntıları Göster
    Lpg kullanırken Benzin göstergesinin düşmesi konusunda taze bilgi: Bugün resmi honda servisinin lpg sorumlusu, konuyu aktardığımda, bu konuda hazırlanan çipin aralık 2013 içinde araçlara monte edilmeye başlanacağını söyledi. İnşallah diyelim.....

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.