Şimdi Ara

Kurumuş harç beton parçacıkları araç kaportasından nasıl çıkar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aracımın alt kısımlarından kurumuş taş olmuş harç var benden önceki sahibinde olmuş çıkarayım uğraşayım dedim

zift temizleyici ile olmadı

pasta ile olmadı

mazot ile olmadı

birde margarin sürdüm güneşte beklettim geldiğimde bir bölgede az çıkartmış ama altına yanık bırakmış sanki akmış yakmış

haydiiiiii...

ben bu harç lekelerden nasıl kurtulurum bilen varsa yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7dreaMSoLdier_ -- 13 Eylül 2023; 23:19:28 >

• beton sökücü OK-103 ile

Özkimsan Endüstri Kimyasallarıyoutube
    Konsantre beton sökücü OK-103 kurumuş beton, çimento ve harç kalıntılarının temizlenmesinde kullanılan ve Özkimsan Endüstri Kimyasalları tarafından üretilip satışı yapılmakta olan özel bir kimyasaldır. 1. Araba, cam, pimapen, zemin, plastik, duvar, boyalı - boyasız metal yüzeylerdeki beton, çimento ve harç kalıntılarının %100 etkili bir şekilde temizlenmesini sağlar. 2. Ahşap, plastik ve boyaya zarar vermez. 3. Beton ve harç iş temizlik makinelerinde kullanılır. Ürün satın alma bağlantısı: https://goo.gl/cm8RKo Kullanım Şekli Ağır kirlilikte sulandırmadan kullanılır. Orta kirlilikte 1/2 oranında, hafif kirlilikte ise 1/5 oranında su ile seyreltilerek kullanılır. Uygulama yapıldıktan sonra bol su ile durulayınız. Dikkat: Araba üzerindeki kurumuş beton, harç, çimento tabakalarında püskürtme yapıldıktan sonra ya da ürün herhangi bir pamuk/bez yardımı ile uygulandıktan sonra tabakanın iyice çözünmesini bekleyiniz ve su ile durulayınız.
    https://www.youtube.com/watch?si=ijeVzxYa7Lwnkuv1&v=klIwQ729X-0&feature=youtu.be
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

Teşekkürler bende bundan başka birşey göremedim halen bakınıyorum ama bunu sipariş etmek mantıklı olacak en son heralde

• 7dreaMSoLdier_ kullanıcısına yanıt

bulduğun abuk sabuk şeyleri alta yada kaportaya rastgele sürme zarar verir.

• elma sirkesi

• Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Boyaya zarar vermez demi ?

İş sebebiyle bende corolloyla çok şantiyeye girip çıktım tabii corollonun boyası vasat altında olduğu için böyle şeylerden hep korkmuşumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daswagen -- 11 Eylül 2023; 17:0:42 >
  • Urun aciklamasinda boyali boyasiz yuzeyler diyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • otomobil temizliğine dair her şey...
    3D AC0 Pas , Kekamoz, Harç ve Sıva Çözücü 3,78 Lt
    https://www.temizlikmadeni.com/3d-ac0-pas-kekamoz-harc-ve-siva-cozucu-3-78-lt

Uygun malzemeleri detailing sitelerinden bulmalısın

• Evet arkadaşlar konuyu cevaplayarak güncelleyelim birine faydası olur

Öncelikle her aklınıza geleni sürmeyin iyi araştırın margarin yaktığı küçük noktayıda atıyorum retüş yapacağım oraya

İnternetten resimdeki ürünü getirttim az önce temizledim
    Öyle sıva harç falan degil bildiğiniz taşlaşmış beton parçacıkları........ Sulandırarak denedim olmadı direk sprey şişesine koydum az az sıktım bezle sildim baya bi uğraştım 20 dakika kadar sonunda çıktı

Görünen bir zarar yok göremedim boyaya zarar vermedi ,şişenin üstünde araçlarda kullanılabileceği yazıyor

Ürünü kullanırken açık havada yapın işinizi
    Eldiven kullanın solumaktan kaçının
    İşiniz bitince uygulama yaptığın yeri bol su ile yıkayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7dreaMSoLdier_ -- 13 Eylül 2023; 23:13:53 >

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Haklılık payınız var margarini çok tavsiye ediyorlar bir kere bile bana zarar verdi diyeni duymadığım icin denedim aslında zift sanarak denedim ama beton parçacıklarıymış

• 7dreaMSoLdier_ kullanıcısına yanıt

Hocam getirttiğiniz ürünün linkini ve satıcısını paylaşır mısınız beton/çimento kalıntılarını çıkarmak için? Çok yöntem denedik ama olmadı maalesef henüz.

• Sorun çözülmüş ancak bir başkasına belki faydası dokunur. Ben çimento ve kireç fabrikasının bulunduğu bölgede yıllarca bu sorunla uğraştım. Bir taraftan çimento tozu dökülür, diğer taraftan kireç tozu çimentoya karışır ve gecede yağmur yağıp sabaha yakın kurudu mu al sana ince bir beton.

Yukarıda arkadaşlardan birinin de dediği gibi sirke ile bu sorunu aşıyordum. Yalnız sirke saf halde sürülmemeli bir kova suyun içine bir litre dökülüp seyreltilmeli ve fırça ile beton olan yerlere sürülerek yedirilmeli. Yaklaşık 20 dakika sonra da deterjanla normal şekilde yıkanarak temizlenmeli. Sirke seyreltilse dahi aracın pencere kenarlarındaki lastik fitilleri bozuyor çok fazla bekletilmeden durulanmalı.

Artı bir faydası da araç cilalanmış gibi pırıl pırıl parlıyor yıkamadan sonra. Bu işlemi ayda iki kez yapardım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.