Şimdi Ara

Ford focus 3 hakkında ne düşünüyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın zamanda elime 2013 model trend x focus geçecek ve kendisiyle 1 yıl beraber olacağız. Beni bilen bilir geçmiş konularımda focusa salladığım olmuştur. Hayatım boyunca önyargılı olduğum bir araç ama takasla aldığım için kullanmak zorundayım. Mevla bize böyle yediriyor laflarımızı. :) Asla asla deme.. neyse bu kasalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Bağımsız süspansiyon , 4 disk fren var mı bu araçlarda? Yoksa arkası kampana mı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2013 model titanyum x paket dizeli var bende. 2.5 yildir kullanıyorum.
    Oncesinde focus 2 vardi, 4 yil kullandım.
    Focus 3 ic hacim olarak biraz dar. Ön konsolun şekli maalesef ki iceriyi daraltmis.
    Ancak aracin yol tutusu, gidişi gayet iyidir.
    Bendeki en üst paket oldugu icin donanimlar fazla fazla mevcut.
    Bagaj hacmi iyi olmasina karşın bagaz ağzı dar oldugundan çok geniş ebatlarda bir şey koyarken zorluk olabiliyor.
    Daha önce neler kullandiniz, nasil bir kullanim stiliniz var bilmiyorum ama focus sizi üzmez.
    El freni ilk basta garip gelebilir ama bir sure sonra bunun daha az yer kaplldığıni farkedeceksiniz.

Arkadaşlar yazmis ama ben de yazayim. Arkalar disk ve bağımsız süspansiyon.
  • İç mekanın dar olması, ferah olmaması dışında gayet güzel araba.

Sürüş zevki bakımından segmentinin en iyisi.

Focus3'te bağımsız süspansiyon var, frenler disk.

• Kısa süre şirket aracı olarak 1.6 dizelini kullandım sizinki hangi motor bilemiyorum. Hatırımda kaldığı, tecrübe ettiğim kadarıyla;

Klasik dizelin torkuna rağmen bana hantal gelmişti. Gerçi 1.4 dizel corollom var şu an, herhalde focusa binsem şimdi daha performanslı gelir. Neyse yakıtı iyiydi.

İç mekan Astra j gibi fakat kalite seviyesi daha aşağıda. Özellikle vitesin olduğu orta konsol sanıyorum transitten direk alıp koymuşlar, hiç hoşuma gitmemişti.

Arkası çok dar özellikle baş mesafesi, sabahattin ali’nin dizeleri hatra gelir “başın öne eğilmesin aldırma gönül aldırma” diye iç geçirtir adama.

Vites geçişleri kemiklidir. Yol tutuşuna laf yok. Yalıtımının seviyesinide corolloya bindiğimde anladım. Corollo’ da cam açıkta olsa kapalıda olsa aynı gibi neredeyse.

Daha önce ne kullandığınızı bilmiyorum fakat sedanlar arasında astra j ile corollo arasında bir araba derim ben tecrübe ettiğim kadarıyla.

• Siz hic tanimadiginiz bir aracin nesine salladiniz cok merak ettim.

Onyarginin tanimini yapmissiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus yani iyi araba kanka

• Segmentinin en iyisidir. Sürüş zevki vardır. 115 likleri efsanedir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dizel titanyum 6 sene 80k km kullandım, performansı dışında bir sıkıntım yoktu.

• Çok dar,onun dışında güzel alet

• Daha önce ne kullandığına bağlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-007649809

Kısa süre şirket aracı olarak 1.6 dizelini kullandım sizinki hangi motor bilemiyorum. Hatırımda kaldığı, tecrübe ettiğim kadarıyla;

Klasik dizelin torkuna rağmen bana hantal gelmişti. Gerçi 1.4 dizel corollom var şu an, herhalde focusa binsem şimdi daha performanslı gelir. Neyse yakıtı iyiydi.

İç mekan Astra j gibi fakat kalite seviyesi daha aşağıda. Özellikle vitesin olduğu orta konsol sanıyorum transitten direk alıp koymuşlar, hiç hoşuma gitmemişti.

Arkası çok dar özellikle baş mesafesi, sabahattin ali’nin dizeleri hatra gelir “başın öne eğilmesin aldırma gönül aldırma” diye iç geçirtir adama.

Vites geçişleri kemiklidir. Yol tutuşuna laf yok. Yalıtımının seviyesinide corolloya bindiğimde anladım. Corollo’ da cam açıkta olsa kapalıda olsa aynı gibi neredeyse.

Daha önce ne kullandığınızı bilmiyorum fakat sedanlar arasında astra j ile corollo arasında bir araba derim ben tecrübe ettiğim kadarıyla.

boş paket kullandınız galiba

• 2013 model titanyum x paket dizeli var bende. 2.5 yildir kullanıyorum.
    Oncesinde focus 2 vardi, 4 yil kullandım.
    Focus 3 ic hacim olarak biraz dar. Ön konsolun şekli maalesef ki iceriyi daraltmis.
    Ancak aracin yol tutusu, gidişi gayet iyidir.
    Bendeki en üst paket oldugu icin donanimlar fazla fazla mevcut.
    Bagaj hacmi iyi olmasina karşın bagaz ağzı dar oldugundan çok geniş ebatlarda bir şey koyarken zorluk olabiliyor.
    Daha önce neler kullandiniz, nasil bir kullanim stiliniz var bilmiyorum ama focus sizi üzmez.
    El freni ilk basta garip gelebilir ama bir sure sonra bunun daha az yer kaplldığıni farkedeceksiniz.

Arkadaşlar yazmis ama ben de yazayim. Arkalar disk ve bağımsız süspansiyon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 5 Mayıs 2021; 4:53:48 >
  • Enjektörlerine iyi baktırın. Enjektör öğrenme verileri max sınırda diye hata kodu vermiş ise sıkıntı çıkarabilir. Ayrıca bu modelde çok sayıda direksiyon kutusu arızası şikayeti de var ona da dikkat edin. Lokurtu şeklinde ortaya çıkıyor direksiyon sorunu. Ben de 2.5 sene kullandım dizel Manuel olanını.

• quote:

Orijinalden alıntı: 064

Enjektörlerine iyi baktırın. Enjektör öğrenme verileri max sınırda diye hata kodu vermiş ise sıkıntı çıkarabilir. Ayrıca bu modelde çok sayıda direksiyon kutusu arızası şikayeti de var ona da dikkat edin. Lokurtu şeklinde ortaya çıkıyor direksiyon sorunu. Ben de 2.5 sene kullandım dizel Manuel olanını.

1.6 Dizelde var mıdır bu enjektör sorunu hocam? Teşekkür ederim.

• 1.6 tdci 115hp style plus paketli 2014 model aracı, günü gününe tam 2 yıl ve 73.452 km boyunca kullandım. Özel olarak sormak istediğiniz bir şey varsa PM atın, cevaplandırmaya çalışırım. Şimdiden kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

• RyDeR kullanıcısına yanıt

Zaten 1.6 dizeli diyorum. Enjektörlere focus 3 dizel de dikkat etmek gerek. Hiç bir yerde yazmıyor ama bu kasanın enjektörleri sıkıntılı benden söylemesi. Bunu pompacılara yani enjektör bakımı yapan yerlere de sorabilirsiniz.

• RyDeR kullanıcısına yanıt

1.6 tdci 115 lik motoru 110 bin km Mazda 3 de kullandım. Enjektörleri ortalama 80-90 bin kmde bir temizlenip bakımlarının yapılması gerekir. Kesinlikle kaliteli yakıt alın.

Enjektör tamircisine gittiğimde 5 araba vardı 3 ü 1.6 tdci dı o kadar söyleyim. Enjektörcülerin en sevdiği motor 😁. Harici güzel motordur çekişi iyidir, alt devirleri biraz ölüdür. O sorunu da 1.5tdci da çözdüklerini, alt devirleri dolu dolu 1.5 dizelin.

• crssover C kullanıcısına yanıt

Aynen öyle. 1.5 tdci guzel motor ama şahsen ben gidip de artık focus 3 1.6 dizel almam. Bir çok kişi de enjektörlerin arıza kodu attığını bilmiyor çünkü arıza lambası yakmıyor. Belki ilk etapta ciddi bir sıkıntı çıkarmayacak ama sonra malum işte bu enjektör kaç para. Aşağıdaki konuya bakın. Oradaki arıza kodlarını Google a yazın. Yabanci forumlar da dahil ne kadar çok sorun yaşayan var öğrenirsiniz.

https://www.focusclubtr.com/topic/10646-enjekt%C3%B6r-%C3%B6%C4%9Frenme-verileri-sorunu/

• Arabayı aldım dostlar. Kontağı çevirir çevirmez motor yağı değiştirme uyarısı aldım. Periyodik bakımı var aracın. Sağ akslarda bitik , arka diskler bitik.Onlarıda değiştirmem lazım. Aracın kornası bile çalışmıyor Neyse Hallolur herşey. Aracı ilk çalıştırdığımda manyak motor sesi geliyor mahalle uyanıyor bakımdan sonra düzelme olur mu acaba? Dizel motor çok kullandım ilk defa yaşıyorum bunu. :) Eksik olmayın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.