Şimdi Ara

honda civic lpg li olduğu halde benzin göstergesi neden düşüyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
50.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eyumru

Ocak 2014 itibari ile BRC montajı yapan yetkili servisler araca bu kiti ücretsiz bağlayacak. Bu cümleyi net anlamadım. Benim aracıma da serviste brc montajı yapıldı. Ancak ücret isteniyor. Bu durumu biraz açar mısınız?
    slm bende lpg de ıken benzin de gidiyormuş gıbı ibrenin düşmesine gıcık oluyorum ıbre düşüyor ama benzin harcamıyor.
    honda ersavaş bu ay ücretsizbır kıt takacaklarını 50 tl işçilik alınacakmış bu sorunun kontak acınca düzelecegi yolda gıderken yıne ıbrenın düşecegı fakat tekrar kontak acıp kapanınca düzelecehı soylendı
    yotube şöyle bı vıde o var benzin gostergesinde lpg mıktarını gosterır sekılde bunu honda bayımı yoksa normal bır lpg ustasımı yapmıs yapan yaptıran varsa bılgı verırse sevınırım ,bu daha ıyı gibi

http://www.youtube.com/watch?v=ZXua99ws0Wg

• quote:

Orijinalden alıntı: biyolog67

slm bende lpg de ıken benzin de gidiyormuş gıbı ibrenin düşmesine gıcık oluyorum ıbre düşüyor ama benzin harcamıyor.
    honda ersavaş bu ay ücretsizbır kıt takacaklarını 50 tl işçilik alınacakmış bu sorunun kontak acınca düzelecegi yolda gıderken yıne ıbrenın düşecegı fakat tekrar kontak acıp kapanınca düzelecehı soylendı
    yotube şöyle bı vıde o var benzin gostergesinde lpg mıktarını gosterır sekılde bunu honda bayımı yoksa normal bır lpg ustasımı yapmıs yapan yaptıran varsa bılgı verırse sevınırım ,bu daha ıyı gibi

http://www.youtube.com/watch?v=ZXua99ws0Wg

Alıntıları Göster
    60bin tl ye sıfır araba satıp sonra da böyle tırı vırı sebeblerle müşterisini harcayan Honda ya bunu hiç yakıştıramadım. Bu kadar güzel arabalar yapan Honda için bu küçücük detayı çözmek çok ta zor olmasa gerek. İnşallah en kısa zamanda çözüme kavuşursunuz, keyifli sürüşler.

• Takılan modül bu fabrika çıkışlı lpg li araçlara artık icretsiz montaj yapiyorlar!! Daha once ucret odeyenler ise faturayla birlikte gidip ucretini geri aliyor bu sorun olmuyor artık..
     honda civic lpg li olduğu halde benzin göstergesi neden düşüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trust34

Takılan modül bu fabrika çıkışlı lpg li araçlara artık icretsiz montaj yapiyorlar!! Daha once ucret odeyenler ise faturayla birlikte gidip ucretini geri aliyor bu sorun olmuyor artık..
    honda müşteri hizmetlerini aramıştım honda bayiden bana dönüş yaptılar . modül ve işçilik ücretsiz yapılacak arkadaşlar bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biyolog67 -- 4 Mart 2014; 10:07:20 >

• Dun yarim depo lpg olmasina ragmen yolda giderken arac stop etti bidaha da calismadi birakac kontrolden sonra herseyin normal olduguna kanaat getirdim ve surekli sifir olan benzin gostergesinin algimi yaniltip benzin almayi unutturdugunu anladim, benzin aldim bidonla hersey normale dondu, ilginc olansa su lpgde giderken stop etti... Demekki girip ciktigim alt gecitte benzin pompasi hava cekti isinincada sistem araci korumaya aldi, dikkat etmek lazim. Su yeni gosterge sisteminin piyasaya cikmasini 4 gozle bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: welldeath

Dun yarim depo lpg olmasina ragmen yolda giderken arac stop etti bidaha da calismadi birakac kontrolden sonra herseyin normal olduguna kanaat getirdim ve surekli sifir olan benzin gostergesinin algimi yaniltip benzin almayi unutturdugunu anladim, benzin aldim bidonla hersey normale dondu, ilginc olansa su lpgde giderken stop etti... Demekki girip ciktigim alt gecitte benzin pompasi hava cekti isinincada sistem araci korumaya aldi, dikkat etmek lazim. Su yeni gosterge sisteminin piyasaya cikmasini 4 gozle bekliyorum
    Merhaba arkadaşlar,

Bu sorunu gidermek adına bir ürün tasarladım.

Ürün BRC nin LPG göstergesini ortadan kaldırıyor. Artık LPG göstergeniz de aracın orjinal göstergesinde görünecek.

Araç benzin ile giderken aracın göstergesi ve I-MID ekranı olması gerektiği gibi benzini baz alıyor. Araç LPG ye geçtiği anda Hem gösterge hemde I-MID ekranı deponuzdaki LPG miktarına göre değişiyor. Değişim süreci yaklaşık olarak 50 saniyede gerçekleşiyor.

Araç benzine her geçişinde depodaki son benzin durumu gösterildiği ve araç benzinle ilerleyeceği için benzin herzaman normal seviyesinde görünüyor ve sorun ortadan kalkmış oluyor. Aynı zamanda yoldan gözünüzü almadan ayrıntılı bir biçimde LPG yi görme imkanına kavuşuyorsunuz.

Honda yetkilileri CEO su ilede görüştüm. Şuan ürün İngilterede test ediliyor. 2015 veya 2016 da yedek parça olarak tanımlayacaklarını söylediler.

Ürün Montaj talimatıyla birlikte gösderiliyor. İşi bilen biri 15 dakikada montajını yapabilir. Yapılamaz ise aracı bilen bir tamirci bile rahatlıkla yapabilir.

Ürün boyutları 35x23x15mm dir 8 adet kablo çıkışı vardır. Bütün testleri yapıldı önlemler alındı kesinlikle araca herjangi bir zarar vermez çalışma düzenini bozmaz.

Firma benim olup Sakarya'dadır. Ürün fiyatı 290 tl dir. 2 yıl garantisi var.

Her zaman sorularınıza açığım. Bana mail yada telefonla ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla,

Ahmet Cevdet Öztürk
    Elektrik Elektronik Mühendisi
    Email:acozturk@aoto.com.tr
    Cep:+90545 2087184

• quote:

Orijinalden alıntı: AotoES

Merhaba arkadaşlar,

Ürün BRC nin LPG göstergesini ortadan kaldırıyor. Artık LPG göstergeniz de aracın orjinal göstergesinde görünecek.

Araç benzin ile giderken aracın göstergesi ve I-MID ekranı olması gerektiği gibi benzini baz alıyor. Araç LPG ye geçtiği anda Hem gösterge hemde I-MID ekranı deponuzdaki LPG miktarına göre değişiyor. Değişim süreci yaklaşık olarak 50 saniyede gerçekleşiyor.

Araç benzine her geçişinde depodaki son benzin durumu gösterildiği ve araç benzinle ilerleyeceği için benzin herzaman normal seviyesinde görünüyor ve sorun ortadan kalkmış oluyor. Aynı zamanda yoldan gözünüzü almadan ayrıntılı bir biçimde LPG yi görme imkanına kavuşuyorsunuz.

Honda yetkilileri CEO su ilede görüştüm. Şuan ürün İngilterede test ediliyor. 2015 veya 2016 da yedek parça olarak tanımlayacaklarını söylediler.

Ürün Montaj talimatıyla birlikte gösderiliyor. İşi bilen biri 15 dakikada montajını yapabilir. Yapılamaz ise aracı bilen bir tamirci bile rahatlıkla yapabilir.

Ürün boyutları 35x23x15mm dir 8 adet kablo çıkışı vardır. Bütün testleri yapıldı önlemler alındı kesinlikle araca herjangi bir zarar vermez çalışma düzenini bozmaz.

Saygılarımla,

Ahmet Cevdet Öztürk

Alıntıları Göster
    Bu sorunu Honda servisi ücretsiz hallediyor. Fabrika çıkışlıysa tabi. Ufak bir parça takıyorlar. Bizim o parça bozulmuştu ücretsiz değiştiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: AotoES

Merhaba arkadaşlar,

Saygılarımla,

Ahmet Cevdet Öztürk

olması gerekeni yapmışsınız. tebrik etmek lazım. Ancak fiyat bana yüksek geldi, uygun bir fiyat yaparsanız bence daha çok alıcıya ulaşabilirsiniz.

----

Ayrıca Hoca Civic eco FABRİKA ÇIKIŞLI LPG Lİ DEĞİL. Motorla alakalı bazı parçalar farklı olabilir, ama kit değil.

Sen aracı satın aldıktan sonra Sanayide anlaşmalı bir BRC servisine montaj yaptırılıyor. ( ANkara da Gimat oto sanayi içindeki BRC servisinin önünde sıfır civicler görebilirsiniz. )

Akıl var mantık var. fabrikasyon bir sistemin göstergesi çalışmaz mı ? 2000 model Fabrikasyon LPG li renault espace gördüm. Benzin ibresinin yanında LPG ibresi bulunuyor. Öyle konsol monsol delinmemiş, direk orijinal gösterge.

Honda "FABRİKASYON" Yalan atıyor, kullanıcıları yanıltıyor. Her ne kadar Honda araç bakıyor olsam da durum bu şekilde.

LPG montajı Sanayi işi ve SONRADAN.

saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: avansis

Takılan modül bu fabrika çıkışlı lpg li araçlara artık icretsiz montaj yapiyorlar!! Daha once ucret odeyenler ise faturayla birlikte gidip ucretini geri aliyor bu sorun olmuyor artık..

3gün evvel aracıma lpg taktırdım aracı lpg de kullanıyorum fakat benzin ibresi düşüyor sürekli bu modül bizim araçlara da takılır mı civic 1.8 i-vtec hb

• ilker0607 kullanıcısına yanıt
    Hocam fd6 ya oluyor ama sizin araçda olurmu bunun en iyi cevabını servis verir..

• Arkadaşlar Merhaba,
    Konu ile ilgili gelisme var mı? Civic 1.8 hb almak üzereyim ve alacağım araçta brc lpg var, söz konusu sorun bu araçta da mevcut imiş. Yani araç yol aldıkça benzin tüketiyor gibi değer veriyor imiş. Yapmam gereken yetkili servise gidip bahse konu modülü taktırmak mi?
    Yardımlarınızı bekliyorum.

Araç 2008 model.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhakik86 -- 26 Aralık 2014; 21:19:38 >
  • 2014 civic sahibiyim.lpg taktirdim ve gösterge sorununu biliyordum. Takan usta hocam tek dikkat edeceğin şey yarim depo üstü benzinle gezmek dedi tmm dedim. Sonra gösterge düştü düştü çeyrek depo olunca km 150 falan di bi baktım yükseldi gostergeye baktım yarım deponun üstüne çıktı. Yani ne aparat ne bişey kasmayin. Yarım depodan fazla benzin her derdin ilacı. Dedim abi kit takalim.takariz problem değil ama tavsiye etmiyorum sen beni dinle demişti. Mocan aydın usta Sagolasin

• Bende de oluyor arasira. Sonra kendiliginden yukselmeye basliyor ibre.

• quote:

Orijinalden alıntı: uykr

Bende de oluyor arasira. Sonra kendiliginden yukselmeye basliyor ibre.
    Araç ateşlemeyi benzinle yaptığı için siz lpg de dahi kullansanız benzin azalacaktır.Ama benzinde kısa sürede aşırı azalma oluyorsa gene de servise götürmeniz de fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Steelhammer

Araç ateşlemeyi benzinle yaptığı için siz lpg de dahi kullansanız benzin azalacaktır.Ama benzinde kısa sürede aşırı azalma oluyorsa gene de servise götürmeniz de fayda var.

Alıntıları Göster
    lpgde de çalışsa benzin harcar bir mikta ondan olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ps3xbox360

lpgde de çalışsa benzin harcar bir mikta ondan olabilir.

Alıntıları Göster
    buna benzer bir sorun bizim 2.el aldımız megane araçtada var,bugün bursaya gittik lpg olarak sonra benzin yok uyarısı verdi,daha sonra bir yerden 20 tl lik gaz aldık bu sefer benzin bitti uyarısı vermedi,ne alaka anlamadık,araçta gazda vardı 5-6 gün önce lpg gazı fullemiştik çünkü,bu sorunu nasıl çözeriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tornavidaİsmail

buna benzer bir sorun bizim 2.el aldımız megane araçtada var,bugün bursaya gittik lpg olarak sonra benzin yok uyarısı verdi,daha sonra bir yerden 20 tl lik gaz aldık bu sefer benzin bitti uyarısı vermedi,ne alaka anlamadık,araçta gazda vardı 5-6 gün önce lpg gazı fullemiştik çünkü,bu sorunu nasıl çözeriz

Lpg taktirdiginiz yere gidin,ucret karsiligi modul takiyorlar.O zaman sorun kalmiyor.Onlara zaten benzin gostergesi dusuyor deyin anlarlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    2.el aldık aracı,zavoli var araçta,uyarıyı verdi benzin yok,sonra gaz aldık,uyarı vermeyi kesti :)
    acaba stop edip çalıştırdık diye mi sıfırladı onuda anlamadım
    lpg göstergesi ise halen uyarı vermedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tornavidaİsmail

2.el aldık aracı,**** var araçta,uyarıyı verdi benzin yok,sonra gaz aldık,uyarı vermeyi kesti :)
    acaba stop edip çalıştırdık diye mi sıfırladı onuda anlamadım
    lpg göstergesi ise halen uyarı vermedi

Fransiz araclarda(Pug ve Renault)kalan yakit hesabini depodaki samandiradan yapmiyor hareket halinde iken.Yani ilk acista dogru okuyor,sonra yakit tuketimi ortalamaniz ve gidilen km ile dogru orantili olarak beyin hesap yapiyor,ona gore dusuyor ibre.Bu yuzden stop ettiginizde sifirlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    anladım teşekkürler.,bazı yorumlar okudum ama ne kadar doğru bilmem
    bazı araçlar belli bir hızdan sonra yakıtı benzinden alıyormuş diyorlar
    mesela gazı komple bitirdiğimde araç otomatik benzine alırmı kendini zavolinin göstergesi varda benzin ve gaz diye,ilk çalıştırdığımızda benzinde sonra kendizi 1-2 dk içinde gaza alıyor.
    bu modül olayının herhangi bir zararı varmı acba,yada böyle kullanmaya devam mı edeyim edeceksem nelere dikkat etmeliyim,aldığımız ilk araçta bilgi sıfır bu konularda,ordan burdan yardım alıyoruz
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.