|
Yeni Güvenli ödeme sisteminde Takas nasıl olacak?
-
-
İki araç aynı anda havuza düşecek,üzerine nakit (varsa)ile birlikte.Yani 2 araö ve para havuzda kalacak. A aracı x şahısa, B aracı y şahısa ve üzerine eklenen nakit (artık kim kime veriyorsa) hakkı olana geçecek. Karışık bir durum yok, normal tek taraflı satışta 1 araç 1 para varken, bu durumda 2 araç 1 para olacak. -
Bu söylediğiniz yöntem çok mantıklı, lakin yaptınız mı, yada yapılanı gördünüz mü? Yani kesin böyle mi oluyor? Malum bizim memlekette kervan yolda düzülür hep, önce bir yönetmelik çıkar, sonra aksayan yönleri görülüp yönetmeliğe yama yapılır. Yönetmelik hazırlanırken etraflıca düşünülmez maalesef… -
İkisi de hem satıcı, hem alıcı olacak yani iki tane mi satış kaydı açılacak? -
dün araç aldım guvenlı odeme sistemi mecburi olmus.
oncelikle aynı banka olması büyük rahatlık.
2 tarafta da vakıfbank kullandık. once satıcı tutarı girerek güvenli odeme işşlemi oluşturuyor.
sonra alıcıya ve satıcıya referans kodu gidiyor. lakin güvenli odemede referans kodu VB ile başlayıp girmemize rağmen kabul etmedi. sonra başka bir menuden , güvenli odeme işlemlerinin listelendiği bir yer vardı. ordan seçerek güvenli ödemeyi tamamladım. kafa çok rahat. ancak baka işlemi için oncesinde eft-havale limitlerini ayarlamayı unutmayın.
-
ek bilgi , güvenli odeme başlattıgınızda size ertesi gün aksam 6 ya kadar alım saıtmı yapmanız konusunda bilgi veriyor. yanı güvenli odemeyi başlatın halledin sonra gidin notere. yoksa 5 dakıkalık işlemler 3 saat sürüyor. zaten işlemi yapmamıssanız noter almamaya başladı.
-
Valla her ne kadar dogru düzgün iş yapmasalar da bu güvenli ödeme sistemi çok cok iyi oldu Alım satım benim gibi pimpirikli insanlar icin zulümdü.En azından bu korku bitmis oldu -
ücreti ne kadar? taşıt takas uygulaması uzun süredir yüklü bende lazım olur diye ancak kullanmak nasip olmadı. 15-20 tllerdeydi şu an 105 tl diyor. aynı uygulamadan yapmak zorunda değiliz sanırım. biri taşıt takas uygulaması ile diğeri banka ile devem edebilir sanırım.
sistemi okudum videolarını izledim ancak şunu anlamadım. satıcı alıcı bilgilerini de giriyor. o halde üzerine alacak 3. şahıs olamaz artık değil mi? alıcıdan para gelecek imzayı da atacak. yani bu süreci sistem takip ediyor artık. ben aldım para ordan gelecek yapılamaz sanırım. ben aldım ama para şu hesaptan gelecek şu üzerine alacakın önüne geçiliyor yani artık değil mi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi büdünün kaşı -- 1 Ekim 2024; 20:38:38 > -
ben hiçbir ücret ödemedim. zaten hesapta kılı kılına yetecek para vardı . gonderdim. onaylandı ve param gitti. eğer ücret alınsaydı eksi bakiyeye düşerdim. ha satıcı ödedi mi bilmiyorum
-
Sadece tek sahipli araçların satışından bahsediliyor.
Hisseli araç satışı(yada alışı) hakkında bir bilgiye ulaşamadım?
-
Ama takas nasıl olacak bahsetmemişsiniz dostlar 🥺 -
masraf satıcıdan alınıyor.
alıcı birşey ödemiyor...
-
dün kendi aracımı eşimin üzerine yaptım. notere hibe edeceğim hediye edeceğim dediysem de olmaz güvenli ödeme sistemini kullanmamız gerek dedi. bunun uzerine borcum vardı ona karşılık veriyorum dedim. o zaman senetli satış olacak dedi. seneti görmeye gerek yok dedi. kaça satılacak vs dedi 1M dedim. o şekilde senetli satış altında para transferi ve güvenli ödeme olmadan eşime satabildim.
-
sadece noter evrağına el yazım ile paramı aldım yazdım.tek fark bu oldu
-
Bende geüvenli ödeme ile aracımı sattım hem satıcıdan hem alıcıdan 137 TL kesti
-
-
Güvenli ödeme sistemini kullanıken bankanın EFT ve havale limitinin bir önemi var mı ? öncesinde arttırmak gerekiyor mu , limit 2 milyon diye okudum bu sistemle araç alım satımı oluyorsa eğer
-
Aslında buna izin vermemeleri gerekir.Bu sekilde herkes sizin gibi esime veriyorum diyerek güvenli ödemeyi devre dışı bırakabilir.Buna izin vermeleri kötü olmuş
-
ikisi de birbirine satış yapıyormuş gibi işlem yapar. üste para alanın hesabında para yoksa sıkıntı ama tabii.
-
Ben arac alirken esim benim icin kredi cekti aslinda ona karsilik verdim ben de
Benzer içerikler
- act motor nedir
- arabadan motora takviye yapılır mı
- a sınıfı yakıt tasarruflu lastikler
- s tronic dsg mi
- en iyi fren disk markaları
- toyota prado 2024 fiyat
- mercedes-maybach s600 fiyat
- mercedes eqb 250 yorum
- bmw i7 sıfır fiyatı
- honda crv 2023
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X