Şimdi Ara

siyah arabanın bakımı nasıl olmalıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
22.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, uzun arayışlarım sonucu Mıtsubıshı ASX 1.6L DOHC 16 VALVE MIVEC almaya karar verdim. Aracımın siparişi verildi ödemesi yapıldı faturası kesildi. Ocak 18 e kadar teslimi erteledik. Yanlız kafamda soru işaretleri var. Aracı siyah renk tercih ettim.Bu rengin bakımının genel anlamda zor olduğunu bilsem de siyahın güzelliğine aldandık diyebilirim. Bu benim ilk aracım olacak, önerileriniz nelerdir tozu kiri çok belli edecektir, bu rengin bakımı konusunda nelere dikkat etmemi önerirsiniz. yardımınıza ihtiyacım var.

Teşekkür ederim.
    Cihad KÂHYA

• 3 sene siyah araç kullanmış , titiz biri olarak diyebilirim ki ;

-fırçayla asla yıkatmayın, bıcı bıcıya aracı sokmayın
    -Her zaman süngerle yıkatın, siz yıkayacaksanız aracı süngerde taş -toz kalmışmı bakın
    -Kuş pisliğine, ağaç reçinasına dikkat edin (arabada ıslak mendil bulundurun, kuşun pislediği yeri aracı yıkatmaya vaktiniz olmaz ise o ıslak mendil ile silin)
    -Ne yaparsanız yapın araçta çizikler oluşacağının bilincinde olun, kendinizi paralamayın. Her bahar araca pasta-cila yaptırın
    -Boya korumanın bir işe yaramadığını düşünüyorum, boya koruma yaptırın demiyorum o yüzden.

Hayırlı olsun aracınız.
  • Anami aglatti siyah araba

Derin siyah metalik renk jettam var arabayi yikamaktan rengi soldu

Birdaha siyah arabami tovbe

En kisa zamanda beyaz kaplatmayi dusunuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Anami aglatti siyah araba

Derin siyah metalik renk jettam var arabayi yikamaktan rengi soldu

Birdaha siyah arabami tovbe

En kisa zamanda beyaz kaplatmayi dusunuyorum

Dediklerine aynen katılıyorum ama tek farkla, bizim aracın rengi solmadı

Asla almam birdaha

Varsaa yoksa ya beyaz yada gri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 3 Ocak 2012; 1:21:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -s-laughter

3 sene siyah araç kullanmış , titiz biri olarak diyebilirim ki ;

-Her zaman süngerle yıkatın, siz yıkayacaksanız aracı süngerde taş -toz kalmışmı bakın
    -Kuş pisliğine, ağaç reçinasına dikkat edin (arabada ıslak mendil bulundurun, kuşun pislediği yeri aracı yıkatmaya vaktiniz olmaz ise o ıslak mendil ile silin)
    -Ne yaparsanız yapın araçta çizikler oluşacağının bilincinde olun, kendinizi paralamayın. Her bahar araca pasta-cila yaptırın
    -Boya korumanın bir işe yaramadığını düşünüyorum, boya koruma yaptırın demiyorum o yüzden.

Hayırlı olsun aracınız.

Ben bir boya koruma pasta cila işi yapan biri olarak şunu söyleyebilirim ki şu son iki maddeniz oldukça yanlış bilinen bir durumdur. Pasta cila her yıl yapılmaz çünkü pasta cila aşındırma işlemidir. Asıl önemli olan bir kere pasta cila yaptırıp ( düzgün bir biçimde ancak) boya koruma yaptırırsanız daha sonra 3 ayda 1 boya koruma işlemi ile arabanızı ilk günkü kıvamda tutabilirsiniz. Ayrıca pasta cila boya koruma işleminde pahalı ve zor olan kısım pasta kısmıdır. Boya koruma maddesini sizde alıp üstübü yardımı ile rahatlıkla kendiniz de yapabilirsiniz. Her sene araca pasta yaptırmamanızı öneririm ben bu işten para kazanan biri olarak. Çünkü gideceğiniz hiçbir yer 'zararlı' demez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beetle Juice

quote:

Orijinalden alıntı: -s-laughter

3 sene siyah araç kullanmış , titiz biri olarak diyebilirim ki ;

Hayırlı olsun aracınız.

Ben bir boya koruma pasta cila işi yapan biri olarak şunu söyleyebilirim ki şu son iki maddeniz oldukça yanlış bilinen bir durumdur. Pasta cila her yıl yapılmaz çünkü pasta cila aşındırma işlemidir. Asıl önemli olan bir kere pasta cila yaptırıp ( düzgün bir biçimde ancak) boya koruma yaptırırsanız daha sonra 3 ayda 1 boya koruma işlemi ile arabanızı ilk günkü kıvamda tutabilirsiniz. Ayrıca pasta cila boya koruma işleminde pahalı ve zor olan kısım pasta kısmıdır. Boya koruma maddesini sizde alıp üstübü yardımı ile rahatlıkla kendiniz de yapabilirsiniz. Her sene araca pasta yaptırmamanızı öneririm ben bu işten para kazanan biri olarak. Çünkü gideceğiniz hiçbir yer 'zararlı' demez.

Alıntıları Göster
    bence şu mat kaplamalardan yaptırın boya koruma zart zurt a verene kadar .çizik bile olmaz aracınızda.

• Ona kucuk suprizler yapmaniz lazim.

Her aksam bebek yagi ile yaglayip masaj yapmaniz. Hatta mutlu sonla biten.

Yahu hic mi siyah araba gormediniz? Cok farkli bi sey degil biraz daha toz ve camur belli ediyor iste...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

Ona kucuk suprizler yapmaniz lazim.

Yahu hic mi siyah araba gormediniz? Cok farkli bi sey degil biraz daha toz ve camur belli ediyor iste...
    eskiden beri siyah araba hayranlıgım vardır.ta ki alana kadar. sürekli elinizde bezle dolaşmanız lazım.cilasını eksik etmemeniz lazım.hele bi çizildi mi acayip sırıtıyor.şimdiki arabamız beyaz.çizildi mi cilayla doluyor hemen.ama şuda var arabayı yıkayıp cilalayıp lastikleride parlatınca film izler gibi siyah arabayı izlerim ya.kendi garajım olsa kesinlikle siyah alırdım
  • quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: eraser84

quote:

Alıntıları Göster
    siyah araba pişmanlıktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ohara

Alıntıları Göster
    Peki arkadaşlar genel renk olarak füme araçlarda (bazı markalarda teknik gri, duman gri, kent grisi gibi) siyahtaki kadar sorun olmuyor değil mi?
    Yani bir siyah kadar bakımı zor mu?
  • quote:

Siyah araba karizmadır.
    İlk olumlu yorum benden gelsin. Aslında arkadaşların bahsettiği sorunlar bütün koyu renk araçlarda geçerli. Ancak şu da bir gerçek hiç bir renk siyah kadar aracı güzel göstermiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: colibaly

quote:

Siyah araba karizmadır.
    İlk olumlu yorum benden gelsin. Aslında arkadaşların bahsettiği sorunlar bütün koyu renk araçlarda geçerli. Ancak şu da bir gerçek hiç bir renk siyah kadar aracı güzel göstermiyor.

Alıntıları Göster
    siyah araba çoğu kişinin hayatında bir kez aldığı ve tövbeler olsun dediği bir renktir

bir dönem çok merağım vardı siyah arabaya askerde kullandıktan sonra bende tövbe edenlerdenim
    yazın kirli kışın kirli çiziğini belli eder boyasını belli eder arabayı yıkatırsın su damlalarını belli eder
    hayırlı olsun ama eğer ihtimal varsa renk değişimi yapın

• quote:

Orijinalden alıntı: Delgado

siyah araba çoğu kişinin hayatında bir kez aldığı ve tövbeler olsun dediği bir renktir

bir dönem çok merağım vardı siyah arabaya askerde kullandıktan sonra bende tövbe edenlerdenim
    yazın kirli kışın kirli çiziğini belli eder boyasını belli eder arabayı yıkatırsın su damlalarını belli eder
    hayırlı olsun ama eğer ihtimal varsa renk değişimi yapın

Alıntıları Göster
    Ben cok nadir yikamaya girerim. Bence sungerle yikamak daha tehlikeli. Cunku sunger ne kadar temizse aracta bulunan ufacik bir tanecik sungere yapistimi bastan sonra cizer atar. Ama firca kesinlikle oyle degil. Ve araci yikarkende tavandan tabana dogru bir sarmal seklinde donerek yikamak lazim. Etek alti araclarin her zaman en pis oldugu yerdir ve en son donerek bu kismi ve en son jant ve lastiklere gecilmelidir.

Siyahin bakimi zordur. Ama en guzeli siyahtir. Hicbir renk cilalandi mi? Siyah gibi parlamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: delgadobm

aynen katılıyorum. ilk arabamı bu bilgisizlik ve tecrübesizlikten dolayı siyah almıştım. yıkamlarımı sonaxta yaptırsam bile kılcal çiziklerin oluşmasını engelleyemiyordum. güneş üzerinde vurdu mı tüm kılcal çizikler bir anda ortya çıkardı. bir de hare problemi çok oluyordu. her hafta yıkatmak zorunda olmak ayrı bir dert. sattıktan sonra kendi kendime söz verdim bir daha asla siyah araba almayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohara -- 3 Ocak 2012; 9:06:37 >
  • Karizma mı? Aşağılık kompleksi desek daha doğru olur. Jetta, Fluance gibi varoş Mercedes'leri siyah oluyor, gerçek Mercedes'lere bakarsanız çoğu beyaz.

Arabanız hayırlı olsun. Aracı aldığınızda doğrudan boya koruma yaptırın, faydası olacaktır. Fırça kadar sünger de boyayı çizer. En iyi temizlik mikrofiber bezle yapılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 3 Ocak 2012; 9:01:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paramedik 112

Karizma mı? Aşağılık kompleksi desek daha doğru olur. Jetta, Fluance gibi varoş Mercedes'leri siyah oluyor, gerçek Mercedes'lere bakarsanız çoğu beyaz.

Arabanız hayırlı olsun. Aracı aldığınızda doğrudan boya koruma yaptırın, faydası olacaktır. Fırça kadar sünger de boyayı çizer. En iyi temizlik mikrofiber bezle yapılır.
    senede 1 defa yada biraz daha sık aralıkla cila yaptırırsanız devamlı parlar aksi olursa solar. Sulardaki kireç tortu vs hatta kuyu suyu cilayı bitiriyor. Siyah arabada daha çok belirginleşiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

senede 1 defa yada biraz daha sık aralıkla cila yaptırırsanız devamlı parlar aksi olursa solar. Sulardaki kireç tortu vs hatta kuyu suyu cilayı bitiriyor. Siyah arabada daha çok belirginleşiyor.

Alıntıları Göster
    Bakımı zor olabilir de bu kadar b.k atmak niye ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

Bakımı zor olabilir de bu kadar b.k atmak niye ?

Alıntıları Göster
    Mercedes S350 alacaksan olabilir.

Ama diğer türlü eziyetten başka bir şey değil. Garajın varsa da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: colibaly

quote:

Siyah araba karizmadır.

Aynen siyah asil renktir.
    Beyaz renkli arabaları görmekten bıktım artık sokaklarda
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.