Şimdi Ara

Klima açınca hararet düşmesi normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Trafikte camları kapatıp klima açtım gürültüden ve sıcaktan bunaldığım için, iki dakikada buz gibi oldu araç.O ara trafik hafif hafif ilerlemeye başladığında motor sıcaklığının bir tık düşük olduğunu farkettim.90 derecede değilde 80 derecede duruyordu ibre.Termostat mı bozuk acaba diye düşündüm ama imkanı yok, çünkü termostat değişeli daha iki bin km bile olmadı sıfır termostat takılı üzerinde.Sonra klima açtığım için mi düştü acaba diye klimayı kapattım ve sıcaklık hemen tekrar 90 dereceye geldi.Benim bildiğim klima açınca hararet yükselmesi lazım bunun harareti düşüyor, normal mi bu yoksa bir sıkıntı mı var ?

• Araciniz mercedes cla olabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkolo88

Araciniz mercedes cla olabilir mi ?
    Yok hocam keşke olsa :) çok severim cla nın kasasını tek sevdiğim mercedes kasası diyebilirim.Aracım chevrolet cruze 1.6
  • Evet düşer, çünkü klima fanı çalısmaya başlıyor.
  • War Rock W kullanıcısına yanıt
    Hayir anlattiklarinizi dusununce hepsinde bu sorun vardi. Termostati degismeyen arac kalmamisti. Dedim yine cladan sikinti yasayan biri mi acaba.
  • captor34 kullanıcısına yanıt
    İşte termostat bu durumlar için var, termostatın kendini kapatması lazım.

Konuya gelirsek kışın tekrar deneyin. Araç çok geç ısınır, yokus aşağı inerken hareret düşerse termostat diyebiliriz.

Yada motor soguk iken biraz kullanın, hareret göstergesi hareket edince (60c civarına ulaşınca) kaputu açıp radyatöre dokunun, soguk ise sıkıntı yok, sıcak ise termostat
  • Eğer klima radyatörü aracın radyatörü ortak ise klima fanı çalışır ve radyatörü bir tık fazla soğutur. Benim s40'da da hararet ibresi oynamasa da 82 dereceye kadar soğutuyordu klima açılınca.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yükselmediyse np.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.