Şimdi Ara

Kaportadaki Kurumuş Beton Lekelerini Nasıl Çıkarabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selam. Aracımı inşaat yakınına park etmiştim ve kaput, ön cam, tavan ve arka cam nokta nokta şeklinde beton olmuş. Bunları nasıl çıkartabilirim. Bir fikri olan var mı?
    İnternette özkimsan ok103 diye bir ürün buldum videoları falan da var ama forumda bu ürünü ya da buna benzer ürünü kullanan bir üye varsa yorumlarını duymak isterim.
    Veya başka bir ürün kullandıysanız onu da önerebilirsiniz.
    https://www.ozkimsan.com/urun/beton-harc-sokucu-1-litre/

Teşekkür ediyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kaportadaki Kurumuş Beton Lekelerini Çıkarma

Kaportadaki kurumuş beton lekeleri sinir bozucu olabilir, ancak çıkarılması zor değildir. İşte birkaç basit adım:

Malzemeler:

• Sprey şişe
    • Beyaz sirke
    • Ok-103 veya benzeri beton temizleyici
    • Mikrofiber bezler
    • Su

Talimatlar:

1. Beyaz Sirkeyi Uygula: Sprey şişeye beyaz sirke dök ve lekenin üzerine püskürt. 5-10 dakika beklet, sirkenin betona nüfuz etmesi için zaman ver.
    2. Ok-103'ü Kullan: Lekeye Ok-103 veya benzeri beton temizleyici püskürt ve ürünün talimatlarına göre etki etmesi için bırak.
    3. Mikrofiber Bezle Sil: Kurumuş beton yumuşamaya başladığında nemli bir mikrofiber bez kullanarak nazikçe sil.
    4. Suyla Durula: Leke çıktığında, suyla durula ve kalan kimyasalları çıkar.
    5. Gerekirse Tekrar Et: Leke tamamen çıkmadıysa, işlemi tekrarla.

İpuçları:

• Ağır lekeler için Ok-103'ü daha uzun süre bekletebilir veya daha sık uygulayabilirsin.
    • Beton temizleyicileri kullanırken daima talimatları dikkatlice okuyun.
    • Lekeleri temizlemeden önce kaportayı suyla durulamak betonu yumuşatmaya yardımcı olabilir.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Arabanızdan beton nasıl çıkarılır?
    • Ok-103 kullananlar yorumları
    • Kurumuş çimento nasıl temizlenir?
    • Kurumuş harç nasıl temizlenir?
    • Arabada kurumuş çimento nasıl temizlenir?
    • Arabadan beton lekesi nasıl çıkar?
    • Arabadan çimento nasıl çıkar?
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sirke ile yumuşatıp çıkaracaksınız. Fakat abanmayın aracı çizmesin. Sirkeyide mümkün olduğunca lokal uygulayın ve işlem bitince aracı yıkatın sirke aksın. Boyaya zararı olabilir. Boyaya olmasa verniğe kesin olur.
  • Hocam benim aracıma da aynısı oldu. Nasıl yapıldığını bilmiyorum ama nasıl yapılmadığını söyleyeyim. Bazı yıkamacılar kireç vs. kullanıyor. Asla kullandırmayın, kaportayı mahvediyolar, keşke öyle kalsaydı diyorsunuz. İşinin ehlini bulmaya çalışın.
  • Tuhaf gelebilir ama benin basima gelmisti, su ve deodorant ile hepsinden kurtuldum.

Yagmurlu bir gundu, lekeler islanmisti, boyle nokta nokta onlarca minik beton parcasi

Yagmur islatmis bende bagajdaki deodorant ile giristim ( tamamen deneme yanilma ise yarayacagindan haberim yoktu) beton parcalarinin dibinden deodorant sıkıp tirnagimla hafif hafif kazidim.( sanirim deodorantin sogutucu etkisinden halloldu).

Cok az minik izlerle halloldu.

Deneyin derim ama sorumluluk almiyorum tabi.

her arabanin boyasi farkli olabilir.

Hayirli gunler
  • Bende bi kova sıcak su yapmıştım. Tek Tek yumuşatarak tırnaklarımla kazıyarak çıkarmıştım.
  • Hiç kimyasal kullanan oldu mu arkadaşlar?
  • benzını yumusak bır beze dokup bastırmadan uzerınden defalarca gecerek temızleyebılırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de bu kimyasaldan kullandım. Maalesef aracımın plastiklerine zarar verdi. Krom parçalarında dalgalar oluştu. Çok dikkatli kullanmak lazım. Kromlarda sorun olabileceğini biliyordum ama plastiğe kesinlikle zarar vermez demişlerdi, çok belirgin lekelere sebep oldu.

• Bu tarz bir ürün deneyebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: my91

Ben de bu kimyasaldan kullandım. Maalesef aracımın plastiklerine zarar verdi. Krom parçalarında dalgalar oluştu. Çok dikkatli kullanmak lazım. Kromlarda sorun olabileceğini biliyordum ama plastiğe kesinlikle zarar vermez demişlerdi, çok belirgin lekelere sebep oldu.
    Bana attıkları mailde " nikelajlı ve krom kısımlarda kullanmayın. Onun haricinde Ürünümüz OK-103 boyaya,cama,plastiğe herhangi bir zarar vermez. " yazmışlar.
    Siz aracın neresinde kullandınız? Boyalı kısımlara ( tavan, kaput vs ) kullandınız mı? Boyaya herhangi bi zararı oldu mu?
  • Sprey şişesine sabunlu su hazirlayin. Su sicak olabilir. Bir yandan spreyle sıkarken diger yandan tirnaginizda hafifce kazidiginiz zaman ciktigini goreceksiniz. Biraz ugrastiriyor bu yöntem ama kesin sonuç alırsınız. Öncesinde araci basınçlı su ile yikayin. Islansin ve kurulamayin. Daha sonra beton noktalarini cok bastirmadan kazimaniz lazım. Bezle kazimayin kesinlikle.
    Aynisi benim aracimda olmustu. Sag taraf nokta nokta betondu. Yikadiktan sonra ortaya çıktı hepsi. Arac kirli iken belli olmuyordu.
  • Rena34 kullanıcısına yanıt
    Kromajlar benim hatam. Süzüldü üzerlerine. Ama bazı plastik aksamlarıma zarar verdi. Aracım clio 4 arka kapı açma tutamaklarında ve anten üzerinde damla damla lekeler yaptı. Su ile karıştırıp sprey ile sıkmıştım.

Boyada gözle görülür bir hasar bırakmadı ama hemen su tutmanız gerekiyor biraz riskli.
  • Hocam kil al, kille temizle, sadece betonu değil verniğe yapışmış ne varsa çıkarır.
    İstersen ön camı da kille temizle, sileceklerin performansı artar, cam da su tutunması zorlaşır.
  • gazyagi sık ustune yumusasin sonra cikarirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.