Şimdi Ara

honda civic lpg li olduğu halde benzin göstergesi neden düşüyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
2
Favori
50.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bende honda civic otomatik vites almayı düşünüyorum. Şanzuman konusunda çekincelerim yok fakat bu benzin / LPG dönüşümü ve gösterge hataları ile ilgili olaram ciddi çekincelerim var. Bu konu ile ilgili olarak son güncel bilgisi olan varmı acaba
  • 1 Ocak günü benzin göstergesi azizliği ile 2013 model araçla yolda kaldım. Tüm durumu honda merkeze aktardım. Bugün beni aradılar. Konu ile ilgili yazılım sorunu çözülmüş testleri yapılmış onaylar alınmış, şu anda üretim ve stok yapılmakta olup Ocak ayı sonuna kadar servisler ve bayiler tarafından gerekli bilgilendirmeler yapılacak mış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyumru

1 Ocak günü benzin göstergesi azizliği ile 2013 model araçla yolda kaldım. Tüm durumu honda merkeze aktardım. Bugün beni aradılar. Konu ile ilgili yazılım sorunu çözülmüş testleri yapılmış onaylar alınmış, şu anda üretim ve stok yapılmakta olup Ocak ayı sonuna kadar servisler ve bayiler tarafından gerekli bilgilendirmeler yapılacak mış.

Benim aracımın da benzin göstergesi benzin aldığım halde çalışmıyor ve uyarı veriyor bilgi ekranı, bahsettiğiniz yazılım umarım bir an önce çıkar piyasaya ancak şimdi bunu hata olarak görmeyip düzeltim işini ücret karşılığı yaparlarsa sıkıntı olur gibi, malum yetkili servis, fiyatı uçacaktır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tylol_Hot -- 7 Ocak 2014; 10:42:34 >
  • Fransiz araclarinda gorulur bu durum genelde.100 tlye modul takinca duzeliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • citroen ve honda da benzin sarfiyatı depo yerine tekerin dönüşüne göre hesaplandığından. DEpodaki benzin azalmasa bile km yaptıkça gösterge azalır. Hondanın kendi sözde "ORjİNAL" lpli aracında neden bu sorun varki? piyasada takılsa anlayacağız.
    Honda türkiye BRC türkiye ile anlaşıp, atölye yerine fabrikada montaj yapıldığı ortaya çıkıyor.
    maedm 3-4 senedir Lpg uyum süreci adı altında müşterileri oyalayan honda bu konuyu neden atlamış? Yada diğer uyum için değiştirdik dedikleri parçalarıda bu şekilde unutmuş olabilir mi?
    Çünkü lpg uyum süreci için çalışıyoruz diyen bir fabrika montaj sonrası aracı sürmeyimi unutmuş? lpg li araçta benzin deposunun tüketim varmışcasına azalması çok kötü ve ciddi bir sorundur çünkü...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni honda'lardansa yakıt azalmasını ECU'ya göre yapıyor. Şamandıra yukaru doğu oynamadıkça ibreyi yükseltmiyor. Benzin bitti raddesine gelirse aracı korumak için stop edebiliyor. Kontağı kapatıp açtığınızda benzin aldınız sanıyorsa mesele yok. Bendeki Subaru'da öyle. Benzin ibresi düşüyor, düşüyor, ışık yakıyor... Kontağı kapatıp açarsan benzin aldın sanıyor. Yola devam ediyorsun. İbre ve km sayacı sıfır gösterse bile benim araç stop etmiyor. Yeni hondaların aracı korumak adına stop ettiğine dair şehir efsanesi duydum sanayide. Ne kadar doğru bilmiyorum.
  • Keşke aracı korumak için stop etse. Diyorum ya göstergeye aldanıp yolda kaldım. Sabah olduğu için lpg ye de geçmedi. En az 4 litre benzinle çalışıyormuş böyle durumda. Benzin almak ve depoya elle bunu doldurmak hepsi honda için birer artı değer (!). Bu durumu da ayrıntılı şekilde kendilerine aktardım. Telefonla mesaj bıraktım. Ancak aynı metni faksla da gönderdikten sonra geri dönüş yaptılar. Dolayısıyla bir arkadaşın dediği gibi;
    1-Siz Japon iyi bir markaya 2 yıldır orijinal lpg takarak sattığınızı iddia edeceksiniz. Sonra da bu rezilliği bize sıfır araçta yaşatacaksınız.
    2-Bunları iletmek ya da hangi konuda olursa olsun maalesef ciddi bir halkla ilişkiler ağı göremedim.
    3-Toyota boşuna en iyi olmuyor diye de düşünüyorum. 10 Yıl Toyota kullanan biri olarak en ufak mesajda sizi arayıp konu hakkında ciddi açıklamalar yapmaları yaşanmış örneklerdir. Ne yapalım honda da böyle NASIL OLSA LPG ORJİNAL VE SATARIZ...

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Fransiz araclarinda gorulur bu durum genelde.100 tlye modul takinca duzeliyor

Maalesef, modül kesin çözüm değil, okuduğum kadarıyla sıkıntısı giderilemeyen araçlar var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tylol_Hot

quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Fransiz araclarinda gorulur bu durum genelde.100 tlye modul takinca duzeliyor

Maalesef, modül kesin çözüm değil, okuduğum kadarıyla sıkıntısı giderilemeyen araçlar var..

Peugeot ve renault lar da ise yariyor
  • 27 aralıktan itibaren yazılanları okudum . Birkaç satırbaşı ile konuya gireyim. (Honda 2013 otom. lpg)
    İnşallah bu "ocak sonu" bilgisi doğru çıkar.
    Ben şimdilik depoyu tam doldurmakta çözümü buldum. Depoyu bir kere tam doldurduktan sonra
    "gidilebilecek km" miktarı azalıyor. Ancak lpg alıp trip A veya B, sıfırlandığında gidilebilecek km;
    tekrar daha yüksek bir rakama çıkıyor. Honda kalıcı çözüm buluncaya kadar böyle idare edeceğiz.
  • Arkadaşlar, biraz baktım ama, açılmış daha uygun bir konu başlığı bulamadım.
    (Araç: Honda elegance 2013 otom. eco brc lpg.)
    Konu şu: Benzinle kullanırken son derece mükemmel. Ancak lpg ile kullanımda
    bazen, tam olarak tekleme diyemem, fakat zayıf bir şekilde de olsa hissedilen bir
    şey yapıyor. Yaklaşık bir ay boyunca serviste ve yetkili lpg servisinde incelendi,
    yol testleri yapıldı. Netice olarak i-VTEC özelliğinden kaynaklanan bir durum olduğu
    (fabrikaya da danışarak) ve bunun tüm lpg li araçlarda olduğu, arıza olmadığı ifade edildi.
    Şimdilik kullanıyorum. Fakat merak ettiğim konu, tüm brc lpg'li i-VTEC hondalarda
    bu durum var mı? Bu konuda cevaplayan olursa çok memnun olurum doğrusu...
  • quote:

quote:

1 Ocak günü benzin göstergesi azizliği ile 2013 model araçla yolda kaldım. Tüm durumu honda merkeze aktardım. Bugün beni aradılar. Konu ile ilgili yazılım sorunu çözülmüş testleri yapılmış onaylar alınmış, şu anda üretim ve stok yapılmakta olup Ocak ayı sonuna kadar servisler ve bayiler tarafından gerekli bilgilendirmeler yapılacak mış.

Benim aracımın da benzin göstergesi benzin aldığım halde çalışmıyor ve uyarı veriyor bilgi ekranı, bahsettiğiniz yazılım umarım bir an önce çıkar piyasaya ancak şimdi bunu hata olarak görmeyip düzeltim işini ücret karşılığı yaparlarsa sıkıntı olur gibi, malum yetkili servis, fiyatı uçacaktır..

Sorun cozulmus, yetkili servisler montaja baslamis, fiyat 130 TL (Adana Tekbas)..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Sorun cozulmus, yetkili servisler montaja baslamis, fiyat 130 TL (Adana Tekbas)..

130 lira olan bu yazılımı uygulayan var mı acaba?
    Sorun tamamen çözülüyor mu?

• Araç ilk çalıştığında benzin ile çalışır daha sonra Lpg'ye geçer yani belli bir süre sonra ilk çalıştırdığınız andan itibaren gaza basıp gidiyor iseniz Benzinde gidiyorsunuzdur

Ha bu durum Lpg'ye geçincede yapıyorsa servise bir gösterin der
    im.
  • Dün Bursa Honda Brc yetkili servisinde modül montajı yaptırdım. Fiyat aynı. Netice... Evet problem halloldu.
    Kontak her açıldığında önce sıfır gözüküyor. 20 sn kadar sonra depodaki gerçek miktar gözüküyor.
    İ-Mid ekranında ise olması gereken bilgiler (ortalama yakıt, kalan km. vs) doğru olarak yer alıyor.
    Modül, direksiyon milinin sağ tarafındaki boşluğa monte ediliyor. ( Civic eco otom. elegance 2013)
    Montaj 45 dk. kadar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hussoloji

quote:

quote:

quote:

Ben bu kiti aracıma taktırdım (Ocak 2014 itibari ile BRC montajı yapan yetkili servisler araca bu kiti ücretsiz bağlayacak), tam bir başarı var diyemem, araç hareket halinde yine benzin tüketiyormuş gibi ibreyi düşürüyor, ancak stop edip tekrar çalıştırıldığında ibre eski yerine geliyor, maliyet Adana Tekbaş'da 130 TL.

• Sonra vay efendim insanlar neden dizel alıyor...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben bu kiti aracıma taktırdım (Ocak 2014 itibari ile BRC montajı yapan yetkili servisler araca bu kiti ücretsiz bağlayacak), tam bir başarı var diyemem, araç hareket halinde yine benzin tüketiyormuş gibi ibreyi düşürüyor, ancak stop edip tekrar çalıştırıldığında ibre eski yerine geliyor, maliyet Adana Tekbaş'da 130 TL.

nasıl yani sürüş esnasında benzin ibresi yine düşüyormu? ya stop etmeden uzun süre gidilirse? benzin bitti gözükecek yine.

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

nasıl yani sürüş esnasında benzin ibresi yine düşüyormu? ya stop etmeden uzun süre gidilirse? benzin bitti gözükecek yine.

Sorunuzun cevabı maalesef evet gibi duruyor. Gidilecek km. hesabı; her kontak açılışında depoda o anda bulunan benzin miktarına
    göre yapılıyor. Size örnek vereyim. Dün kontağı ilk açtığımda 519 km. gösterdi. Yaklaşık 20 km. kadar kullandım. Tekrar çalıştırdığımda
    517 km. gözüktü. Gün içinde bu yaklaşık böyle tekrarlandı. Ama örneğin depodaki benzin az ve km. de 100 göstersin. 120 km. yapılırsa
    ne olur. Herhalde bitti gözükür. Bu deneyimi yaşayan biri yazar, kesin neticeyi öğreniriz.

• Tylol_Hot T kullanıcısına yanıt
    Ocak 2014 itibari ile BRC montajı yapan yetkili servisler araca bu kiti ücretsiz bağlayacak. Bu cümleyi net anlamadım. Benim aracıma da serviste brc montajı yapıldı. Ancak ücret isteniyor. Bu durumu biraz açar mısınız?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.