Kimse trafikte ekonomiye katkı sağlayan tır,kamyon,iş makinası,traktörler dizel demesin.Bunlar ekonomiyi sırtlıyor,yakıt fiyatları benzin ve lpg den daha uygun olmalı. Artık firmalar dizel araç satmayı neredeyse bitirdi.Bazı.markalar artık hic dizel motorlu araç satmıyor.Dizel araç satış payı %16,9 a kadar düştü,neredeyse bitti bitecek.Ulan daha bu dizel ile ne alıp veremediğiniz var da dizele saldırıyorsunuz?Ha bire zam yapıyorsunuz. Satılan araçların %69 u benzinli,%10 hibrit % 3,4 hibrit vs.Şimdi hani lpg'li araç nerede demesin kimse.%69 benzinli %10 hibrit araçların motorları benzinli olduğu için hepsi de potansiyel lpg li araçlardır.Artık bircok turbo benzinli motora millet lpg taktırıyor.Sayıları her geçen gün artıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Satılan araçların sadece %16 sı dizel %81'i potansiyel lpg'li fakat zam gene dizel'e
-
-
Satılanların %16.9 u dizel de piyasadaki dizeller duruyor ?
TÜRKİYE'DE EN ÇOK HANGİ YAKIT TÜRÜ ARAÇ TERCİH EDİLİYOR (cetas.com.tr)
en son 2020 de 5 milyon dizel varmış.
-
Yine sizin paylaştığınız linkteki bilgilerle size cevap vereyim hocam.Sizin paylaştığınız bilgilere göre dizel araçlar tüm traktör,ağır,vasıta,iş makinalarına rağmen toplam araçların sadece %37'si.Üstelik lpg'li araçlar dizel araçlar ile neredeyse kafa kafaya
"Yakıt türü sıralamasında zirve dizel araçların oluyor. İstatistiklere göre ülkemizde 4.920.739 dizel araç kullanılıyor. Listenin ikincisi 4.757.860 sayıyla LPG'li araçlar oluyor. Listenin üçüncüsü 3.113.077 sayıyla benzinli araçlar olurken listenin sonuncusu 25.532 sayıyla geçtiğimiz yıllara göre artış gösteren elektrikli - hibrit araçlar oluyor."
Daha düne kadar (geçen sene) satılan ataçların %65-70'i dizeldi.Ama bu oran bugün %16 gibi bir rakama indi.Yakında dizel üreten markaların da bırakmasıyla artık bu oran %4-5 lere düşecek,belki daha da az olacak.Yani dizel yok olup gidecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 5 Ağustos 2023; 21:19:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ya arkadaş sen neyin kafasını yaşıyorsun? Sanki şuanda satılan araçlardan önce satılan dizel araçlar toplatıldı mı? Ki dizelin yediği zammı benzinde yedi. Daha fazlasını da LPG. Ağlayıp ağlayıp konu açma artık. Bu millet bunu istedi. Bunu yaşıyoruz. Gerçekleri kabullenip bir LPGli araç çek altına.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yav arkadaşım bu forumda binlerce kez yazıldı.Lpg ve benzin daha az talep görüyor .Ayrıca dizel diye bir yakıt yok onun ismi motorin.Motorin sadece binek araçlarda kullanılmıyor.Daha fazla talep görüyorsa daha pahalı olur.Hala yok LPG niye daha ucuz yok benzin niye daha ucuz diye soruyorsunuz.
Kim diyor lpg daha az talep görüyor Sürekli ısıtıp ısıtıp aynı şeyleri önümüze koymayın.Az talep gören birsey varsa o da fiyatı dizel ile aynı olan benzindir.
İstatistiklere göre ülkemizde 4.920.739 dizel araç kullanılıyor. Listenin ikincisi 4.757.860 sayıyla LPG'li araçlar oluyor.
Bugün satılan araçların %70 i benzinli araç.Bunların yarısından fazlası kısa zamanda lpg'li olacak bunu unutma.Talep az görüyor diye de kimseye yutturmayın
1.5 sene önce lpg pahalanmışken lpg kitlerini söktürenleri hemen unutuyonuz. Benzinli binmek o zaman daha kârlı olmuştu. Bu ülkede her an herşey değişebilir. Lpg bi bakmışsın yine benzinden pahalıya gelmiş. Motorin ucuzlamış falan..
Şunu hesaba katmıyorsunuz, motorinin üretimi benzinin üretiminden daha zor. Normalde daha pahalı olması gerekiyor.
-
Çok eksik var o haberde hocam. Ülkede 27.5 milyon araç var trafiğe kayıtlı.
Hayır LPG daha ucuz diye ağlanmak, ben yandım başkaları da yansın istiyorum demekten farklı değil. Motorin neden bu kadar pahalı diye sormayı becerebilselerdi zaten bugün ülke bu durumda olmazdı. İ
Adam arabasi dizel diye dizel ucuz olmasi gerek diyor. Ülke batmis halaa tek kendilerini dusunuyorlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Jeneratörler iş makineleri gemiler ve tekneler vb daha fazla şey için de motorin gerekiyor bunları ne yapacağız
Termik santraller,demir çelik fabrikaları ve diğer bütün fabrikalarda kullanılan doğalgazı ne yapacağız?85 milyonluk ülkede bulunan evlerde kullanılan gazı ne yapacağız?
Ne soracağım?Sizden başka kimse sormayı bilmiyor zaten.Sorduk da ne oldu haziranda gördük soranların ne yaptığını.Şu bu pahalı diye konuşmaya başladığımızda hemen sözümüzü kesen dingillerin tuzu kuruların lpg'si de bizim gibi pahalı olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 6 Ağustos 2023; 12:38:29 >
10 larca litre yakan otobüs kamyonlar varken uzun yolda 7 8 litre lpg yakan binek araç aynı tüketimi yapmıyor. Zaten bakış açısı komple baştan yanlış ama verilen bilgilerde altı boş. Lpg zaten çok kıymetli bir yakıt değil. Aslında fiyatının çok daha ucuz olması lazım. Araba su yakıyor olsa bu ne böyle su 35 lira olsun litresi mi diyeceğiz?
Konuya bak şaka gibi ciddi ciddi oturup yazacamda gerek yok. Giriyorum istasyona lpg yerine geçiyorum fulle diyorum sende deneyebilirsin.
-
Okumanız yazmanız yok mu?Size lpg"li araçların oranlarını konu içinde yazdım.O kadar yakıt yakan kamyon vs varsa o kadar gaz tüketen termik santraller,ağır sanayi fabrikalar,85 milyon ülkede ısınması gaz ile sağlanan yapılar yok mu?
Kıymetli bir yakıt değil de bir mutfak tüpü nasıl 500 lira oluyor.Bir aylık ısı mama nasıl 2300 lira ödüyorum.İşlerine gelmiyor yoksa kıymetli yakıtı görürdünüz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 6 Ağustos 2023; 14:17:46 >
Aslında senin gibi uslüpta olan birine cevap yazmaya dahi gerek yok. Karakterin haricinde cahilliğin de bir ayrı. Isınmayı sağladığın gaz ile lpg aynı gaz zannediyorsun bir de ahkam kesiyorsun. Git iki satır bir şeyler oku kendini geliştir. Boşuna da tekrar cevap yazma muhattap olacak değilim. Mazutlu arabanla mutluluklar tartartar.
Akarykit istasyonuna gidince gidip bir say bakalım kaç tane motorin kaç tane LPG pompasi var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Ya arkadaş sen neyin kafasını yaşıyorsun? Sanki şuanda satılan araçlardan önce satılan dizel araçlar toplatıldı mı? Ki dizelin yediği zammı benzinde yedi. Daha fazlasını da LPG. Ağlayıp ağlayıp konu açma artık. Bu millet bunu istedi. Bunu yaşıyoruz. Gerçekleri kabullenip bir LPGli araç çek altına.
|
Adam arabasi dizel diye dizel ucuz olmasi gerek diyor. Ülke batmis halaa tek kendilerini dusunuyorlar
|
Yav arkadaşım bu forumda binlerce kez yazıldı.Lpg ve benzin daha az talep görüyor .Ayrıca dizel diye bir yakıt yok onun ismi motorin.Motorin sadece binek araçlarda kullanılmıyor.Daha fazla talep görüyorsa daha pahalı olur.Hala yok LPG niye daha ucuz yok benzin niye daha ucuz diye soruyorsunuz.
|
Hayır LPG daha ucuz diye ağlanmak, ben yandım başkaları da yansın istiyorum demekten farklı değil. Motorin neden bu kadar pahalı diye sormayı becerebilselerdi zaten bugün ülke bu durumda olmazdı. İ |
Benzer içerikler
- araç ruhsatı başkasının eline geçerse
- citroen c4 yorumları
- oto süpürge tavsiye
- bridgestone blizzak lm005 yorum
- kia sportage mi nissan qashqai mi 2024
- zes şarj istasyonu fiyat
- 2025 araba fiyatları ne olur
- alpine a290 fiyat
- en çok tutulan suv araçlar
- byd denza
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X