Şimdi Ara

Hava filtresi 2 yıl (30binkm) de bir değişmesi normalmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yetkili serviste aracıma bakım yaptırdım. Artık volkswagen, seat, skoda bu grupda hava ve polen filtresi iki yılda bir değiştiğini söylediler. Sizce dışardan alıp hava filtresini kendim alıp değiştirsem mi?

Hava filtresi 2 yıl (30binkm) de bir değişmesi normalmi?

• Filtrenin kalitesine göre iki yılda bir değiştirilir hatta 3-4 sene giden filtreler de var piyasa da ama arada veya her bakımda kontrol edilir. Aslında bakım için verilen süreler tavsiye edilendir sizin kullanım yerinize, şeklinize göre bu süreler azabilir de artabilir de. Tabi herkese göre bir süre belirlenemeyeceğine göre ortalama bir süre verilir kullanıcıdan kendi durumunu takip etmesi beklenir. Kısacası eğer hava filtresi temiz ise değiştirilmesine gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 21 Ağustos 2022; 23:39:4 >
  • Ben 10 binde bir tüm filtreleri yağı değiştiririm

2 senede hoşaf olur o kağıt filtre
  • Çok kaliteli bir filtreyse,bakımda bir hava tutulup tekrar kullanılabilir ancak havamız hava olmadığı için bu işlemi sağlıklı görmüyorum hangi akla hizmet karar vermişler anlamak güç.Maksimum 20 binde mutlaka değişmesi lazım,kendi aracımda gördüm yemyeşil filtre simsiyah olmuştu 15 bin km sonra.Yağı 30 binde bir değiştirmeleri gerekirken (long life tam sentetik yağ kullanıyor servisler) bunu yapmıyorlar gerçekten ilginç hareket.

• performansta bi değişiklik olursa öyle değiştirirsiniz, sadece yılı geldi diye yağ değişimine de gerek yok bence zaten Hava filtresi 2 yıl (30binkm) de bir değişmesi normalmi? 

• 30 bin km de bir değiştirilmesi gereken diye birşey yok LL yağ 30 bin kmye kadar dayanabilir demek, dayanmak ayrıdır değiştirmek ayrıdır. Burada da öyle, bu hava filtresi demek ki 40 bin kmye kadar dayanabilir malzeme o şekilde yapılmış.

Avrupa gibi 150 bin km de motorun bittiği zaman üzülmeyeceğin gidip yenisini alacağın bir ülkede isen istersen 50 bin km de bir değiştir, Burası Türkiye 20 bin km bile çok yağ değişimi için, 10-15 bin km aralığında bir değişmesi gerekli.

Sorun şu ki hava filtresini göz ile kontrol edebilir yağı belli kmden sonra göz ve el ile kalitesini kontrol edemezsin o yüzden riske girmeye gerek yok değiştirmek en iyisi.

• 6 bin km de bir hava filtremi degistiririm. Cokta faydasini görüyorum (yakit tasarrufu, performans) 30 bin km de bir neymiş yaa

Yagida 12-13 binde bir degistiriyorum. Motul econergy.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 22 Ağustos 2022; 0:58:12 >
  • çevre etkenleri de önemli. ben köye vs gidip geldiğim için tozlu topraklı yollarda çok bulunuyorum. 8 bin km de bir değiştiriyorum.
  • Kirlenmiş hava filtresi yakıtı ve çekişi hissedilir derecede etkiler. Kullanıcı değişim gerekip gerekmediğini ölçebilir. Şahsen ben yılda bir değiştiriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plf -- 22 Ağustos 2022; 11:53:14 >
  • Kendiniz de değiştirebilirsiniz, değişim yapıldığı anlaşılmaz.

• hollandada megane 3 gt servis yağını 2 sene yada 30 bin de bir değiştiriyor hava filtresini senede bir mazot filtresini 60 bin de bir değiştiriyor. çok gıcık olup inanmamıştım servis kayıtlarını inceleyince dedim bizi ülkemizde .... neyse...

• normal değil o filtre ülkemiz şartlarında 2 yıl boyunca özelliğini koruyamaz yılda 10-15bin km yol yapan biri iseniz aracınızın bakım zamanı yaklaşmışsa filtreyi söküp bir göz gezdiriniz ne demek istediğimi çok net anlayacaksınız.
  • 3 senedir filtreye hava tutup geri takıyor toyota servisi. ki son bakımda değiştirin dememe rağmen. 30 bini geçti hala fabrikanın taktığı duruyor.

oluyo öye bazen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancar10 -- 27 Ağustos 2022; 3:15:43 >
  • sancar10 kullanıcısına yanıt

Filtreye hava tutmak filtrenin gözeneklerini büyütmez mi. O büyüyen deliklerden motora toz kir gitmezmi. Yapilan yanlış. Siz demenize rağmen degistirmeyen servis birde Hava filtresi 2 yıl (30binkm) de bir değişmesi normalmi?  servis babanizin oğlu falan mi. Vay anasina sayin seyirciler. Cok enterhasan bir durum

• Bence de herkes manyak gibi araba alip satiyor zaten. Satin alim'da Noter de bakim zorunluluğu getirilsin tum filtre ve sivilar sadece o zaman değişsin.

Olasi bir ariza olursa kendinize yanci bir usta bulup arabayi satip yenisine sira olarak yazilirsiniz.

Piyasayi buna cevirdiler. 2.el araba takasa gelmiyorsa 0.km oyomobil alamiyorsun falan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 27 Ağustos 2022; 7:55:48 >
  • Dark Territory kullanıcısına yanıt
    büyütür, daha fazla toz girer. hiç temizlenmezse yakıt artar çekiş düşer her yıl değiştirin hocam
  • normaldir sorun çıkmaz. malın biri bu yüzden avrupada 150binde motorlar bitiyor yazmış aha böyle mallara itibar etmeyin. yok öyle birşey. en iyi ihtimalle bağcılardan çıkmayan adam ahkam kesiyor .

• mosasaurus kullanıcısına yanıt

Ben 6.000 km de bir degistiriyorum zaten. Adam 3 senedir ayni filtreyi kullanmalarina rıza göstermiş. Döve döve yine degistirtirim o servise o filtreyi

• Hava filtresi 2 yıl (30binkm) de bir değişmesi normalmi? Hava filtresi 2 yıl (30binkm) de bir değişmesi normalmi? saynen

• Dark Territory kullanıcısına yanıt
    Toyota böyle hocam ben aracın ilk yağını 5binde değiştirmek istedim parasını ben veriyorum kardeşim dedim bana o yağı değiştirtmediler 10binde gittim yine değiştirmediler aracın bakım aralığı 15bin km.. ne yapsam yapayım servisteki danışmanlar tanıdığım olduğu halde böyle bir şeyin yapılamayacağını aracın bakım geçmişinin düzenli, zamanı zamanına tutulması gerektiğini söylediler. bu arada rodaja hala inanmayan bir kitle var fabrikadan yapılıp gönderiliyormuş falan ben ilk bakımda yağda o minik toz metal tozlarını çok net gördüm. rodajdaki araç ilk bakım yapılana kadar çok sıkıştırılmamalıdır. rodaj bitti araç 25bine geldi 10bindeyken 0-160 verisi almıştım şu an yine aynı yolda 0-160 verisinde 5 saniye iyileşme var. rodaj yok motor fabrikadan çıkarken açık diyenlere ufak bir notumdur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.