Şimdi Ara

ARAÇ ÜZERİNDEKİ BOYA NASIL ÇIKARILIR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
48.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2010 model Dacia Sandero aldım. Araba temiz kaza boya vs. yok. Yanlız aldığım şahıs siyah plastik olan dikiz aynalarını arabanın rengi olan griye, yine siyah plastik olan eteklerdeki şeritleri griye boyatmış. Azaz dökülmeler var bularda. Ben bu boyattığı kısımları sökmek istiyorum orjinalliğini koruması bakımından nasıl sökebilirim bu boyayı. Boyanın altı siyah renkte plastik. Anlatabildim mi bilmiyorum ama bilen bilir sanırım.

Yine ön farların üzerine de siyah boya yaptırmış. Orjinallerinde yok bu. Resime dikkat ederseniz iki far üzerinde siyah bölgeyi de görürsünüz. Arka tampon da siyahmıydı onu bilmiyorum
    Ne yapmak lazım ne çıkarır bu boyaları.

• quote:

Orijinalden alıntı: gezgin3458

Arkadaşlar 2010 model Dacia Sandero aldım. Araba temiz kaza boya vs. yok. Yanlız aldığım şahıs siyah plastik olan dikiz aynalarını arabanın rengi olan griye, yine siyah plastik olan eteklerdeki şeritleri griye boyatmış. Azaz dökülmeler var bularda. Ben bu boyattığı kısımları sökmek istiyorum orjinalliğini koruması bakımından nasıl sökebilirim bu boyayı. Boyanın altı siyah renkte plastik. Anlatabildim mi bilmiyorum ama bilen bilir sanırım.

Yine ön farların üzerine de siyah boya yaptırmış. Orjinallerinde yok bu. Resime dikkat ederseniz iki far üzerinde siyah bölgeyi de görürsünüz. Arka tampon da siyahmıydı onu bilmiyorum
    Ne yapmak lazım ne çıkarır bu boyaları.

tiner

• hiç tinerle kurumuş boya çıkar mı?

boyacıların kaporta üzerinde kullandığı boya sökücü bir madde var. Plastikte ne kadar etkilidir bilemem.
    Diğer çözüm zımpara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snoppy123

hiç tinerle kurumuş boya çıkar mı?

boyacıların kaporta üzerinde kullandığı boya sökücü bir madde var. Plastikte ne kadar etkilidir bilemem.
    Diğer çözüm zımpara.

Alıntıdır:

gaz yağı + benzin karışımı aracın kaportasına yapışmış betonu bile çıkartıyor. Yanlış hatırlamıyorsam selülozik tinerde boyaya zarar vermeden temizlik işlemleri yapabiliyor, lakin sentetik tiner boyaya zarar veriyor. Siz yinede bu tiner işini iyice araştırın.
  • quote:

Diğer çözüm zımpara.

boya sökücü pilastiği eritiyor.
  • hımm kafam karıştı şimdi. arabaya bakarsanız eğer kapı açacağımız kulp bile griye boyanmış oda siyah plastik. veya ben plastik sanıyorum.
    anladığım kadarı ile selülozik tiner işimi görecek. Ama çıkarır mı emin olamadım. bir kısım çıkar bir kısım kalırsa şimdikinden daha berbat olur durum.

kaportacıya mı götürsem arabayı.
  • gezgin3458 G kullanıcısına yanıt
    hocam o sizin yapacağınız iş değil bir boyacıya gidin. Tinerle vs. uğraşsanız bir süre sonra plastiğin yapısını da bozarsınız. boyanan yerlerde dökülmeler varsa bir ihtimal hava tutunca boya atabilir tamamen dökülebilir ama yine de altında iz kalır. Uzun lafın kısası o parçaların siyah olmasını istiyorsanız boyatmanız gerekiyor. plastik deseni illa üzerinde olsun diyorsanız da bu görüntüyü sağlayan boyalar mevcut.

Tahminimce aracınızın eski sahibinin boyattığı parçaları altına astar atmadan boyamışlar ve yüzeyler altındaki plastiği gösteriyor yani oradaki boyanın görüntüsü arabanın kendi boyası gibi net ve temiz değil. Ve bu yüzden kötü görünüyor ve dökülüyor. Bence o parçaları yeniden boyatın ve plastik görünümü olmaması, yüzeyin düzlenmesi için astar atılmasını istediğinizi söyleyin. Gözünüzü rahatsız etmez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aslında boyanın kötü görünmesi değil sorun. sorun arabanın orjinalliğinin gitmesi. arabayı satacağım. adama diyorum boya yok arabada kaporta sapa sağlam. adam diyor burdaki plastik orjinalde siyah renkte senin arabanda boya var gri görünüyor. anlatamıyorum derdimi adama. uçlarda biraz dökülme var ama kaportadaki orjinal boya ile fark yok aralarında renk tonu aynı görünüyor.

sanırım en keskin çözüm dikiz aynalarını ve kapının altındaki siyah şerit plastikleri değiştirmek olacak. pek pahalı olmaz herhalde.
    artık buda arabanın orjinalliğini bozuyorsa yapacak birşey yok
  • bence kaş yapcam diye göz çıkarma
    boyacıya git en iyisi
  • gezgin3458 G kullanıcısına yanıt
    abicim sen o adama satma arabayı :) aracın plastik aksamları zaten boyadan sayılmaz boyasına bile bakılmaz tampon vs de sayılmaz. O kadar da çirkin durmuyor bence
  • adamlar her ayrıntıyı ince ince eliyor. arıyorlar beni şurda sorun var mı burda sorun var mı diye sorup duruyorlar. yok kardeşim hiç bir sorun yok araba tamamen orjinal fiyatı da şu diyorum. inanın istediğim fiyatta arabaya çok değil. Ondan sonra çıkıp diyorlar yok şu fiyata da bu arabadan var yok bu fiyatada. Yahu kardeşim hem temiz olsun diyorsun hemde fiyatı kazalı araba fiyatı olsun diyorsun bu nasıl iştir anlam veremedim gitti. temiz ikinci el araba arıyorsan vereceksin 1-1,5 bin lira fazla alacaksın arabayı. zaten oralara verecek olsam ne seninle uğraşacağım gider galeriye bırakırım. Anlamak gerçekten zor
  • adamlar her ayrıntıyı ince ince eliyor. arıyorlar beni şurda sorun var mı burda sorun var mı diye sorup duruyorlar. yok kardeşim hiç bir sorun yok araba tamamen orjinal fiyatı da şu diyorum. inanın istediğim fiyatta arabaya çok değil. Ondan sonra çıkıp diyorlar yok şu fiyata da bu arabadan var yok bu fiyatada. Yahu kardeşim hem temiz olsun diyorsun hemde fiyatı kazalı araba fiyatı olsun diyorsun bu nasıl iştir anlam veremedim gitti. temiz ikinci el araba arıyorsan vereceksin 1-1,5 bin lira fazla alacaksın arabayı. zaten oralara verecek olsam ne seninle uğraşacağım gider galeriye bırakırım. Anlamak gerçekten zor
  • boyayı kaldırmak zahmetli ve orjinali gibi olmaz boya kalıntıları oluşur.en iyisi dediğiniz gibi plastikleri orjinaliyle değiştirmek.
  • bende çok uğraşmıştım internet alıcılarıyla arabamı satarken sonra pazara çektim öğlen olmadan istediğim fiyata sattım tavsiyem sizde bir pazara çekip deneyin.
  • DOT3 cinsi fren hidrolik yağı %100000 çıkartır ama altındakı plastıge zarar verır mı yada nelere sebeb olur bilemem. Ama fren hidrolik yağının çıkartacağına adım gibi eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondatugraL -- 22 Ağustos 2013; 0:56:47 >
  • sökün ve sentetik tinerle silin.boyanın akması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

quote:

Diğer çözüm zımpara.

Hocam selam, konu biraz eski ama bende bir tecrübemi paylaşmak istiyorum. Boyanın çeşitleri var malum, sentetik-su bazlı. Ben geçen sentetik bazlı denilen bir boya ile birkaç noktasal rötüş çalışması yaptım, biraz da etrafa taşırdım, etrafa bulaştı açıkçası. Normalde selülozik tiner lazım ama tabiki el altında yok. Sonra panikledim. Aklıma "yeni rakı" geldi. Normalde ağzıma sürmem ama misafirler için köşede bir küçük 35'lik vardı :) Onu biraz beze yedirip o bölgeyi rakı ile ovduktan ve akabinde tırnak ile bastırarak kazıdıktan sonra oldukça etkili şekilde sonradan eklenen bilimum boya, kir ne varsa çözdüğünü gördüm.

Metalik kırmızı renk aracım, boyaya zarar vermez değil mi? Küçük bir bölgede çok az bir miktar ile deneyip hemen yıkadım arkadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Mart 2016; 20:32:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

quote:

Diğer çözüm zımpara.

Hocam selam, konu biraz eski ama bende bir tecrübemi paylaşmak istiyorum. Boyanın çeşitleri var malum, sentetik-su bazlı. Ben geçen sentetik bazlı denilen bir boya ile birkaç noktasal rötüş çalışması yaptım, biraz da etrafa taşırdım, etrafa bulaştı açıkçası. Normalde selülozik tiner lazım ama tabiki el altında yok. Sonra panikledim. Aklıma "yeni rakı" geldi. Normalde ağzıma sürmem ama misafirler için köşede bir küçük 35'lik vardı :) Onu biraz beze yedirip o bölgeyi rakı ile ovduktan ve akabinde tırnak ile bastırarak kazıdıktan sonra oldukça etkili şekilde sonradan eklenen bilimum boya, kir ne varsa çözdüğünü gördüm.

Metalik kırmızı renk aracım, boyaya zarar vermez değil mi? Küçük bir bölgede çok az bir miktar ile deneyip hemen yıkadım arkadan.

Yok hocam bişey olmaz. Alkoldür kullanılabilir. Yanlız bence misafirlerinizede Allahın haram kıldığını ikram etmeyin. Sonuçta hayrada şerrede ortak olan o fiili işlemiş gibidir, buyuruyor efendimiz. Nacizade fikrim haddimi aştıysam özür dilerim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

quote:

Diğer çözüm zımpara.

Yok hocam bişey olmaz. Alkoldür kullanılabilir. Yanlız bence misafirlerinizede Allahın haram kıldığını ikram etmeyin. Sonuçta hayrada şerrede ortak olan o fiili işlemiş gibidir, buyuruyor efendimiz. Nacizade fikrim haddimi aştıysam özür dilerim.

Haklısınız hocam. İşi bitince attım zaten. Yanıtınız için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.