Şimdi Ara

Kuş pisliğini nasıl temizlemeliyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
21.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaşadığımız semtte ağaçlar ve haliyle kuş çok fazla. Aracın üzerine sürekli kuşlae pisliyo. Yıkatmaktan bıktım artık, yıkatmadan temizlemek istiyorum saf suyla çıkar mı emin değilim cam sil kutusu içine su doldurup pis bölgeye sıkış temizleyeyim diyorum. Cam sik gibi kimyasal içeren sıvılar kullanmak istemiyorum boyaya zarar verir die.

Daha farklı nasıl temizleyebilirim fikir verirseniz aşırı sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Taze ise ıslak mendil ile siliyorum, kurumuş ise önce ıslatıyorum sonra nemli bez ile hafif bastırarak siliyorum. Kurumuş ise çok dikkat edin çok kolay çiziyor boyayı.
  • Verniğin ve boyanın baş belası. Hele çamur gibi yoğun ve sert kıvamda pisleyip birkaç gün güneş yediyse veladdalin amin.

Hafif ılık su ile birkaç dakika bekleyerek yumuşatın, mikrofiber bez ile fazla bastırmadan dairesel hareketlerle silin. Ama çizmemesi mucize.

• 50 kuruşluk su şişesine sabah araca inerken kombiden sıcak su doldur iş görür sıcak su söker pisliği kolayca diye düşünüyorum

• Araç üzerindeki kuş pisliği kurumamışsa:
    Dışkıyı, arabamızın boyasına zarar vermeyecek yumuşak bir bez veya kağıtla temizleyebiliriz. Burada dikkat etmemiz gereken nokta, dışkıyı yaymadan temizlemek. Ve etrafının da temizlenmiş olduğundan emin olmak. Yayılan kuş pisliği daha geniş bir alana zarar verir.

Araç üzerindeki kuş pisliği kurumuşsa:
    Kuruyan kuş pisliğinin zararı çok daha fazladır. Fark eder etmez zaman kaybetmeden temizlemek gerekir. Özellikle kuş pisliği temizliği için marketlerde çeşitli malzemeler satılmaktadır ama ılık su da büyük ölçüde işimizi görür.

- Kuş pisliğinin üzerine ılık su döküp üzerini kaplayacak büyüklükte bir kağıt havlu parçası koyuyoruz.
    - Biraz bekleyip tekrar ılık su döküyor ve ilkinin üzerine bir kat daha kağıt havlu parçası koyuyoruz. Biraz daha bekledikten sonra dışkı büyük ölçüde yumuşamış olacaktır. Eğer yumuşamamışsa aynı işlemi bir kez daha yapabiliriz.
    - Pisliğin yumuşadığından emin olunca bölgedeki kağıdı bastırmadan, dışkıyı da temizleyecek şekilde alıyoruz.
    - Kuş pisliğini arabadan çıkardıktan sonra boyaya zarar vermeyecek nemli bez veya alkolsüz ıslak mendil kullanarak dışkıya maruz kalan tüm bölgeyi temizlemeli ve hiçbir şey kalmadığından emin olmalıyız.

Araç üzerindeki kuş pisliğini temizlerken dikkat edilmesi gerekenler:

- Temizlik için sıcak su kullanımı boyaya zarar verir. Bu yüzden kullandığımız suyun ılık olması gerekmektedir.
    - Evde kullandığımız, ağartıcı özelliği taşıyan, kimyasal madde içeren her türlü temizlik malzemesi arabanın boyasına zarar verir.
    - Kurumuş kuş pisliğini kazıyarak temizlemeye çalışmak arabanın boyasını çizer.

Kaynak:http://nasiltemizlenir.com/kus-pisligi-nasil-temizlenir/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udeskota -- 26 Nisan 2016; 2:04:29 >

• Islak mendil, en basit ve kesin çözüm.

• Hemen oto yıkama iç-dış yaparım

• Islak mendille alabilirsiniz. Dikkat edin 2-3 günü geçmesin, kuruyunca kaldırırken boyayı çiziyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.hepsiburada.com
    AutoGlym Kuş Pisliği Temizleme Mendili 11135 Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/autoglym-kus-pisligi-temizleme-mendili-11135-pm-otcsi11135

Kuş pisliğini nasıl temizlemeliyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimy34 -- 26 Nisan 2016; 11:45:21 >

• Babamlarin evinde de boyle bir sikinti var. Mevcut aracin cam recineleri yuzunden cilki cikmis durumda. Sokakta da kazi calismalari var arabayi yikatsam 1 saate les gibi oluyor. Kazi calismalari bitip de arabayi satacaklari zaman yeni araba alinmadan branda gerdirmeyi dusunuyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• buyrun hocam en iyi açıklama bu
  • Geçenlerde kurumuş kuş pisliğini beze sıcak su döküp üzerine koydm 20-30 sn sonra hafifce hareket ettirdim bezi kendliğinden çıktı çizilme vs de olmadı araç siyahtı
  • gri araç aldım lanet ediyorum kuşların dötünü kesesim var yıkattıktan 1 saat sonra tavanına sıçıyorlar.
    lekenin üstüne peçeye koyuyorum onun üstüne su döküyorum 1 dk bekledikten sonra peçeteyi dairesel hareketlerle alıyorum iz kalmıyor.
  • Sirke baska seye gerek yok

•  Kuş pisliğini nasıl temizlemeliyim ?

ne kuş boku kalır, ne boya hatta az biraz kasarsanız kaporta da kalmaz
    kökten çözüm.

• Dikkatimi çeken bazı şeyler var.
    1) Özellikle gri araçları daha çok tercih ediyorlar.
    2) Yeni model araçları eski model araçlara göre daha çok tercih ediyorlar.
    3) Araç yeni yıkanmışsa kuşlar için çok büyük bir cazibe unsuru oluyor.Kirli ve bakımsız araçlar pek tercih edilmiyor.
    3) Lüks araç ise daha da büyük bir cazibe unsuru oluyor.
    4) Yeni model + lüks araç + yıkanmış parlatılmış + gri ise yapmayacak olan kuş bile özellikle gelip yapıyor.
    İşyeri otoparkında çok fazla araç sirkülasyonu var ve bu şekilde gözlemledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 15 Nisan 2020; 18:0:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.