|
VW Polo DSG Hata : Şanzıman Arızası
-
-
Mikrosalter arızası da olabilir onada baktir -
evet
mikro şalter arızası sık yaşanıyor dsg'de...
geçtiğimiz yıl 2500₺'ye audi servisinde a3 1.6 tdi olan bir arkadaşım değiştirmişti.
hata genelde şu şekilde görünüyor ve sarı ünlem yakar...
DSG adaptasyonu yapılmıştır diye umuyorum bu arada...
bu arada yolda giderken 1-1.5 saat sonra kavrama kendi kendine basıp çekip araç içinde inanılmaz bir sarsıntıya sebep oluyordu bende
çözemedik o şekilde sattığım kişiye söyledim (krank mil sensörü olduğunu paylaşmışlardı, o da kronik...)
ki ne varsa yenilemiştim... (volan,kavrama,basınç tüpleri,kart)...
sabır diliyorum, arabanın içinde huzursuz bir yolculuk yapıyorsun...
-
Evet bu hata çıkıyor. Birde yazılım ile siliniyor daha uyguna tabi sonra yeniden çıkabilir
-
Evet bu hatayıda basıyordu arada. Aracı p konumunda terk et diye çıkıyordu. Sonrasında siliniyordu hata gidiyordu. Şimdi de dediğin gibi hata şanzıman yazıyor sadece ve sarı ünlem uysrısı yanıyor. Kontak kapat aç yapınca siliniyor. Bu hata önemli bir hata mıdır? Şu sıralar gidecek durumda değilim servise. 1-2 hafta sonra gidebilirim anca. Aktif olarak kullanıyorum aracı. Dediğiniz hataysa probleme yol açar mı?quote:
Orijinalden alıntı: infiniteevet
mikro şalter arızası sık yaşanıyor dsg'de...
geçtiğimiz yıl 2500₺'ye audi servisinde a3 1.6 tdi olan bir arkadaşım değiştirmişti.
hata genelde şu şekilde görünüyor ve sarı ünlem yakar...
DSG adaptasyonu yapılmıştır diye umuyorum bu arada...
bu arada yolda giderken 1-1.5 saat sonra kavrama kendi kendine basıp çekip araç içinde inanılmaz bir sarsıntıya sebep oluyordu bende
çözemedik o şekilde sattığım kişiye söyledim (krank mil sensörü olduğunu paylaşmışlardı, o da kronik...)
ki ne varsa yenilemiştim... (volan,kavrama,basınç tüpleri,kart)...
sabır diliyorum, arabanın içinde huzursuz bir yolculuk yapıyorsun...
-
Maaliyeti hakkında bilginiz var mı hocam? Bir de şu sıralar servise gidemiyorum iş güç dolasıyla. 1-2 hafta gibi kısa sirede problem çıkartır mı bana? -
Maliyeti hakkında bir bilgim yok ama bu şekilde kullananlar da gördüm
-
mikro şalter hatası ile uzun süre kullanan var, çok sayıda başlıkta burada yazanlar oldu...
ancak şanzıman hata'da DSG beyni DSQ200 genelde avrupa araçlardan çıkma olarak tedarik ediliyor
(Sırbistan,Polonya ... gibi) 8-10bin lira arasında değiştiyor... yolda kalıyorsun kitleme yapıyor.
çekici ile en yakın servise...
-
Dsg için dediğiniz direkt mekatronik içinde bir parça olarak biliyorum. Geçen ay mekatroniği komple çıkma takmışlardı aslında. Ona kart da dahildi olarak biliyorum. O zaman onların taktıkları parça sıkıntılıydı ben de şimdi hata basmaya başladı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L0kum -- 30 Mayıs 2024; 15:4:7 > -
büyük ihtimal !
ben işlemi yaptırdıktan sonra garanti istedim 6 ay süreli garanti verdiler.
gerekirse parçayı değiştirsinler, çıkma şans işi, bozuk olanı takmadıkları ne malum !
veya parça takılır mekatronikte sorun olmaz komple beyini değiştirmemiz gerekebilir demişlerdi
kontrol etsinler yapan kimse
aşağıdaki komple set şuıan piyasada 40bin ₺
yetkili servis 120bin istiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infinite -- 30 Mayıs 2024; 15:15:36 > -
Özel servis bana da garanti verdi 6ay. Ama belge bir şey yok sözlü veriyorlar 😄 Haftaya kadar bir sıkıntı çıkarmazsa haftaya tekrar bir göstereceğim artık yoruldum cidden bir türlü bitmedi sıkıntısı -
benzer patikadan geçmişiz, sıkıntılı işler...
DSG patladımı toplaması zor, hele ki sanayi eline düştü ise
ya servise gidip 120'yi verip arkana yaslanacaksın veya kestirmeleri kullanıp parmak ucu sıkıntı çekeceksin ortası yok
ben henüz 40 küsür yıllık hayatımda görmedim
arabayı götür baksınlar... çözsünler...
sabır dilerim tekrar
-
Teşekkür ederim hocam. Valla ne sıkıntılı işlermiş bunlar ya. İllahlah ettirdi beni. Araca binmeye korkar oldum 😄 -
120 bin güncel fiyat mı hocam ? Komple yenilendiğinde serviste tekrar etme riski var mı hocam? Bunu yaptığımızda tramer de görünür mü? -
Konu dışı ama istemsizce takıldım. Hata basmak ne demek gösterge paneli yerine matbaadan çıktı mı alıyorsunuz hata mesajlarını. -
120bin güncel fiyat değil şubat-mart fiyatı...
tekrar güncel fiyat istemek gerebilir
bu hasar olarak görünmediği bir mekanik sorun olduğu için (motor rektefiye aynı şekilde) bunlar hasar olarak görülmez ve tramer ile ilgili olmayan durumlar...
yetkili servis parça değişimine çok nadir giriyor genelde %95 parçayı komple değişir
yani sıfır parça ile yola devam edersiniz ve 1 yıl garanti verir... tekrar sorun olduğunda (çok ama çok düşük ihtimal)
tekrar parça yenisi ile değişir.
-
sürekli aracın hatayı tekrar etmesi, odb'den bağlandığında satır satır aracın neresinde sorun var görürsün gibi...
kodlar ara ara değişebilir, araç farklı noktalardan sorun yaşatabilir.
-
Normal de haftaya gelecektim servise ama sabah tam işe giderken “Frene Basın” uyarısı verip gaz yemedi araç. İşe gitmeden direkt sanayiye geldim. Şuan basınç tüp değişimi yapıyorlar. Bir test sürüşüne çıkıp tekrar bakacaklar. -
Sıfır Polo aldım diyelim 2 sene kullandım akıcı trafik genelde 2 sene bana sıkıntı açmaz değil mi sırf dsg den korkuyorum köşeye en kötü ihtimal 120 de koyarım -
Şu 2-3 ayda öğrendiğim kadarıyla olmayacağı garantisi olan bir şey değil hocam. Yeni araçta da yapabiliyormuş. Ama tamamen şans işi. Genelde basınç tüpü değişimi yapılarak sorun çözülüyor. Onunda maaliyeti şuan 8-10 bin civarı özel serviste.
Benzer içerikler
- opel astra paketleri
- lancia ypsilon alınır mı
- peugeot 2008 1.5 bluehdi allure yorum
- nissan qashqai 1.3 dig-t kronik sorunları
- dizel motor sesi neden artar
- haval türkiye"ye gelecek mi
- byd seal u hibrit fiyat
- peugeot 2008 allure 2024
- superb fiyat
- 508 peugeot 2024
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X