Şimdi Ara

Lpg li araçlar neden yanar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nedense hep bakıyorum eski model araçlar yanıyor şahin tofaş gibi..

sürekli sistemde kaçak var mı diye kontrol de ediyorum.

ve ayrıca lpg li araçların belli bir bölümü de kaza anında yanıyor.

size sorum başıma göre bir olay gelmemesi için lpg li aracta hangi önemleri almam lazım?

gittiğim lpg ciler de sadece soymaktan yana...aracımın kaçağını gidermeden beni yola saldıkları oldu.

şu an lpg değişimini tek tanıdığım usta ile yapıyorum. lpg ci olmasa da sorun yaşatmıyor bana.

lpg de hızlı da gitmiyorum sabit 75km hız... bu şekil kullanıyorum

• Kaçak olursa da patlatır,kaza durumunda gaz sıkışması vs olursa da.

Ola ki kaçak varsa fazla sehirici ne girme. Bir cakmakla bumm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Kaçak olursa da patlatır,kaza durumunda gaz sıkışması vs olursa da.

kontrol ettiriyorum şu an kaçak yok..ama bu sanayi esnafının umursamaz durumundan maddi ve manevi durumda yıpranıyoruz...
    şu an kaçak yok...3 senedir yanmamışım araba bende sürekli bakıyorum...bundan sonra yanmam di mi?
  • K.B.R.O kullanıcısına yanıt
    LPG yangınlarının tek sebebi hatalı montaj, kalitesiz malzeme kullanımı ve kaçak oluşmasıdır. LPG tankları darbe aldığında patlamaz. Benzin depolarına göre çok daha sağlam ve güvenlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: *President*

LPG yangınlarının tek sebebi hatalı montaj, kalitesiz malzeme kullanımı ve kaçak oluşmasıdır. LPG tankları darbe aldığında patlamaz. Benzin depolarına göre çok daha sağlam ve güvenlidir.

Hocam kazalarda lpg nin patlamasının geneli gaz sıkışması degil mi? Depon dolu ve kazada lpg tankı videoda ki gibi bükülürse , o var olan gaz nereye gidecek ? Tıpkı evdeki mantık.

• birkaç kez motor bölümünde yangın çıkan araç gördüm ama ,yeni model arabalardı lpg li miydi bilmiyorum

• K.B.R.O kullanıcısına yanıt
    Evde veya araçta farketmez lpg sanılan gibi bir basınç oluşturmuyor içeride. Eskiden evlerde tüp patlamasından yangınlar çıkardı. O patlamaların sebebi dolu tüpler değil boş tüpler. Boş tüp, daha doğrusu içinde artık yeterince basınç kalmamış lpg tankı içine alev çekerse ancak o halde patlar. Bunun haricinde doluda olsa tüp veya tank et kalınlığı olarak çok dayanıklı üretiliyor. Tank darbe aldığında patlamamasının sebebi içerideki oluşacak basınca karşı dayanıklı üretilmesi.

Aşağıda LPG tankları üzerinde yapılmış bir balistik test var.

Aşağıdaki testte de gördüğünüz gibi LPG yanıp tank içindeki basınç düştükten sonra alevin tank içine girmesi nedeniyle patlama oluyor. Buda demek oluyor ki, LPG hattımızda ya da tankımızda bir yangın başlamış ise, LPG tankı boşalmadan ya gazı keseceğiz ya da orayı hemen terkedeceğiz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

birkaç kez motor bölümünde yangın çıkan araç gördüm ama ,yeni model arabalardı lpg li miydi bilmiyorum
    lpg hemen gaz haline geldiğinden dolayı bir sıkışmaya ve kıvılcıma gelmez. Dizel ve benzine göre çok daha erken yanar.
  • Eski sistem Lpgli araçların yanma sebebi, hiç benzinde kullanılmadıklarından kuruyan ve çatlayan benzin hortumlarının, Lpg bittiğinde benzine geçildiğinde benzini damlatması ve sıcak motor gövdesi üzerine denk gelen benzinin tutuşmasıdır.
    Çoğunluğunun sebebi budur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bal974 B kullanıcısına yanıt
    ben de bunu yazacaktim ama sen once davranmissin.benden cok yasiyacaksin :)

• LPG'siz şahin mi var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

kontrol ettiriyorum şu an kaçak yok..ama bu sanayi esnafının umursamaz durumundan maddi ve manevi durumda yıpranıyoruz...
    şu an kaçak yok...3 senedir yanmamışım araba bende sürekli bakıyorum...bundan sonra yanmam di mi?

Muhabbete bak.. Yanmisim yanmamisim. Hocam kendinizden bahsediyorsunuz, sigaradan degil. Bilmem farkinda misiniz? Herseyden once guvenlik gelir. Kacak konusunda ufacik bir sorun dahi varsa, lpgsiz kullanin. Varsin km de 10-15 kurus fazla yaksin. Sadece 1 kez yasama hakkiniz var bunu unutmayin. Bu kazalar Allah korusun anlik kazalar. Bir kere olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: gitarist1186

quote:

quote:

Muhabbete bak.. Yanmisim yanmamisim. Hocam kendinizden bahsediyorsunuz, sigaradan degil. Bilmem farkinda misiniz? Herseyden once guvenlik gelir. Kacak konusunda ufacik bir sorun dahi varsa, lpgsiz kullanin. Varsin km de 10-15 kurus fazla yaksin. Sadece 1 kez yasama hakkiniz var bunu unutmayin. Bu kazalar Allah korusun anlik kazalar. Bir kere olur.

Alıntıları Göster
    akşam discovery kanalında tam da bununla ilgili bir test vardı, türkçe çevirisi berbat 5. vites programında "patlama" testi yapıldı...

önce araca lpg ile test yapıldı, bilerek kaçak bir nokta bırakıldı ve bir kıvılcım verildi, lpg'de araç alev aldı ama çok büyük bir patlama oluşmadı...

ikinci deneme benzinde yapıldı, aynı şekilde benzin kaçağı bırakıldı ve kıvılcım verildi...arabanın patlaması diğerinin kat kat üstündeydi...

sonuç olarak "benzin kaçağı daha tehlikeli" dendi...tabii doğru tercüme yapıldıysa, çünkü program tam bir çeviri faciası, saçma sapan türkçesi var seslendirenlerin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Bayberty

akşam discovery kanalında tam da bununla ilgili bir test vardı, türkçe çevirisi berbat 5. vites programında "patlama" testi yapıldı...

önce araca lpg ile test yapıldı, bilerek kaçak bir nokta bırakıldı ve bir kıvılcım verildi, lpg'de araç alev aldı ama çok büyük bir patlama oluşmadı...

ikinci deneme benzinde yapıldı, aynı şekilde benzin kaçağı bırakıldı ve kıvılcım verildi...arabanın patlaması diğerinin kat kat üstündeydi...

sonuç olarak "benzin kaçağı daha tehlikeli" dendi...tabii doğru tercüme yapıldıysa, çünkü program tam bir çeviri faciası, saçma sapan türkçesi var seslendirenlerin...

Alıntıları Göster
    Zaten 3 liralık LPG alıyorsun, patlasa, cürmü kadar yer yakar. Korkmana gerek yok o yüzden.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Zaten 3 liralık LPG alıyorsun, patlasa, cürmü kadar yer yakar. Korkmana gerek yok o yüzden.

İyi aklında kalmış...demek ki takip ediyorsun beni
  • quote:

quote:

Ailecek, severek takip ediyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: vebo

ben de bunu yazacaktim ama sen once davranmissin.benden cok yasiyacaksin :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Eski sistem Lpgli araçların yanma sebebi, hiç benzinde kullanılmadıklarından kuruyan ve çatlayan benzin hortumlarının, Lpg bittiğinde benzine geçildiğinde benzini damlatması ve sıcak motor gövdesi üzerine denk gelen benzinin tutuşmasıdır.
    Çoğunluğunun sebebi budur.

yeni sistem sıralı lpg ler yanmıyor mu?

ve ayrıca ben aracımı ısınana kadar benzinde çalıştırıyordum.ısındıktan sonra otomatik olarak lpg ye geçiyor.

böyle olduğu için risk altında değil miyim oluyor?
  • quote:

quote:

quote:

anne baba ve kardeşlerin gerçekten tanıyor mu beni?

• quote:

quote:

quote:

quote:

anne baba ve kardeşlerin gerçekten tanıyor mu beni?

O ikide bir geçip durduğun sınır kapısındaki yaşlı, aksi memur kim zannediyorsun ki?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.