Şimdi Ara

tourneo connect

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
16.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tourneo connect hayranıyım.astra 1.4 gl mi satıp üzerine biraz destekle conect almak istiyorum.fakat 75 ve 90 lıklardan hangisini alayım.ayrıca ruhsatta kamyonet.minibüs,panelvan,hususi.....falan diyenlerden hangisi daha az vergili.kamyonet ruhsatlı olanı hususi kullanabilir miyim?aydınlatırsanız çok sevinirim.selam ve saygılar.....

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ford Tourneo Connect: Ruhsatlı Otomobil

Ford Tourneo Connect, hem ticari hem de kişisel kullanım için tasarlanmış kompakt bir van modelidir. Otomobil ruhsatlı bir araç olarak kayıt edilebilir, bu da onu hem aileler hem de işletmeler için çok yönlü bir seçenek haline getirir.

Ford Connect Otomobil Ruhsatı Nasıl Çıkarılır?

Ford Connect'inizi otomobil ruhsatlı yapmak için şu adımları izlemelisiniz:

• Aracın ruhsatına bakarak araç kimlik numarasını (VIN) ve motor numarasını belirleyin.
    • En yakın Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne gidin.
    • İstenen belgeleri (kimlik kartı, ruhsat, ikametgâh belgesi) teslim edin.
    • Gerekli ücretleri ödeyin.
    • Ruhsatınızı birkaç gün içinde alabilirsiniz.

Ford Connect Ruhsatında Ne Geçiyor?

Ford Connect'inizin otomobil ruhsatında şu bilgiler yer alır:

• Aracın marka, model ve yılı
    • Aracın VIN ve motor numarası
    • Sahibinin adı ve adresi
    • Aracın ağırlığı ve boyutları
    • Aracın yakıt türü
    • Aracın tescil tarihi ve süresi

Otomobil Ruhsatlı Ford Connect 90'lık

Ford Connect, 90 litrelik bir yakıt deposuna sahiptir ve çoğu ülkede otomobil ruhsatlı olarak kayıt edilebilir. Bu onu uzun yolculuklar veya ticari amaçlar için ideal bir araç haline getirir.

Ford Connect Kamyonet Mi?

Ford Connect, teknik olarak bir kamyonet değildir, ancak ticari bir araç olarak da kullanılabilir. Kompakt boyutu ve çok yönlü iç mekanı ile hem yolcu hem de yük taşımak için uygundur.

Ford Connect Ruhsat Örneği

Ford Connect'in otomobil ruhsatı örneğini, ilgili resmi kurumların web sitelerinde bulabilirsiniz.

Ford Connect Otomobil Ruhsatlı

Ford Connect, otomobil ruhsatlı bir araç olarak, binek otomobiller için geçerli olan tüm kurallara tabidir. Bu nedenle, araç muayenesinden geçmeli ve zorunlu trafik sigortasına sahip olmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • amcamda 90 bg olan var oldukça memnun ruhsatta ne diyo geçiyo bilmiyorum ama isterseniz öğrenebilirim ancak biraz fazla mazot yaktığını söylüyo bence performansıda iyi
  • size zahmet ne kadar yıllık vergisi olduğunu öğrenebilir misiniz.Ayrıca çok yakıyor diyorlar,benzinden de mi çok...?Benim astra şehiriçi kışın 250 bin falan yakıyor.Dizel arabalar herhalde bu rakamı geçmezler,90 lık connect de dahil...
  • Geçenlerde Markalar bölümünde bir arkadaş 550 KM ---> 60 LT demişti. ocağına incir ağacı dikebilir bu araç. hantal olduğu da varsayımlar arasında

Ruhsatta genelde kamyonet olarak geçer. Ancak kamyonet olan araçlar bazı yerlere giremez. Mesela bogaz köprüsüne giremiyor kamyonetler. Hususi otoya çevirmek için %5'lik ÖTV daha ödemen lazım ki hususi olarak ruhsatına işlensin. Ticari araçla alındığı için şirket aracı oluyor ve %4'lük ÖTV sayesinde ticari araç olarak ruhsata geçiyor.

Otomobil olarak ruhsata işletirsen bu aracın motor hacmi 1801 - 2000 olarak görülüyorsa 1197.00 YTL vergi ödersin yıllık.
    Panelvan ve motorlu karavan olarak işletirsen bu aracı motor hacmi 1900 CC'den küçük olduğu için 561.00 YTL ödersin yıllık.
    Kamyon - kamyonet - çekici ve benzeri olarak işlenirse araç taşıyacağı yük 1.500 KG'ye kadar olan vergisi 561.00 YTL 1.501 - 3.500 KG'a kadar olan vergi 760.00 YTL olur.

Doblo veya Combo 1.3 araçlar sizin için daha uygun ve ekonomik olur diye düşünüyorum.

Yukarıda hesapladığım vergiler 1 - 3 ve 1 - 6 yaş aralığı vergilendirmedir.

Düzeltme: Yanlış bilgi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 2 Mart 2008; 19:50:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: matem@tiqçi

size zahmet ne kadar yıllık vergisi olduğunu öğrenebilir misiniz.Ayrıca çok yakıyor diyorlar,benzinden de mi çok...?Benim astra şehiriçi kışın 250 bin falan yakıyor.Dizel arabalar herhalde bu rakamı geçmezler,90 lık connect de dahil...

ben öğrediğimde sizinle paylaşırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

Ruhsatta genelde kamyonet olarak geçer. Ancak kamyonet olan araçlar bazı yerlere giremez. Mesela FSM'ye giremiyor kamyonetler. Hususi otoya çevirmek için %5'lik ÖTV daha ödemen lazım ki hususi olarak ruhsatına işlensin. Ticari araçla alındığı için şirket aracı oluyor ve %4'lük ÖTV sayesinde ticari araç olarak ruhsata geçiyor.

ünal yanlısın var tam tersi olacaktı kamyonetlerin bogaz köprüsünden gecmeleri yasak fsm serbest kamyonetlere
  • Ünal Korkmaz arkadaşım verdiğiniz yararlı bilgiler için çok sağolun.Çok teşekkür ederim.Bu gidişle desenize bu arabayı alma şansımız azalacak....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault kango
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ayrı ayrı 2 yeni 75 lik connect kullanıcısıyım. ruhsatta kamyonet diye geçer vergisi 561 ytl civarı

gelelim yakıt konusuna şehiriçi max 8 litre yakar normalde 7-7.5 lt arası

bunların dışında canavar gibi yol tutuyor çoğu binek arabayı kıskandıracak cinsten ancak bunun da dezavantajı arka koltukların konforunun oldukça düşük olması özellikle bozuk ve kasisli yollarda

binek araba gibi çok iyi işcilik vs beklemeyeceksin arabayı araç olarak kullanmak isteyen için ideal
    altı yüksek dağ-tepe gez sağlamdır 700 kg a kadar yük at rahatlıkla taşır

başka sormak istediğin varsa sor ayrıca 90-75 beygir konusunu yine konuşuruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

quote:

Ruhsatta genelde kamyonet olarak geçer. Ancak kamyonet olan araçlar bazı yerlere giremez. Mesela FSM'ye giremiyor kamyonetler. Hususi otoya çevirmek için %5'lik ÖTV daha ödemen lazım ki hususi olarak ruhsatına işlensin. Ticari araçla alındığı için şirket aracı oluyor ve %4'lük ÖTV sayesinde ticari araç olarak ruhsata geçiyor.

ünal yanlısın var tam tersi olacaktı kamyonetlerin bogaz köprüsünden gecmeleri yasak fsm serbest kamyonetlere

Abi FSM askı köprü değil miydi? Ben mi yanlış hatırlıyorum. Orası boğaz mı? Yoksa Haliç'ten geçişler mi serbest. Haliç FSM'mi

@matem@tiqçi: Rica ederim. Ufak bi yanlış bilgi verdim özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 2 Mart 2008; 19:51:00 >

• 2005 model Tourneo 90 lık var bende, eğer sadece binek olarak alacaksanız kesinlikle tavsiye etmem. Bu araçlar yük taşımaya yönelik hazırlandığı için karoser ağırdır. Bu nedenlede yakıt tüketimi fazladır. Ayrıca arkada makas olduğundan bozuk yollarda sizi ve ailenizi rahatsız edecektir. Eğer sadece şehir içinde kullanacaksanız ve yük taşıma işiniz yoksa hiç girmeyin bence. Eksi yönlerini ben yazayım siz buna göre tercihinizi belirleyin.

-Ruhsatında Kapalı Kasa Kamyonet yazan çift sıra koltuklu kombivanların tamamı vergi olarak PANELVAN grubuna girer ve yıllık vergisi 561.00 YTL dir. (1900 ccye kadar ve 1-6 yaş arası)
    Ayrıca ruhsatı bu şekilde olan araçların muayenesi her yıl yenilenir.

-Şehirler arası yollarda hız sınır 80 km dir +%10 ile max 88 km/h dir.

-Araç normal binek araçlardan daha fazla ses alır. Ayrıca daha fazla tıkırtı, gıcırtı vs. ses yapar.

-Amortisörleri sert olduğundan ayrıca makas olduğundan binek araçlara nazaran daha fazla hoplama yapar.

-Kışın kısa mesafelerde araç hemen ısınmayacağından soğukla daha fazla işli dışlı olursnuz. (Bu sene çok soğuk oldu mahfolduk bu yüzden)

-Yüksek sürüş pozisyonu alışkanlık yapar bidaha alçak binek araç kullanamazsınız.

-Özellikle 90 lık olanlarn torkları yüksektir bu yüzdende insanı gaza getirir. Şehir içinde trafikde yakıt dahada artabilir.

Bu kadar eksi yönü varsa siz neden kullanıyorsunuz diyebilirsiniz. Biz hem iş hemde binek olarak almıştık. Ben bu eksi yönlerine rağmen aracımı çok seviyorum. Yol tutuşu birçok binek araçtan bence daha iyidir. Araç kolay kolay kendini bırakmaz, kıçı başı oynamaz. Ani frenlerde vs. beklenmeyen tepki vermez.

Kolay gelsin...

• Ben Malatyada oturuyorum.Dün Gaziantep'e gidip geldim.İnanmayacaksınız ama gidiş-dönüş 560 km idi ve 100 ytl lik benzin aldım.Ne kadar yaktı dersiniz 170 bin lira Anladığım kadarıyla connectler çok yakıyor ,dizel olmasına karşın hem de donanım açısından çok iyi değil.O halde ticari bir arabanın öğretmen de ne işi var kuralı gereği başka bir araca bakma dileğiyle deyip iyi akşamlar diyorum.Tabi şimdilik.

tourneo connect

• arkadaşlar gaziantebe gittiğim araba astra 1.4 gl nb idi.yanlış anlaşılmasın.
  • Transit binek alacağınız paraya C sınıfı araçlar bulabilirsiniz.

20000 YTL'ye Focus, Astra, Civic, Bora ve LPG olarak çok güzel seçim olur.
  • quote:

Geçenlerde Markalar bölümünde bir arkadaş 550 KM ---> 60 LT demişti. ocağına incir ağacı dikebilir bu araç. hantal olduğu da varsayımlar arasında

Ruhsatta genelde kamyonet olarak geçer. Ancak kamyonet olan araçlar bazı yerlere giremez. Mesela bogaz köprüsüne giremiyor kamyonetler. Hususi otoya çevirmek için %5'lik ÖTV daha ödemen lazım ki hususi olarak ruhsatına işlensin. Ticari araçla alındığı için şirket aracı oluyor ve %4'lük ÖTV sayesinde ticari araç olarak ruhsata geçiyor.

Otomobil olarak ruhsata işletirsen bu aracın motor hacmi 1801 - 2000 olarak görülüyorsa 1197.00 YTL vergi ödersin yıllık.
    Panelvan ve motorlu karavan olarak işletirsen bu aracı motor hacmi 1900 CC'den küçük olduğu için 561.00 YTL ödersin yıllık.
    Kamyon - kamyonet - çekici ve benzeri olarak işlenirse araç taşıyacağı yük 1.500 KG'ye kadar olan vergisi 561.00 YTL 1.501 - 3.500 KG'a kadar olan vergi 760.00 YTL olur.

Doblo veya Combo 1.3 araçlar sizin için daha uygun ve ekonomik olur diye düşünüyorum.

Yukarıda hesapladığım vergiler 1 - 3 ve 1 - 6 yaş aralığı vergilendirmedir.

Düzeltme: Yanlış bilgi.

İşte o arkadaş benim Ünal.

Dedeme aldık connect tourneo 90hp olanından arac rodajını doldurmadı , yakıtı bundan fazla dıyecegım ama 60lt 550km yaptı dedem.

Bu km genç biri yapsa anlarım ama dedemde bile bu araç bu kadar yakıyorsa ben kullanınca ne yakar merak ederim.

0-100kmde 16sn civarı yani performans beklenmez ama hantal oldugu kesin...

• Benzinli olsa ne kadar yakacak kim bilir.
  • alacaksan 110 luk glx lerden al performansı iyi 0-100 12 küsür sn .ayrıca yakıt tüketimi 90ve 75 e göre az..(ben de 90 lık var bu arada)
  • hocam 90lık connect var bizde de.yakıtı senin astrayı geçmez büyük ihtimalle yani 250leri bulmuyo.çok yakıyo derken bende katılıyorum çok yakıyo meselesine,ama şöyle...eskiden brodwaya binerdik bunun iki katı para verirdik belki ona göe düşünürsen çok az yakıyo, ya da şuanda piyasadaki herangi bi benzinli arabaya göre düşünürsen az yakıyo evet ama yeni çıkan dizelleri takip ediyorum nedir diye, focusa bakıyorum şehirler arasında 100 kilometrede 3.8 litre yakıyor bizim connect 5.7 litre yakıyo,şehir içinde focus 4.8 litre yakıyo bizim araba 7.9 litre yakıyo e bunları düşününce connect çok yakıyo diyolar ki bende diyorum,ama öbür taraftan arkadaşın benzinli 1.6 307si var benimkinin nerdeyse iki katı yakıyo stilo var oda 307yle aynı, hatta başka bi arkadaşta tüplü doğan slx var 300 lira yaktım şehir içinde diyo bunlara bakıncada çok az yakıyo diyosun...yani dizeller içinde ve binek olarak düşünürsen en çok yakan arabalardan biridir belki de...bunu göz önüne al da düşün...

vergiye gelince bu arabalar ilk çıktığı yıllarda onlarca çeşidini yarattılar.kimi direk binek tipi aldı kimi ticari kapalı kasa aldı sonradan cam açtırdı koltuk taktırdı, kimi tek kayar kapılı aldı falan bunların hepsi farklı sınıfta yer aldı...mesela kapalı kasa alıp eğer soldaki camı açılır yapmazsan yandan camlı hafif ticari kapalı bilmem ne birsürü ıvır zıvır çıktı,sonradan devlet hepsini dümdüz etti attı,şuanda alınanlarda ne geçiyor bilmiyoruma ama sana ödediğim vergiyi söyleyim bu yıl ilk taksit 262 milyon ödedim...1.8 90lık connect

• gerçektende ya bir öğretmen neden tornue cornetto alır ben anlamıyorum

biröğretmen arkadaşta caddy aldı ..birkaç tanıdığım öğretmendede var
    niye aldın bu senin işin değil diyorum olsun diyor
    bir nevi yaptığı işe isyanmıdır acaba
    öğretmenliği kabul etmeyip kobimi olmak istiyorlar acaba
  • eğer illaki connect alcaksanızda 75 bg'lik almayın çünkü motor çok düşük kalıyor çzellikle ışıklarda falan kalkarken insanı deli ediyor
  • Orjinalden alıntı: metoprolol

gerçektende ya bir öğretmen neden tornue cornetto alır ben anlamıyorum

senede bir memleket giden öğretmen bile olsun çoluk çocuk yük bagaj rahat giderim diye alıyo. bende öğretmenim ama senede 10 gün hayrını göreceğim diye kalan 350 günde minibüs gibi araç almam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.