Şimdi Ara

Araba kaç derecede fan açar ? Hararet...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
28.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Clio, Symbol, Logan, Sandero, Twingo gibi Reno grubu 1.2 motor araçlarda soğutma suyu kaç derece sıcaklığa ulaştığında fan açılıyor ?

Bugün 28 derece sıcaklıkta şehiriçi sıkışık trafiğe girildi, soğutma suyu max 100 dereceyi görmesine rağmen fan açılmadı... hatta kaputu açıp kontrol ettik :)

Isınan motor yol boyunca 93 - 97 civarı seyretti...

Çevreyolunda trafiğin açıldığı durumda hızlı bir şekilde 87 - 89 aralığına sabitleniyor gibi...

Fan 1. kademe 100+ derecenin de üzerinde mi açılıyor ? Renault un bu motor seçeneğinde bu dereceler normal midir... Bilenler yazabilirse iyi olur...

Test etmeye devam...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Fanı Kaç Derecede Açılır? Hararetin Önemi

Arabanın soğutma sisteminde hayati bir rol oynayan fan, motorun aşırı ısınmasını önlemeye yardımcı olur. Fan, termostat aracılığıyla kontrol edilir ve motor belirli bir sıcaklığa ulaştığında devreye girer.

Araç Termostatı Kaç Derecede Açılır?

Termostat, motorun soğutma sıvısının sıcaklığını düzenler. Genellikle 82-90 derece Celsius (180-194 derece Fahrenheit) aralığında açılır, bu da soğutma sıvısının radyatöre akmasına ve soğumasına olanak tanır.

Radyatör Fanı Kaç Derecede Devreye Girer?

Radyatör fanı, termostat tarafından kontrol edilir ve genellikle termostat açıldıktan yaklaşık 10-15 derece Celsius sonra devreye girer. Bu, genellikle 92-105 derece Celsius (198-221 derece Fahrenheit) aralığındadır.

Araba Fanı Kaç Derecede Açılır?

Fan açılma sıcaklığı araç modeline göre değişebilir. Ancak, çoğu modern araçta fan, 95-110 derece Celsius (203-230 derece Fahrenheit) aralığında açılır.

Clio 2 Kaç Derecede Fan Açılır?

Clio 2'de fan açılma sıcaklığı genellikle 98 derece Celsius'tur (208 derece Fahrenheit).

Fan Müşürü Kaç Derecede Açılır?

Fan müşürü, fanın ne zaman devreye gireceğini kontrol eden sensördür. Termostat ile birlikte çalışır ve genellikle termostat açılma sıcaklığından biraz daha yüksek bir sıcaklıkta devreye girer.

Aracının Termostatını ve Fanını Kontrol Ettir

Motorun aşırı ısınmasını önlemek için aracının termostatını ve fanını düzenli olarak kontrol ettirmen önemlidir. Arızalı bir termostat veya fan, motor hasarına neden olabilir.

Aracının hararet göstergesi aniden yükselirse veya motorundan gelen gürültülü sesler duyarsan, aracını en kısa sürede güvenli bir yere park etmeli ve soğumasını beklemelisin. Ardından, aracını bir oto tamircisine götürerek termostatını ve fanını kontrol ettirmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim Cruze 105ten önce açmıyor o da yani hava sıcaksa. Soğuksa 110da açabiliyor bazen bazen de 115.

Demekki reno da 105e kadar en azından bekliyor gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antifiriz+su karışımı 110 derecede kaynıyor. 100+ açıyordur.

• Modelden modele değişir, çift kademeli fanli araçlar var, tek olanlar var.

Motor koduna göre değişmek ile birlikte 95-110 arası açılır 80-85C'lere kadar çalışır genelde.

• D4f motor kodu bende obd üzerinden izliyorum. 99 lara kadar benimde çıkıyor ama fanı açmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy

Modelden modele değişir, çift kademeli fanli araçlar var, tek olanlar var.

Motor koduna göre değişmek ile birlikte 95-110 arası açılır 80-85C'lere kadar çalışır genelde.
    Fiesta 1.25 için 105 derecede fan açtığı bilgisi var... Muhtemel Renault 1.2 benzinli motorları da 102 - 105 gibi fan açıyor...

Cevaplayan arkadaşlara ayrıca teşekkürler... Konunun netleşmesi açısından yararlı olduğunu düşünüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: 1gigabyte

D4f motor kodu bende obd üzerinden izliyorum. 99 lara kadar benimde çıkıyor ama fanı açmıyor.

D4f evet... Termostat bildiğim kadarıyla 89 derecede devreye giriyor... Gözlemlediğime göre sıkışık trafik şehiriçi 90 - 100 arasında geziyor... Dikkatimi çeken 100 dereceyi gördükten sonra fan açmadan radyatördeki devirdaim yapan sıvı ile 93 lere hızlıca iniyor...

Yol açılıp 50 - 60 km hızla ilerlemeye başlayınca 86 - 87 dereceye sabitleniyor gibi...

Yakında uzun yol verileri ile detaylıca test edip yine bu konu altında paylaşmayı düşünüyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PetrovaFire kullanıcısına yanıt
    Daha düşük sıcaklıklarda fan açmasını isterseniz çaresi var bilginize.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hoksi kullanıcısına yanıt
    Hocam cruze da yapabilir miyiz ? Yada manuel bir düğme ile açıp kapatmayı sağlayabilir miyiz? Ben şuna dikkat ettim, normalde trafikde hiçbir şartta fan açmazken araç kapalı otoparka girince park edene kadar hemen fan açıyor.Tabi ben bu sırada stop ediyorum, fan duruyor.Bnun bir zararı olur mu? Fan durana kadar beklemeli miyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1C9B63C59

Hocam cruze da yapabilir miyiz ? Yada manuel bir düğme ile açıp kapatmayı sağlayabilir miyiz? Ben şuna dikkat ettim, normalde trafikde hiçbir şartta fan açmazken araç kapalı otoparka girince park edene kadar hemen fan açıyor.Tabi ben bu sırada stop ediyorum, fan duruyor.Bnun bir zararı olur mu? Fan durana kadar beklemeli miyim ?
    Zaten Cruze için yazdım.Opec motorlar için yazılım yapan Sacit abi termostat da yapmıştı galiba 85 -90 da açıyordu

Facebook'tan Sacit Ercanli ya da Kirami Elmali dan temin edebilirsin. Yıllarca alışverişim oldu problem olmaz guvenebilirsin .

• GM gurubu "lean burn" motorlar kullanır. Karışımı fakir tutar, silindir ısıları diğer markalardan biraz daha yüksektir. Termostat derecesini düşürürseniz kurum problemi başlar. Ayrıca tülketimi artar tabii.

Fanın durmasının bir zararı yok. Antifiriz oranı ve kalite şartları doğru olsun, radyatör kapağının basıncını değiştirmeyin hiç bir şey olmaz.

• +45 derece sıcakta 1.5crdi accent era tam 95 derecede açıyordu, 90’a düştüğünde ise kapatıyordu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Konu eski ama resim ekledim. D4f 1.2 16V araç için 100 derece de ilk kademe fan açar 96 dereceye düşünce fan durur. Eğer su 105 dereceye gelirse ikinci hızlı olan kademede fan çalışır. 101 dereceye düşünce ilk kademeye geçer. Bana göre düşük model araçta bu yüksek bir değer. Metal yorgunluğu var araçlarda. Eskiden tofaşa manuel düğme koyarlardı teknoloji gelişti. otomatik devre koydum. İstediğiniz dereceye gelince fan açıyor. Ben 94 dereceye ayarladım o sıcaklığa ulaşınca fan açıyor. Conta yakmaya blok çatlatma ya niyetim yok çünkü :) otomatik olduğu için hiç aklım kalmıyor su kaç derece aman hararet yapmasın diye.

• mosasaurus kullanıcısına yanıt

Hocam tam yazmaya geliyordum bizde hararet göstergesi bile yok   okuduğum kadarıyla hararet yapmadan önce kırmızı uyarı ışığı yanıyormuş daha görmedim 6 yıldır araba bende Allah göstermesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exommas -- 17 Nisan 2022; 1:1:19 >
  • Exommas kullanıcısına yanıt
    2010 öncesi dolu paket accent eralarda var ayrıca OBD2’yi bağlayıp telefonunuzdan araçta tüm olup biteni ortalama, anlık yakıt tüketimine kadar görebilirsiniz

Hocam 2010 team model var elm 327 ile kontrol ediyorum yanlış hatırlamıyorsam 88 89 santigrat derecede termostat açıyordu dpfnin de olmaması bulunmaz nimet dümdüz mekanik makina işte  

• Exommas kullanıcısına yanıt
    ben acaba arabanın fanı çalışmıyor mu diye şüphelenmiştim çünkü açmıyordu kolay kolay malum yaşadığım şehir çok sıcak obd’yi takıp rölantide baya bir beklettikten sonra 95-96 gibi fanı açtı 89-90 olunca geri kapattı bunun üzerine yola çıkıp denedim yolda hararet 77 ila 83 arasında gezdi benim eski aracımda +40 derece havada

Araba kaç derecede fan açar ? Hararet... Araba kaç derecede fan açar ? Hararet...  hocam gece gece güldüm allahta sizi güldürsün, bende ne diyim araba içinde fanın çalıştığını hiç anlamıyorum sıkıştık trafikte belli ediyor kendini o kadar motor sesinden bir şey duyulmuyor ayrıca bakımları yaptıktırdıktan sonra taş gibi araba 1. viteste de uzun trafik yaptım hararet yaptırmadım hocam Araba kaç derecede fan açar ? Hararet... 

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.