Şimdi Ara

VW Polo DSG Hata : Şanzıman Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yine ben yine arızalar arızalar. Aracım 2015 Polo DSG daha önceki konularımda da benzer sorunlar vardı yaptırdım zannettim ama yine olmamış sanırım akıl danışmaya geldim sizlere.

Daha önce motor arıza lambası yanıyordu. Hata olarak “Kavrama1 istemsizce açılıyor” basıyordu. En sonda da artık “Hata : Şanzıman” arızası basmıştı. Ve özel servise gittiğimde mekatronik değişimi gerçekleştirildi. Öncesinde de basınç tüpü değiştirilmişti.

Şimdi 3-4 hafta sonra bu sefer sadece “Hata : Şanzıman” arızası vermeye başladı. Kontak kapat aç yapınca arıza sönüyor. Yolculuk başlayıp bir süre sürdükten sonra tekrar yanıyor. Vites geçişlerinde sıkıntı yok.
    Son 2-3 ayda sürekli sanayi yollarındayım artık yoruldum :)

Sizce artık arıza tamamen kendini gösterdiğinde mi gideyim? Yaptırıp satıp kurtulayım mı? Ne yapayım deli oldum?

Siz olsanız bu durumda ne yapardınız?

• Mikrosalter arızası da olabilir onada baktir
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt

evet

mikro şalter arızası sık yaşanıyor dsg'de...

geçtiğimiz yıl 2500₺'ye audi servisinde a3 1.6 tdi olan bir arkadaşım değiştirmişti.

hata genelde şu şekilde görünüyor ve sarı ünlem yakar...

DSG adaptasyonu yapılmıştır diye umuyorum bu arada...

bu arada yolda giderken 1-1.5 saat sonra kavrama kendi kendine basıp çekip araç içinde inanılmaz bir sarsıntıya sebep oluyordu bende

çözemedik o şekilde sattığım kişiye söyledim (krank mil sensörü olduğunu paylaşmışlardı, o da kronik...)

ki ne varsa yenilemiştim... (volan,kavrama,basınç tüpleri,kart)...

sabır diliyorum, arabanın içinde huzursuz bir yolculuk yapıyorsun...

• infinite kullanıcısına yanıt

Evet bu hata çıkıyor. Birde yazılım ile siliniyor daha uyguna tabi sonra yeniden çıkabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: infinite

evet

mikro şalter arızası sık yaşanıyor dsg'de...

geçtiğimiz yıl 2500₺'ye audi servisinde a3 1.6 tdi olan bir arkadaşım değiştirmişti.

hata genelde şu şekilde görünüyor ve sarı ünlem yakar...

DSG adaptasyonu yapılmıştır diye umuyorum bu arada...

bu arada yolda giderken 1-1.5 saat sonra kavrama kendi kendine basıp çekip araç içinde inanılmaz bir sarsıntıya sebep oluyordu bende

çözemedik o şekilde sattığım kişiye söyledim (krank mil sensörü olduğunu paylaşmışlardı, o da kronik...)

ki ne varsa yenilemiştim... (volan,kavrama,basınç tüpleri,kart)...

sabır diliyorum, arabanın içinde huzursuz bir yolculuk yapıyorsun...

Evet bu hatayıda basıyordu arada. Aracı p konumunda terk et diye çıkıyordu. Sonrasında siliniyordu hata gidiyordu. Şimdi de dediğin gibi hata şanzıman yazıyor sadece ve sarı ünlem uysrısı yanıyor. Kontak kapat aç yapınca siliniyor. Bu hata önemli bir hata mıdır? Şu sıralar gidecek durumda değilim servise. 1-2 hafta sonra gidebilirim anca. Aktif olarak kullanıyorum aracı. Dediğiniz hataysa probleme yol açar mı?

• SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Maaliyeti hakkında bilginiz var mı hocam? Bir de şu sıralar servise gidemiyorum iş güç dolasıyla. 1-2 hafta gibi kısa sirede problem çıkartır mı bana?
  • L0kum L kullanıcısına yanıt

Maliyeti hakkında bir bilgim yok ama bu şekilde kullananlar da gördüm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    passat dsg volant değişimi ?
    14 yıl önce açıldı
    Passat DSG geri vites sorunu?
    16 yıl önce açıldı
    Insignia Şanzıman Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

mikro şalter hatası ile uzun süre kullanan var, çok sayıda başlıkta burada yazanlar oldu...

ancak şanzıman hata'da DSG beyni DSQ200 genelde avrupa araçlardan çıkma olarak tedarik ediliyor

(Sırbistan,Polonya ... gibi) 8-10bin lira arasında değiştiyor... yolda kalıyorsun kitleme yapıyor.

çekici ile en yakın servise...

Dsg için dediğiniz direkt mekatronik içinde bir parça olarak biliyorum. Geçen ay mekatroniği komple çıkma takmışlardı aslında. Ona kart da dahildi olarak biliyorum. O zaman onların taktıkları parça sıkıntılıydı ben de şimdi hata basmaya başladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L0kum -- 30 Mayıs 2024; 15:4:7 >

büyük ihtimal !

ben işlemi yaptırdıktan sonra garanti istedim 6 ay süreli garanti verdiler.

gerekirse parçayı değiştirsinler, çıkma şans işi, bozuk olanı takmadıkları ne malum !

veya parça takılır mekatronikte sorun olmaz komple beyini değiştirmemiz gerekebilir demişlerdi

kontrol etsinler yapan kimse

aşağıdaki komple set şuıan piyasada 40bin ₺

yetkili servis 120bin istiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infinite -- 30 Mayıs 2024; 15:15:36 >
    Özel servis bana da garanti verdi 6ay. Ama belge bir şey yok sözlü veriyorlar 😄 Haftaya kadar bir sıkıntı çıkarmazsa haftaya tekrar bir göstereceğim artık yoruldum cidden bir türlü bitmedi sıkıntısı

benzer patikadan geçmişiz, sıkıntılı işler...

DSG patladımı toplaması zor, hele ki sanayi eline düştü ise

ya servise gidip 120'yi verip arkana yaslanacaksın veya kestirmeleri kullanıp parmak ucu sıkıntı çekeceksin ortası yok

ben henüz 40 küsür yıllık hayatımda görmedim

arabayı götür baksınlar... çözsünler...

sabır dilerim tekrar

Teşekkür ederim hocam. Valla ne sıkıntılı işlermiş bunlar ya. İllahlah ettirdi beni. Araca binmeye korkar oldum 😄
    120 bin güncel fiyat mı hocam ? Komple yenilendiğinde serviste tekrar etme riski var mı hocam? Bunu yaptığımızda tramer de görünür mü?
  • Konu dışı ama istemsizce takıldım. Hata basmak ne demek gösterge paneli yerine matbaadan çıktı mı alıyorsunuz hata mesajlarını.
  • netttt2627 N kullanıcısına yanıt

120bin güncel fiyat değil şubat-mart fiyatı...

tekrar güncel fiyat istemek gerebilir

bu hasar olarak görünmediği bir mekanik sorun olduğu için (motor rektefiye aynı şekilde) bunlar hasar olarak görülmez ve tramer ile ilgili olmayan durumlar...

yetkili servis parça değişimine çok nadir giriyor genelde %95 parçayı komple değişir

yani sıfır parça ile yola devam edersiniz ve 1 yıl garanti verir... tekrar sorun olduğunda (çok ama çok düşük ihtimal)

tekrar parça yenisi ile değişir.

• porsche911gt2 kullanıcısına yanıt

sürekli aracın hatayı tekrar etmesi, odb'den bağlandığında satır satır aracın neresinde sorun var görürsün gibi...

kodlar ara ara değişebilir, araç farklı noktalardan sorun yaşatabilir.

• Normal de haftaya gelecektim servise ama sabah tam işe giderken “Frene Basın” uyarısı verip gaz yemedi araç. İşe gitmeden direkt sanayiye geldim. Şuan basınç tüp değişimi yapıyorlar. Bir test sürüşüne çıkıp tekrar bakacaklar.
    Sıfır Polo aldım diyelim 2 sene kullandım akıcı trafik genelde 2 sene bana sıkıntı açmaz değil mi sırf dsg den korkuyorum köşeye en kötü ihtimal 120 de koyarım
  • netttt2627 N kullanıcısına yanıt
    Şu 2-3 ayda öğrendiğim kadarıyla olmayacağı garantisi olan bir şey değil hocam. Yeni araçta da yapabiliyormuş. Ama tamamen şans işi. Genelde basınç tüpü değişimi yapılarak sorun çözülüyor. Onunda maaliyeti şuan 8-10 bin civarı özel serviste.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.